Filmul SF "Martianul/ The Martian", ce prezinta povestea unui astronaut american care reuseste sa supravietuiasca pe planeta rosie, s-a mentinut pe primul loc in box office-ul nord-american dupa cinci saptamani de la lansare.

Astfel, potrivit cifrelor provizorii publicate duminica de compania Exhibitor Relations, "Martianul", cel mai recent lungmetraj regizat de Ridley Scott, cu Matt Damon in rolul principal si inspirat dintr-un roman SF scris de Andy Weir, a obtinut incasari de 11,4 milioane de dolari de vineri pana duminica in cinematografele din Statele Unite si Canada.

In timpul unei misiuni cu echipaj uman pe Marte, astronautul Mark Watney (Matt Damon) este considerat mort, victima a unei furtuni puternice. Insa Watney supravietuieste urgiei si descopera ca a fost lasat singur pe ostila planeta. Cu provizii insuficiente, este nevoit sa-si foloseasca la maximum ingeniozitatea, inteligenta si forta interioara pentru a ramane in viata si a gasi o cale prin care mesajul sau de ajutor sa ajunga pe Pamant. La milioane de kilometri distanta, NASA si o echipa internationala de oameni de stiinta cauta fara incetare solutia prin care sa il aduca pe "martian" acasa, in vreme ce colegii sai de echipa pun si ei la cale o misiune indrazneata, daca nu imposibila, de salvare. Pe masura ce aceste povesti, mostre incredibile de curaj, se desfasoara, voci din lumea intreaga se unesc pentru a incuraja revenirea acasa, in siguranta, a lui Watney.

Filmul "Goosebumps: Iti facem parul maciuca/ Goosebumps", care il are in distributie pe actorul de comedie Jack Black, care i-a "furat" pozitia de lider filmului "Martianul" timp de un weekend, in urma cu trei saptamani, s-a mentinut pe locul al doilea in box office-ul nord-american, cu incasari de 10,2 milioane de dolari. Regizat de Rob Letterman, cu un buget de productie de circa 60 de milioane de dolari, filmul spune povestea unui adolescent care descopera ca tatal frumoasei sale vecine din noul orasel in care tocmai se mutase este de fapt un scriitor celebru de romane stiintifico-fantastice, R.L. Stine, adulat datorita seriei sale "Goosebumps". In curand, tanarul isi explica si comportamentul extrem de bizar al scriitorului: monstrii care i-au facut celebre cartile sunt reali, iar romancierul isi protejeaza cititorii tinandu-i ferecati in volumele sale, informeaza site-ul cinemagia.ro.

Citeste si:
Andreea Antonescu nu o mai vrea nașă de botez pe Andreea Bălan....
Andreea Antonescu nu o mai...

Thrillerul de spionaj "Bridge of Spies", regizat de Steven Spielberg, s-a mentinut pe locul al treilea, cu incasari de 8,1 milioane de dolari de vineri pana duminica. Filmul, cu Tom Hanks in rolul principal si avand la baza un scenariu scris de fratii Ethan si Joel Coen, a avut un buget de productie de 40 de milioane de dolari si este considerat unul dintre candidatii la premiile Oscar din 2016. Podul la care se face referire titlul filmului este unul real, ce face legatura intre periferia fostului Berlin de Vest si centrul localitatii Postdam, aflat anterior sub controlul Germaniei de Est. A primit numele de "pod al spionilor" in anii 1960, atunci cand serviciile secrete ale sovieticilor si cele ale americanilor faceau schimburi de prizonieri in acel loc, precizeaza cinemagia.ro.

Filmul de animatie "Hotel Transylvania 2", regizat de Genndy Tartakovsky, a urcat o pozitie si a ajuns pe locul al patrulea, cu incasari de 5,8 milioane de dolari, de vineri pana duminica. Filmul "Hotel Transylvania 2", ale carui personaje au voci asigurate de actori celebri precum Adam Sandler, Andy Samber si Selena Gomez, prezinta povestea vampirului Dracula si a grupului sau de prieteni, care incearca din toate puterile sa trezeasca partea de "monstru" din nepotul sau, ce este jumatate om jumatate vampir.

Citeste si:
"Cod Rosu la Londra", pe primul loc in box office-ul romanesc
"Cod Rosu la Londra", pe...

Comedia cu accente dramatice "Super Chef/ Burnt", cu actorul american Bradley Cooper in rolul unui maestru bucatar celebru care a cunoscut gloria prea devreme si care, dupa o serie de esecuri, incearca sa revina in varful ierarhiei profesiei sale, a debutat pe locul al cincilea, cu incasari de 5 milioane de dolari. Din distributia filmului mai fac parte Uma Thurman, Sienna Miller, Jamie Dornan, Emma Thompson si Omar Sy.

Filmul SF "Ultimul vanator de vrajitoare/ The Last Witch Hunter", regizat de Breck Eisner, cu actorii Vin Diesel si Elijah Wood in rolurile principale, a pierdut doua pozitii si a coborat pe locul al saselea, cu incasari de 4,7 milioane de dolari de vineri pana duminica. In acest film, Vin Diesel joaca rolul unui vanator care impiedica un grup de vrajitoare sa foloseasca magia neagra pentru a lichida intreaga rasa umana.

Citeste si:
Spielberg vrea ca filmele produse de platformele de streaming,...
Spielberg vrea ca filmele...

Noul film din franciza horror "Activitate paranormala", intitulat "Paranormal Activity: The Ghost Dimension", a coborat o pozitie pana pe locul al saptelea in box office-ul nord-american, cu incasari de 3,45 milioane de dolari. Regizat de Gregory Plotkin, filmul prezinta aventurile familiei Fleeges - tatal Ryan (Chris J. Murray), mama Emily (Brit Shaw) si fetita lor, Leila (Ivy George). Odata mutati in casa noua, descopera in garaj o camera video si o cutie de casete. Odata ce privesc insa prin camera video, incep sa sesizeze in jur tot felul de evenimente paranormale - inclusiv reaparitia micilor Kisti si Katie.

Lungmetrajul "Our Brand Is Crisis", regizat de David Gordon Green si cu Sandra Bullock in rolul unei experte in strategii politice de soc, trimisa in America Latina pentru a-l consilia pe un candidat la alegerile prezidentiale din Bolivia, a debutat pe locul al optulea, cu incasari de 3,43 milioane de dolari.

Citeste si:
Tom Hanks: ”Nu am niciun pic de respect pentru cei care nu poartă...
Tom Hanks: ”Nu am niciun pic...

Filmul horror "Crimson Peak", regizat de Guillermo del Toro, a pierdut inca o pozitie si a coborat pe locul al noualea in box office-ul nord-american, cu incasari de 3,1 milioane de dolari. "Crimson Peak" este o poveste romantica gotica nascuta din imaginatia inegalabila a regizorului Guillermo del Toro, in care protagonisti sunt Tom Hiddleston, Jessica Chastain, Mia Wasikowska si Charlie Hunnam.

Filmul "Steve Jobs", despre fondatorul companiei Apple, a coborat trei locuri si a ajuns pe pozitia a zecea, cu incasari de 2,6 milioane de dolari de vineri pana duminica. Regizat de Danny Boyle si avandu-i in rolurile principale pe actorii Michael Fassbender si Kate Winslet, acest lungmetraj se concentreaza pe trei lansari cheie ale fondatorului Apple: Mac-urile, compania NeXT si iPod-ul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.