Televiziunea publica a Republicii Moldova (Moldova 1) a lansat, luni, o invitatie de colaborare intre reprezentanta lor la Eurovision, Lidia Isac, si Ovidiu Anton, cel care trebuia sa reprezinte Romania, acesta refuzand colaborarea, gest pe care l-a considerat "extraordinar, unic si nobil".

Ovidiu Anton a publicat pe pagina sa oficiala de Facebook un mesaj de multumire fata de initiativa de solidaritate a Republicii Moldova, spunand ca nu va uita niciodata "acest gest deosebit", dar ca nu doreste sa afecteze prestatia reprezentantei din Moldova. De asemenea, acesta a adaugat ca dorinta sa este de a canta pe scena de la Stockholm melodia cu care s-a pregatit pentru concurs, "Moment of Silence".

Redam integral mesajul publicat de Ovidiu Anton luni seara pe Facebook: "Ma inclin in fata fratilor nostri din Moldova, este un gest extraordinar, unic si nobil. Pentru ca stiu cata munca este in pregatirea unui astfel de moment si cat de important este Eurovisionul pentru cariera unui artist, nu vreau sa afectez in vreun fel prestatia Lidiei pentru care a investit atata energie. Este o piesa care i se potriveste de minune si oricat imi doresc sa fiu pe scena la care am visat, nu pot accepta sa o fac aducand riscuri pentru alti artisti. Eu imi doresc sa cant la Stockholm, imi doresc sa cant 'Moment of Silence' pentru toti, romani, moldoveni si pentru fanii eurovision de pretutindeni", informeaza MEDIAFAX.

Acesta i-a urat Lidiei succes, spunand ca este momentul ei sa straluceasca si si-a exprimat aprecierea fata de aceasta initiativa: "Succes, Lidia, este momentul tau si ai sa stralucesti! Multumesc inca o data pentru acest gest deosebit. Nu voi uita niciodata".

Moldova 1 a transmis, luni dupa amiaza, un comunicat de presa prin care a declarat ca regreta faptul ca "excelenta prestatie" a interpretului Ovidiu Anton, castigatorul etapei nationale "Eurovision Romania 2016", nu va putea fi aplaudata de pe scena de la Stockholm, lansand totodata invitatia ca Romania sa participe la concurs, alaturi de Moldova, printr-un duet al celor doi reprezentanti.

"Consideram ca este un precedent neplacut in raport cu o televiziune publica. Suntem solidari cu intreaga echipa TVR si ne exprimam parerea de rau pentru faptul ca echipele noastre nu vor fi in aceeasi sala, pentru a se sustine reciproc, avand in vedere spatiul cultural si valoric comun", se mai afirma in comunicat.

Citeste si:
A murit primul preşedinte al Republicii Moldova
A murit primul preşedinte al...

"Odata cu acest mesaj de solidaritate, lansam si ideea unei colaborari dintre reprezentantii tarilor noastre. In acest context, il invitam pe Ovidiu Anton sa evolueze pe scena Eurovision alaturi de reprezentanta Republicii Moldova, Lidia Isac. Suntem convinsi ca cei doi pot face un duet de exceptie cu piesa 'Falling Stars' in semifinala din 10 mai" - este invitatia facuta de Republica Moldova, in scopul de a "depasi momentele de criza".
Totodata, televiziunea publica a Republicii Moldova l-a invitat pe Ovidiu Anton pe 14 mai la Chisinau la spectacolul in aer liber dedicat concursului si care va fi "succedat de transmisiunea finalei ESC2016", acest eveniment urmand sa fie transmis in direct de televiziunea Moldova 1.

Televiziunea Romana (TVR) a fost retrasa dintre membrii EBU (European Broadcasting Union) din cauza datoriilor acumulate inca din 2007, a anuntat, vineri, EBU pe site-ul oficial, una dintre consecinte fiind eliminarea din competitia muzicala Eurovision.

Citeste si:
România își alege reprezentantul la Eurovision 2023, sâmbătă seară
România își alege...

Ovidiu Anton, castigatorul finalei selectiei nationale a Eurovision, cu piesa "Moment of Silence", care s-a desfasurat, pe 6 martie, la Sala Sporturilor din Baia Mare a exprimat, extrem de succint, vineri, pe Facebook, ca acest gest este unul nedrept, trebuind sa se declare invins.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.