Actorii mari si foarte mari au capacitatea de a intra in pielea personajului, oferindu-i acestuia din urma unicitate si convingand publicul de cele prezentate.

Cu siguranta fiecare dintre noi avem filme preferate, dar si actori preferati. Adesea acestia trec dincolo de limitele normalului in speranta ca-si vor imbunatati jocul actoricesc al unui personaj. Din pacate pentru unele nume grele de la Hollywood, o astfel de expunere sentimentala si o astfel de dezvoltare poate avea repercursiuni asupra sanatatii mintale. Mai jos va oferim cateva exemple de actori, pentru care anumite personaje au insemnat mai mult decat simple roluri.

Heath Ledger - "The Dark Knight"

Actorul australian a fost distribuit in 2006 intr-un rol ce avea sa-i aduca recunoasterea mondiala a talentului sau. Heath a fost Joker in "The Dark Knight", rol pentru care a castigat premiul Oscar pentru cel mai bun actor in rol secundar, dar provocarea a fost una incredibila. Ledger s-a incuiat intr-o camera de hotel din Londra timp de o luna de zile, perioada in care a pastrat un jurnal si a incercat sa-i de-a personajului o noua abordare. A incercat sa gaseasca tonalitatea potrivita pentru celebrul raufacator, sa-i dezvolte anumite ticuri care sa fie personalizate si sa ramana in memoria privitorilor. A reusit cu brio in aceasta sarcina, Joker-ul din "The Dark Knight", interpretat de Heath, fiind unul dintre cele mai bune si complexe reprezentatii din toate seriile care il au in centru pe Batman. Din pacate in 2008 Ledger moare in urma unei supradoze accidentale si nu apuca sa-si vada finalizata reprezentatia, filmul aflandu-se la montaj in acea perioada. Multi dintre apropiatii starului au fost insa convinsi ca Joker il schimbase nereversibil pe Heath.

Robert DeNiro - "Max Cady"

Rolul dezaxatului Max Cady din filmul "Cape Fear" a fost unul pentru care Robert DeNiro a facut foarte multe sacrificii. Pe langa cele fizice (si-a pilit dintii, pentru a avea un aspect ciudat si s-a tatuat cu cerneala vegetala, care la acea vreme se vindeca in cateva luni de zile), celebrul actor a facut si foarte multe sacrificii de ordin mental, studiind comportamentul violatorilor in serie, reusind astfel sa acorde personajului jucat o autenticitate remarcabila. Aparent, aceasta autenticitate l-a speriat inclusiv pe regizorul Martin Scorsese, nu doar pe privitori, mai ales ca pe perioada filmarilor, Robert obisnuia sa-i telefoneze lui Martin, lasandu-i mesaje in stilul personajului Max Cady.

Nicolas Cage - "Al Columbato"

Suntem obisnuiti cu Nicolas Cage in roluri complexe si extrem de diferite, de la vrajitor, la vanator de vrajitoare, tata devotat sau traficant de arme, dar pe 12 decembrie 1984 am avut ocazia sa vedem un altfel de personaj interpretat de Nicolas. Al Columbato din filmul "Birdy" a fost un rol pentru care Cage a suferit. A avut patru dinti indepartati chirurgical si a purtat bandajele din film timp de sase saptamani, atat pe platou cat si in afara lui. Al era un tanar soldat in rezerva american care incerca sa treca peste dramele psihice provocate de razboiul din Vietnam.

Adrian Brody - "Władysław Szpilman"

Citeste si:
Sean Bean și Miranda Richardson se alătură lui John Malkovich în...
Sean Bean și Miranda...

Adrian Brody a interpretat in "The Pianist" a lui Roman Polanski (2002) rolul profesorului si pianistului Władysław Szpilman, un supravietuitor al Holocaustului. Pe langa greutatile de ordin fizic, Adrian avea 58 de kg in unele scene, rolul unui om persecutat a insemnat o provocare imensa pentru Brody. Totul s-a produs foarte rapid pentru actor, acesta avand la dispozitie doar 6 saptamani de pregatiri pana la debutul filmarilor. Disperarea cauzata de lipsa hranii, munca in lagar si greutatile traite de acei oamenii l-au marcat teribil pe Adrian, recunoscand intr-un interviu faptul ca reacomodarea cu lumea inconjuratoare reala s-a produs dupa aproape un an si jumatate de la momentul la care filmarile au fost terminate. Toate sacrificiile insa i-au adus lui Adrian Brody premiul Oscar pentru cel mai bun actor in rol principal, fiind la 29 de ani, cat avea atunci, cel mai tanar actor din istorie care a castigat acest premiu.

Citeste si:
VIDEO Premieră: „Familia Simpson” va avea un personaj cu deficiențe...
VIDEO Premieră: „Familia...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.