Lungmetrajul de animatie "Minionii/ Minions", de Kyle Balda si Pierre Coffin, a debutat pe primul loc in box office-ul nord-american, cu incasari de 115,2 milioane de dolari de vineri pana duminica, potrivit informatiilor furnizate de boxofficemojo.com.

Povestea minionilor, creata de Universal Pictures si Illumination Entertainment, isi are originea la inceputul timpurilor. Minionii au inceput ca organisme unicelulare, pentru ca mai apoi sa evolueze de-a lungul vremii, mereu ca slujitori ai celor mai ticalosi stapani. Niciodata n-au avut norocul sa-si pastreze in viata acei stapani, de la T. Rex la Napoleon, asa ca acum se trezesc ca nu au pe cine sa slujeasca si sunt afectati de o depresie profunda. Dar un minion pe nume Kevin are un plan: impreuna cu rebelul adolescent Stuart si cu simpaticul Bob se vor aventura in lumea larga pentru a gasi un nou sef pe care ei si fratii lor sa-l urmeze supusi, informeaza cinemagia.ro. Cei trei pornesc intr-o aventura palpitanta care ii va duce, in cele din urma, la urmatorul lor stapan - Scarlet Overkill (voce: Sandra Bullock), prima superticaloasa din toate vremurile. Minionii au de indeplinit cea mai dificila misiune din toata existenta lor: aceea de a-si salva specia de la anihilare. Printre actorii care si-au imprumutat vocile pentru aceasta animatie se numara Jon Hamm, Michael Keaton, Steve Coogan si Geoffrey Rush.

Pe pozitia a doua in box office-ul nord-american de weekend a coborat liderul saptamanii trecute, filmul "Jurassic World", care a avut incasari de 18,1 milioane de dolari. Dupa ce a devenit in weekendul de debut primul film din lume care a depasit pragul incasarilor de 500 de milioane de dolari, "Jurassic World" continua sa aiba o evolutie fulminanta si a ajuns la incasari de 1,46 de miliarde de dolari la nivel mondial. "Jurassic World" ii are in rolurile principale pe actorii Chris Pratt si Bryce Dallas Howard si este regizat de cineastul Colin Trevorrow. Au trecut 22 de ani de la evenimentele din Jurassic Park, iar parcul de distractii imaginat de vizionarul John Hammond este acum perfect functional, informeaza site-ul cinemagia.ro. Milioane de turisti au venit anual pe Isla Nublar, platind preturi piperate pentru a vedea cu ochii lor dinozaurii readusi la viata de tehnologii revolutionare, dar in ultima vreme numarul vizitatorilor a scazut. Pentru a creste vanzarile, Corporatia Patel comanda realizarea unui nou dinozaur. Comportamentul acestuia ii va uimi pe angajatii parcului, iar natura va profita curand de ocazie pentru a arata din nou ca nu poate fi controlata de om, scrie MEDIAFAX.

Citeste si:
"Cod Rosu la Londra", pe primul loc in box office-ul romanesc
"Cod Rosu la Londra", pe...

Pe locul al treilea in box office-ul nord-american s-a situat animatia "Intors pe Dos/ Inside Out", cu incasari, de vineri pana duminica, de 17,1 milioane de dolari. Filmul spune povestea lui Riley, o fetita vesela si lipsita de griji, a carei viata este data peste cap cand trebuie sa-si ia ramas-bun de la copilaria ei fericita din Minnesota pentru a se muta la San Francisco. Este momentul cand emotiile ei preiau initiativa, spre nemultumirea parintilor complet depasiti de situatia fetitei. Furia, Dezgustul, Frica, Tristetea si Bucuria se cearta, colaboreaza si se pierd in discutii in contradictoriu in incercarea de a o face pe Riley sa mearga mai departe, potrivit cinemagia.ro.

Locul al patrulea in clasament a fost ocupat de "Terminator: Genisys", aflat la al doilea sau weekend de difuzare in cinematografele nord-americane si care a avut incasari de 13,7 milioane de dolari de vineri pana duminica. In aceasta pelicula, John Connor (Jason Clarke), liderul rezistentei oamenilor, il trimite pe sergentul Kyle Reese (Jai Courtney) inapoi in 1984 ca sa o protejeze pe Sarah Connor (Emilia Clarke) si sa se asigure ca omenirea va avea un viitor pasnic. Insa lucrurile iau o intorsatura neasteptata si se creeaza o fractura in linia temporala. Astfel, Reese se trezeste intr-o versiune noua a trecutului care ii este necunoscuta, unde are aliati surprinzatori, inclusiv pe Gardian (Arnold Schwarzenegger), inamici periculosi, dar si o noua misiune: sa reseteze viitorul.

Citeste si:
Noul concept Renault Twingo electric. Debut în 2026 și preț de sub...
Noul concept Renault Twingo...

Pozitia a cincea in box office-ul nord-american este ocupata de o premiera, horrorul "The Gallows", care a avut incasari de 10 milioane de dolari de vineri pana duminica. In 1993, un elev are parte de un sfarsit tragic atunci cand joaca in punerea in scena a piesei "Spanzuratoarea". Doua decenii mai tarziu, liceul comemoreaza nefericitul eveniment printr-o noua montare a piesei. Cand un grup de studenti vrea sa saboteze spectacolul, se va vedea ca anumite lucruri ar trebui lasate in pace pe vecie.

Pe locul al saselea s-a situat filmul "Magic Mike XXL", cu incasari de 9,64 de milioane de dolari de vineri pana duminica. Acest film cu Channing Tatum, Joe Manganiello si Matt Bomer in distributie reia povestea lui Mike, la trei ani dupa ce a renuntat la promitatoarea sa cariera de stripper. Dupa indelungi insistente, acesta accepta sa se intoarca in trupa de dansatori exotici "Regii din Tampa", aflata acum in pragul esecului. Pentru ultimul lor spectacol vor pregati un show senzational, in care legendarul Magic Mike va straluci din nou in lumina reflectoarelor, potrivit cinemagia.ro.

Citeste si:
Legendara serie de filme „Fast and Furious” se încheie odată cu al...
Legendara serie de filme...

Comedia "Ted 2", continuarea lungmetrajului regizat de Seth MacFarlane in 2012, un film cu Mark Wahlberg, ce prezinta aventurile unui urs de plus care prinde viata si devine un personaj cu umor ireverentios, s-a situat pe locul al saptelea in box office-ul nord-american, cu incasari de 5,6 milioane de dolari de vineri pana duminica.

Filmul SF "Self/less: Transfer de viata/ Self/less" ocupa pozitia a opta in box office-ul nord-american, in weekendul premierei, cu incasari de 5,37 milioane de dolai. In regia lui Tarsem Singh, cu Ryan Reynolds, Natalie Martinez, Matthew Goode si Ben Kingsley in rolurile principale, filmul prezinta povestea industriasului multimilionar Damian Hale (Ben Kingsley), care a fost mult timp centrul universului, folosindu-se de puterea sa dupa bunul plac. Dupa ce afla ca are cancer, acesta accepta sa se supuna unei proceduri medicale revolutionare, menite sa ii readuca tineretea.

Citeste si:
Premiera: Minionii, prima animatie in 4DX, in Cinema City Mega Mall
Premiera in Romania:...

Pozitia a noua in box office-ul nord-american aduce o alta premiera, filmul indian "Baahubali: The Beginning", o poveste despre o disputa intre frati care se intinde pe parcursul a doua generatii, care a avut incasari de 3,57 de milioane de dolari de vineri pana duminica.

Pozitia a zecea in clasament a fost ocupata de filmul "Max", cu incasari de 3,42 milioane de dolari. Pelicula, regizata de Boaz Yakin, spune povestea unui caine lup, Max, antrenat de armata americana, care, dupa revenirea din Afganistan, incepe sa ii ajute pe copiii fostului sau stapan.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.