Finala Selecţiei Naţionale a Eurovision 2023 va avea loc sâmbătă, de la ora 20:30. Telespectatorii vor putea să își aleagă favoritul și tot sâmbătă, România va afla cine va reprezenta țara în acest an la Eurovision 2023. Finala va fi transmisă pe TVR 1, TVR Internaţional, pe platforma TVR+ şi pe conturile din reţelele de socializare ale TVR.

Cine va reprezenta România la Eurovision 2023

Finala Selecției Naționale va avea loc sâmbătă seară. Telespectatorii vor avea ocazia să își voteze preferații atât prin apel telefonic (tarif normal), cât și online pe parcursul întregului show sau la finalul acestuia în timpul recpitulării celor 12 piese.

Votul online este disponibil pe site-ul http://www.eurovision.tvr.ro. Doritorii trebuie să urmeze următorii pași: logare, apoi „click" pe butonul „Votează", dedicat concurentului preferat.

Potrivit Regulamentului competiţiei Eurovision Song Contest 2023, publicul își poate vota favoriții din momentul „Start vot" şi până la momentul „Stop vot". Regula este un singur vot pentru o piesă, dar cu posibilitatea de a vota mai multe piese.

Cine sunt finaliștii Selecției Naționale

Finaliştii Selecţiei Naţionale Eurovision 2023 vor evolua pe scenă în ordinea următoare:


 • Deiona - „Call on me"

 • Andrada Popa - „No time for me"

 • Ocean Drive - „Take you home"

 • Amia - „Puppet"

 • Andrei Duţu - „Statues"

 • Theodor Andrei - „D.G.T. (Off and on)"

 • Steven Roho x Gabriella x Formaţia Albatros - „Lele"

 • Aledaida - „Bla Bla Bla"

 • Adriana Moraru - „Faralaes"

 • Maryliss - „Hai vino"

 • JaxMan (Erin Dăneţ) - „Bad&Cool"

 • Andreea D Folclor Orchestra - „Periniţa mea"

Eurovision Song Contest 2023 va avea loc la Liverpool, Marea Britanie. Concursul ar fi trebuit să aibă loc în Ucraina, însă din cauza războiului Marea Britanie îl va organiza în numele țării câștigătoare în anul 2022. Evenimentul se va desfăşura la Liverpool Arena. Semifinalele vor avea loc pe 9 şi 11 mai, iar marea finală - pe 13 mai. Reprezentantul României va evolua în a doua semifinală.

Citeste si:
Programul concertelor din 9-11 decembrie la Târgul de Crăciun din...
Programul concertelor din...

Televiziunea Română este organizatoarea Selecţiei Naţionale şi participă la competiţia europeană din anul 1993. România a înregistrat câteva performanțe excepționale la Eurovision, printre care: de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem - Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi - Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu - Atena, 2006).


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 11 Februarie 2023 - 12 : 02

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.