Trupa Taxi a lansat joi seara un videoclip despre smerenie, impreuna cu prietenii, printre care Andi Vasluianu,Stefan Banica,Andreea Esca si alte celebritati de la noi, o melodie ce pledeaza pentru modestia crestina, in care vedetele repeta pe rand "Dumnezeu prefera lemnul si spatiile mici".

"Azi-noapte am avut un vis/ Catedrala Mantuirii Neamului Romanesc era gata/ Iar eu... m-am dus la catedrala, de dimineata, sa-l caut pe Dumnezeu" – asa incepe melodia compusa de Dan Teodorescu, solistul formatiei.

Autor al melodiilor si versurilor Taxi, Dan Teodorescu spune ca a avut un vis; vis pe care il analizeaza in cadrul acestui videoclip impreuna cu Dan Bittman, Cornel Ilie, Monica Anghel, Virgil Iantu, Andi Vasluianu, Dorina Chiriac, Stefan Banica, Robin Proca, Andi Moisescu, Dani Otil, Paula Chirila, Horia Moculescu, Toni Grecu, Irina-Margareta Nistor, Dan Byron, Teo Trandafir, Oreste Teodorescu, Pavel Bartos, Ada Milea, Calin Goia, Mircea Cartarescu, Horia Virlan, Guess Who, Laura Lavric, Andreea Esca, Razvan Simion, Alexandru Andries, Emilia Popescu, Grigore Lese, Mircea Baniciu, Alexandra Ungureanu, Oana Pellea, Victor Rebengiuc.

Trupa Taxi isi urmeaza drumul propriu, exprimandu-si intotdeauna starile, parerile, punctele de vedere cu sinceritate si simplitate, in stilul caracteristic. Umorul si ironia fina sunt marca formatiei. Piesa-manifest "Despre smerenie" emotioneaza si pune pe ganduri. Sarcasmul lui Dan Teodorescu indulceste tema extrem de serioasa a cantecelului: smerenia crestina. Trupa Taxi se opune intr-un mod comic opulentei si dezaproba, impreuna cu un alai de vedete, constructia acestei Catedrale a Mantuirii Neamului.

"Si pan’ la urma l-am gasit intr-o biserica din lemn/ E una undeva pe-un deal (...) Si cred ca stiu de ce l-am gasit aici/ Eu cred ca Dumnezeu prefera lemnul/ Lemnul si spatiile mici", asa se termina visul lui Dan Teodorescu, pe care, apoi, in versuri, incearca sa-l desluseasca.

Cel mai nou videoclip Taxi, "Despre smerenie", a fost lansat joi seara, 7 aprilie, pe contul de facebook al trupei la ora 19:00, iar clipul poate fi vizionat pe YouTube, la acest link https://youtu.be/HSg2qfYkB8I.

Citeste si:
Rusia, nou atac în Odesa. Catedrala Schimbarea la Față din Ucraina,...
Rusia, nou atac în Odesa....

Vineri, o zi mai tarziu, piesa a adunat 114.000 de vizualizari pe YouTube, 1.700 de like-uri si 2.000 de share-uri - pe pagina de Facebook a trupei. Pana sambata, 9 aprilie, vizualizarile pe YouTube au ajuns la aproximativ 350.000, like-urile au crescut pana la 2.500, iar piesa a fost share-uita, in total, de aproximatv 3.000 de ori.

Inregistrarile audio si video au fost realizate la Fat Studios si FX International, iar montajul este semnat de Tudor Olaru, potrivit unui comunicat de presa al trupei, arata MEDIAFAX.

In afara de Dan Teodorescu (voce, chitara acustica), din trupa Taxi mai fac parte Vicky Sava (voce), Daria Corbu (voce), Darius Neagu (tobe), Kerezsi Csongor (chitara bas), Cantemir Neacsu (chitara) si Mugurel Coman (clape).

Trupa Taxi a fost infiintata in anul 1999, anul acesta implinind 17 ani de activitate. Printre cele mai cunoscute melodii ale formatiei se numara "Criogenia salveaza Romania", "Aici sunt banii dvs.", "Trag un claxon", "Mi-e dor si doare", "Comunitaru’", "Ea inca ma iubeste", "Dragostea ca o pereche de pantofi", "Iubeste-ma in doze mici!", "Cele doua cuvinte", "NonStop", "Esti iubibila", "Karma, zenu' si feng shuiu'", "Un sfarsit e un inceput (de chelie)".

Citeste si:
Prieteniile sănătoase și puternice, importante pentru sănătate
Prieteniile sănătoase și...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.