Motorul de cautare american Google si-a modificat logoul, vineri, pentru a marca implinirea a 201 ani de la nasterea lui Adolphe Sax, inventatorul saxofonului.

La mijlocul secolului al XIX-lea, Adolphe Sax, pe numele sau real Antoine Joseph Sax, a remarcat lipsa unei verigi care sa faca legatura intre instrumentele muzicale de suflat din alama si cele din lemn. Fiind un tanar talentat, dar si intreprinzator, s-a apucat sa construiasca un astfel de instrument. Rezultatul a fost un instrument cu tonalitati speciale, devenit simbol si care ii poarta numele - saxofon.

Adolphe Sax, nascut pe 6 noiembrie 1814, in Dinant, si decedat pe 7 februarie 1894, la Paris, a fost fiul unui fabricant de instrumente muzicale belgian, Charles-Joseph Sax. Adolphe Sax era foarte creativ si avea o profunda intelegere a instrumentelor de suflat, iar, in adolescenta, a inceput sa invete sa le fabrice. A studiat la Scoala Regala de muzica din Bruxelles, apoi s-a specializat in inventarea instrumentelor muzicale de suflat. Initial a modificat clarinetul bas, inventand apoi, la numai 20 de ani, saxofonul bariton.

Saxofonul este un instrument care combina corpul unui instrument de suflat din alama cu mecanismul unuia de suflat din lemn, un hibrid care a revolutionat muzica. Dinant este recunoscut ca orasul unde se fabrica saxofonul, tocmai datorita inventatorului sau, Adolphe Sax.

Saxofonul, popularizat de muzicieni celebri precum John Coltrane, Lisa Simpson si Kenny G., este doar una dintre creatiile lui Adolphe Sax. Lui i se alatura instrumente precum saxtuba, Sax fiind neobosit in explorarea, experimentarea si crearea de noi si cateodata bizare instrumente.

Din acest motiv, Google a creat pentru vineri cinci noi logouri, patru dintre ele sarbatorind un instrument creat de Adolphe Sax, precum saxofonul sopran si saxofonul alto, iar al cincilea fiind un tribut adus creatorului de instrumente de Google - "Googlehorn", un instrument stilizat.

Citeste si:
Richard Browning, inventatorul costumului de zbor individual, vine...
Richard Browning,...

Google isi schimba logoul ocazional, pentru a serba un anumit eveniment major sau o personalitate care a schimbat lumea, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.