Rusia a lansat un nou atac împotriva orașului-port Odesa din Ucraina, în noaptea de sâmbătă spre duminică, soldat cu moartea unui civil și peste 15 răniți, printre care copii. Catedrala Schimbarea la Față a căzut și ea victimă forțelor lui Putin, clădirea fiind parțial distrusă și altarele suferind pagube semnificative.

Război în Ucraina. Rusia a atacat catedrala Schimbarea la Față din Odesa: lăcașul de cult este parțial distrus

„În timpul atacului cu rachete din această seară, Rusia a lovit și a distrus parțial Catedrala Ortodoxă Schimbarea la Față din Odesa, Una dintre cele mai frumoase biserici din oraș, aceasta a fost construită în 1794, apoi aruncată în aer de Stalin în 1936 și reconstruită în timpul Ucrainei Independente. Casele rezidențiale au fost, de asemenea, avariate și există răniți”, a scris pe Twitter Euromaidan Press.

Reuniune a Consiliului NATO-Ucraina pentru discutarea coridorului cerealier prin Marea Neagră

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a convocat pentru miercuri, la cererea Kievului, o reuniune a Consiliului NATO-Ucraina, a transmis dpa, preluată de Agerpres.

Reuniunea va avea loc la nivel de ambasadori și va viza „consultări asupra celor mai recente evoluții și discutarea transportului de cereale ucrainene prin Marea Neagră”, a declarat sâmbătă purtătoarea de cuvânt a Alianței, Oana Lungescu.

Înainte de anunț, Stoltenberg a discutat la telefon cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski. „O bună discuţie cu preşedintele (Zelenski) despre retragerea Rusiei din acordul privind cerealele prin Marea Neagră. Condamnăm cu putere încercarea Moscovei de a face o armă din hrană”, a scris Stoltenberg pe Twitter după apelul telefonic.

Citeste si:
Armata israeliană susţine că a vizat reţeaua subterană a Hamas....
Armata israeliană susţine că...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 23 Iulie 2023 - 12 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.