Prima zi a primaverii, duminica, 20 martie, a gazduit seara muzicii romanesti la Sala Radio – a XIV-a editie a Galei Premiilor Muzicale Radio Romania.

Cantareata Delia a primit trofeul "Artistul anului 2015" la cea de-a XIV-a editie a Premiilor Muzicale Radio Romania, care a avut loc duminica seara, 20 martie, la Sala Radio din Bucuresti.

Trofee deosebite, creatii originale din cristal cu incrustatii de argint, purtand semnatura aceluiasi inspirat artist plastic, sticlarul Ioan Tamaian, au fost inmanate artistilor premiati, pentru performantele lor din anul 2015.

Covorul rosu, spectacolul de lasere, paparazzi, camere, blitzuri si aplauze, astfel au fost intampinate vedetele nominalizate la premii inca de la intrarea in foaierul Salii Radio.

Radio Romania a premiat astfel, intr-un spectacol de gala, cele mai bune performante ale anului trecut in muzica pop, folk, pop-dance si pop-rock, pe lista nominalizatilor figurand artisti de top ai show bizz-ului romanesc si numeroase hituri ale anului 2015.

De asemenea, au fost acordate doua premii speciale si, pentru prima data in istoria Premiilor Muzicale Radio Romania, new media a intrat in palmaresul Galei cu doua distinctii: "cel mai bun video" si premiul "Big Like".

Astfel, 15 trofee din sticla incrustata cu argint, realizate de artistul plastic Ion Tamaian si personalizate cu numele castigatorilor, au rasplatit performantele inregistrate in anul 2015 de artisti din toate generatiile.

Trofeul "Artistul anului 2014" a revenit cantaretei Delia. Premiul a fost anuntat printr-un mesaj video de Ovidiu Miculescu, presedintele-director general al Societatii Romane de Radiodifuziune (SRR) si a fost oferit Deliei in numele sau de Eugen Rusu.

Delia a primit si premiul la categoria "Big Like – Facebook" cu piesa "Inimi desenate", melodie care a fost desemnata si "Piesa anului 2015". Anul trecut, tot Delia a castigat la categoria "Cantecul anului" (2014), cu piesa "Pe aripi de vant" (Delia feat. Kaira).

Citeste si:
Stil ecvestru la Karpatia Horse Show: clasic chic! Ce premii poti...
Stil ecvestru la Karpatia...

"Cea mai buna piesa pop" din 2015 de la gala Premiilor Muzicale Radio a fost "Niciodata sa nu spui niciodata!", rezultatul colaborarii dintre Andra si Cabron.

Tot Andra, care a fost desemnata si "Cea mai buna voce feminina" din 2015, a primit si premiul pentru "Cel mai bun video - Youtube" cu videoclipul piesei "Avioane de hartie", interpretata impreuna cu Shift.

"Cea mai buna piesa pop-dance" a fost desemnata "Bop, Bop", interpretata de Inna si Eric Turner, in timp ce premiul pentru "Cea mai buna piesa pop-rock" a fost primit de melodia "De cate ori sa te iubesc", a trupei Holograf.

Pe de alta parte, Nicoleta Nuca a primit premiul pentru "Cel mai bun debut" al anului 2015.

"Albumul anului 2015" a fost desemnat "Te iubesc" al trupei Directia 5, care a castigat si la categoria "Cel mai bun duo / grup" – cu melodia "Te iubesc", un duet cu Alinka.

Citeste si:
Bărbații din viața Deliei. Cu cine s-a iubit artista înainte să se...
Bărbații din viața Deliei. Cu...

"Un om mai bun", piesa trupei Proconsul a fost primit premiul la categoria "Cel mai bun mesaj".

"Cel mai bun compozitor" a fost desemnat Kazibo (Ovidiu Baciu si Alex Pelin), in timp ce Mihail a castigat trofeul pentru "Cea mai buna voce masculina".

Totodata, cantareata Zoia Alecu a primit premiul la categoria "Omul cu chitara".

Premiul special pentru intreaga cariera a fost acordat muzicianului Marius Teicu, fiind inmanat de Angela Similea si Corina Chiriac.

Iar Gabriel Cotabita a primit Premiul de Excelenta Radio Romania din partea unui cuplu celebru – textiera Andreea Andrei si compozitorul Ionel Tudor.

Nominalizarile si castigatorii pentru au fost stabiliti prin consultarea clasamentelor transmise de toate posturile Radio Romania, clasamente realizate in baza difuzarilor din anul 2015.

Premiile au fost inmanate de invitati speciali, compozitori si interpreti, personalitati ale vietii muzicale: Cornel Ilie, Mihai Pocorschi, Paula Seling, Nicoleta Nuca, Andreea Andrei, Dan Popi, Nicolae Caragia, dar si de manageri sau realizatorii de emisiuni de la Radio Romania: Flavia Voinea, Mihai Cosmin Popescu, Ducu Bertzi, Daniela Mihai, Gabriela Scraba, Daniel Sarbu, Bogdan Pavlica, iar unul dintre premii a fost inmanat, in premiera, de unul dintre spectatori.

Pe scena Salii Radio au urcat rand pe rand si au cantat live premiantii celei de-a XIV-a editii a Galei Premiilor Muzicale Radio Romania, scrie MEDIAFAX.

Citeste si:
Echipa lui Mario Fresh, implicată într-un accident. Declarațiile...
Echipa lui Mario Fresh,...

Pentru prima data Gala a fost prezentata de o echipa alcatuita exclusiv din oameni de radio: Daniela Mihai Soare, unul dintre "Prietenii de la ora 10", si realizatorul matinalului Radio Romania Actualitati, Eugen Rusu.

Evenimentul a fost transmis in direct de Radio Romania Actualitati si de Radio Romania International.

Seara s-a incheiat cu un recital sustinut de Delia – artistul anului 2015.

Inregistrarea spectacolului va fi difuzata in 27 martie la TVR 1, dar si la TVR HD si TVR International, TVR fiind coproducator al evenimentului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.