Serialul de animaţie „Familia Simpson'' va avea, pentru prima oară în 33 de ani de existenţă, un personaj cu handicap auditiv care se va face înţeles prin limbajul semnelor, informează postul CNN, citat de EFE.

„Familia Simpson” va avea, în premieră, un personaj cu deficiențe de auz

Deşi personajele de desenele animate au doar 4 degete, acestea vor folosi limbajul semnelor utilizat în Statele Unite în acest episod inovator, care va fi lansat săptămâna viitoare.

„Este foarte greu să facem acest 'prim capitol' după alte 722 de episoade. Dar nu puteam să fiu mai entuziasmat în acest sens", a declarat pentru CNN producătorul executiv al serialului, Al Jean.

Episodul se intitulează "The Sound of Bleeding Gums" şi se axează asupra personajului Lisa Simpson, una dintre fiicele acestei familii americane. Lisa descoperă că modelul său în viaţă şi muzicianul ei preferat, saxofonistul defunct Bleeding Gums Murphy, are un fiu surd care are nevoie de un implant cohlear. Lisa se implică atunci în ajutorarea fiului acestuia, Monk Murphy.

Subiectul acestui episod este inspirat chiar din viaţa reală a principalei scenariste a serialului, Loni Steele Sosthandi.

Loni Steele Sosthand a explicat postului CNN că a propus ca fiul saxofonistului Bleeding Gums Murphy să fie un băiat, care s-a născut surd şi care nu a putut niciodată asculta muzica tatălui său.

Ea a propus, de asemenea, producătorilor să consulte specialişti în limbajul semnelor pentru a putea fi aplicat personajelor de animaţie, care, deşi au doar 4 degete, să poată transmite corect mesajele între ele.

Potrivit scenaristei, episodul a fost pentru ea foarte "personal" şi a fost făcut cu multă "dragoste": fratele ei Eli s-a născut cu deficienţe de auz într-o familie, care iubeşte foarte mult muzica de jazz. AGERPRES.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 14 Aprilie 2022 - 08 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.