Arthur Cave, unul dintre cei patru fii ai cantaretului australian Nick Cave, a murit la varsta de 15 ani, in urma unui accident tragic, dupa ce a cazut de pe o stanca foarte inalta din localitatea britanica Brighton, marti seara, in jurul orei locale 18.00, informeaza dailymail.co.uk.

Arthur Cave, care are un frate geaman, Earl, a cazut de la o inaltime de peste 18 metri si a fost gasit pe plaja, la baza stancii Ovingdean Gap din Brighton, o localitate din comitatul britanic East Sussex. Cantaretul australian a confirmat moartea fiului sau prin intermediul unui comunicat de presa.

Surse din Politia britanica afirma ca moartea lui Arthur Cave reprezinta un accident, nu o sinucidere, insa politistii nu cunosc deocamdata circumstantele in care s-a produs tragedia.

Nick Cave, in varsta de 57 de ani, si mama lui Arthur, Susie, care locuieste in Brighton, au declarat: "Fiul nostru Arthur a murit marti seara. A fost un copil frumos, fericit si iubitor. Va rugam sa respectati intimitatea familiei noastre in aceasta perioada indoliata si dificila".

Arthur Cave si fratele lui au aparut in filmul "20,000 Days on Earth", un documentar din 2014 care prezinta o zi din viata cantaretului Nick Cave.

Arthur Cave a fost gasit pe plaja de la baza stancii Ovingdean Gap din Brighton, cu rani grave care ii puneau viata in pericol. O ambulanta l-a transportat de urgenta la spitalul din Brighton, dupa ce mai multi turisti au incercat sa il resusciteze, insa adolescentul nu a mai putut fi salvat.

Unele dintre stancile din Parcul Seven Sisters, din care face parte si Ovingdean Gap, au fost trecute pe lista zonelor de mare risc de Agentia pentru Mediu din Marea Britanie, din cauza eroziunii avansate, care determina prabusirea in mare a peretilor lor stancosi.

Accesul pe marginea stancii Ovingdean Gap este insa restrictionat printr-un gard de protectie. Deasupra acestei stanci spectaculoase din sudul Marii Britanii exista o cafenea in aer liber, mai multe cladiri de uz practic - inclusiv o toaleta - si o scara in trepte ce permite turistilor sa coboare din varful stancii pana la baza acesteia.

Citeste si:
A murit mama lui Cătălin Bordea: „Am avut un an greu”
A murit mama lui Cătălin...

Nick Cave a parasit Australia in 1980 si locuieste alaturi de familia sa in Marea Britanie, in Brighton. El are un fiu, Luke, cu jurnalista braziliana Viviane Carneiro, si un alt fiu, Jethro, cu modelul australian Beau Lazenby. Celebrul muzician s-a casatorit cu modelul Susie Bick in 1999. Fiii lor gemeni - Arthur si Earl - s-au nascut in anul 2000, scrie MEDIAFAX.

Nick Cave este muzician, compozitor, romancier, scenarist, pictor si, ocazional, actor. A devenit cunoscut odata cu succesul pe care l-a avut impreuna cu formatia sa, Nick Cave and the Bad Seeds, infiintata in 1984, care a castigat admiratia criticilor de specialitate datorita fascinatiei membrilor trupei pentru radacinile muzicii americane. Popularitatea artistului australian a atins cote inalte in 1995, odata cu lansarea piesei "Where the Wild Roses Grow" - un duet cu Kylie Minogue -, al carei videoclip a fost promovat si difuzat de postul MTV.

Citeste si:
Fiu lui Romică Țociu, mesaj emoționant după ce au câștigat a doua...
Fiu lui Romică Țociu, mesaj...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.