Actorul in varsta de 41 de ani a tinut un discurs despre lupta tatalui sau impotriva cancerului, cu ocazia lansarii Institutului Parker pentru Imunoterapia Cancerului, gazduita in casa fondatorului, Sean Parker, relateaza contacmusic.com.

La eveniment au fost prezenti, printre altii, Katy Perry, Orlando Bloom, John Legend si Sean Penn.

Bradley a vorbit in discurs despre tatal sau, Charles, care a murit de cancer la plamani in 2011.

"Vreau sa va vorbesc despre tatal meu, Charles J. Cooper, care a murit de cancer la plamani, in 2011. Am fost foarte norocos ca am putut sa ma sustrag din orice alta activitate, profesionala sau personala, pentru a ma dedica in totalitate ingrijirii lui medicale", a inceput Cooper discursul.

In ciuda faimei si averii sale, Bradley a recunoscut ca resursele pe care le-a avut la dispozitie nu i-au usurat tratamentul, care a fost "pur si simplu coplesitor, incredibil de stresant si complex".

"Nu imi pot imagina cat de dificila este situatia pentru acei pacienti si familii care sunt mai putin norocosi si pur si simplu nu isi permit si tratamentul, si chiria", a adaugat actorul.

Cooper si Sean planuiesc sa lanseze o noua initiativa in urmatoarele luni pentru a ajuta familiile care se straduiesc sa faca fata preturilor mari pe care le presupune tratamentul impotriva cancerului.

"Sper ca intr-o zi, fiecare persoana care se lupta cu aceasta boala va primi tot sprijinul de care are nevoie pentru a-si mentine nealterata calitatea vietii, din ziua in care afla diagnosticul pana in ultima, indiferent de statutul social sau economic", a adaugat actorul american.

Bradley si-a continuat discursul, referindu-se la cazul lui Emily Whitehead, care avea doar cinci ani cand a fost diagnosticata cu leucemie.

Dupa ce doctorii au incercat mai multe tratamente, fara succes, parintii lui Emily au decis sa o inscrie pe fetita intr-un program de tratament experimental, din cadrul Spitalului pentru Copii, din Philadelphia.

Citeste si:
Mara Bănică s-a luptat cu depresia. Operațiile estetice au ajutat-o...
Mara Bănică s-a luptat cu...

Acum, cancerul micutei este in remisie din 2012, iar Bradley Cooper i-a admirat curajul pe care l-a avut cand a fost de acord sa fie supusa acestui tratament, care nu fusese testat inainte pe alti copii.

"A fost atat de curajoasa cand si-a asumat acest risc, iar in anii ce urmeaza asta isi propune Institutul Parker. Sa ofere fiecarui pacientilor si familiilor lor mai multe sanse de a incerca astfel de tratamente, care ii vor ajuta sa traiasca o viata lunga si sanatoasa", a conchis Cooper.

Bradley Cooper a devenit celebru gratie rolului Will Tippin din serialul de succes "Alias", dar si al celui din surprinzatoarea comedie "Marea mahmureala/ The Hangover", lansata in 2009. Actorul a mai putut fi vazut pe marile ecrane in "Scenariu pentru happy-end", "Teapa in stil american" si "Loveste si fugi", scrie MEDIAFAX.

Citeste si:
Liderul Hezbollah, primul discurs de la începutul războiului Israel...
Liderul Hezbollah, primul...

Bradley Cooper a fost nominalizat la premiul Oscar pentru cel mai bun actor in rol principal pe 2015, pentru prestatia sa din filmul "Lunetistul american/ American Sniper", regizat de Clint Eastwood.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.