Actorul Bill Cosby, care a recunoscut intr-o declaratie acordata in instanta, in 2005, ca a drogat o femeie pentru a intretine relatii sexuale cu ea, isi va pastra steaua de pe Walk of Fame, insa alte distinctii pe care acesta le-a primit de-a lungul carierei sale i-ar putea fi retrase.

Walk of Fame este considerat parte a patrimoniului istoric al Hollywood-ului, iar Bill Cosby a primit o stea pe acest bulevard in anul 1977.
"Odata ce o stea a fost adaugata pe bulevard, ea este considerata o parte a istoriei Walk of Fame de la Hollywood. Din acest motiv, nu am inlaturat niciodata o stea de pe bulevard", a declarat Leron Gubler, presedintele Camerei de Comert de la Hollywood, care administreaza cele peste 2.500 de stele ale unor celebritati de pe acest bulevard, conform Reuters.

Leron Gubler a reactionat dupa ce i-a fost solicitat acest lucru de un mic grup de activisti din Los Angeles. Solicitarea a venit in contextul in care, la inceputul acestei saptamani, au fost facute publice o serie de documente potrivit carora Bill Cosby a recunoscut, intr-o declaratie acordata in instanta, in 2005, ca a drogat o femeie pentru a intretine relatii sexuale cu ea, insa starul american a precizat ca aceasta a fost de acord sa ia respectivele sedative.

Pe de alta parte, o eventuala retragere a Medaliei Libertatii, cea mai inalta distinctie civila americana, care i-a fost inmanata lui Bill Cosby in 2002, ar putea fi luata in discutie. PAVE, o organizatie non-profit care are ca scop prevenirea agresiunii sexuale, a initiat o petitie, care a strans pana joi peste 2.900 de semnaturi, prin care a solicitat Casei Albe sa retraga aceasta distinctie care i-a fost acordata lui Bill Cosby. Insa, pentru a putea fi luata in calcul o asemenea petitie, ea trebuie sa adune aproximativ 100.000 de semnaturi.

Totodata, purtatorul de cuvant al Casei Albe, Josh Earnest, a declarat, miercuri, ca nu stie daca o retragere a acestei medalii este posibila din punct de vedere legal. Pe de alta parte, este de asteptat sa fie indepartata o lucrare murala realizata in 2008 in Philadelphia, orasul natal al lui Bill Cosby, care il prezinta pe actor alaturi de liderul sud-african Nelson Mandela si de alti eroi de culoare.

Citeste si:
Bill Cosby face apel la condamnarea sa pentru agresiuni sexuale
Bill Cosby face apel la...

Cari Feiler Bender, un purtator de cuvant al Philadelphia Mural Arts Program, a spus ca aceasta fresca s-a deteriorat deja, insa dezvaluirile din aceasta saptamana privind marturia lui Bill Cosby vor fi luate de asemenea in considerare in analiza care se va face pentru o eventuala inlaturare a sa.

De asemenea, Disney a decis ca o statuie a lui Bill Cosby sa fie scoasa din parcul tematic Hollywood Studios din Florida, ca urmare a informatiilor aparute recent despre celebrul actor, potrivit carora acesta ar fi drogat o femeie pentru a intretine relatii sexuale cu ea.

Pana in acest moment, aproximativ 40 de femei l-au acuzat de abuz sexual pe Bill Cosby, in prezent in varsta de 77 de ani. Cosby a negat toate acuzatiile de agresiune sexuala care i-au fost aduse, multe dintre ele datand de zeci de ani si fiind fapte prescrise, atat din punct de vedere penal, cat si civil, scrie MEDIAFAX.

Citeste si:
R. Kelly a fost condamnat la 30 de ani de închisoare pentru abuzuri...
R. Kelly a fost condamnat la...

Cosby, celebru pentru personajul sau supranumit "America's Dad" (Tatal Americii, n.r.), doctorul Cliff Huxtable din serialul de comedie de succes "Cosby Show", nu a fost niciodata acuzat sau anchetat in mod oficial referitor la vreuna dintre acuzatiile de abuz. In 2005, actorul a ajuns la o intelegere intr-un proces civil referitor la comportament sexual nepotrivit.

NBC si Netflix au renuntat la o serie de proiecte cu Bill Cosby dupa aparitia acuzatiilor, in luna noiembrie 2014. Turneul de stand-up comedy al actorului, in cadrul caruia mai multe spectacole au fost anulate, a fost, de asemenea, afectat.

Bill Cosby se afla in atentia presei americane de cand un alt actor, Hannibal Buress, a spus ca starul american este "un violator", in timpul unui spectacol, in octombrie 2014, in Philadelphia, orasul natal al lui Cosby.

Citeste si:
Preotul unei mănăstiri a fost condamnat la 16 ani de închisoare...
Preotul unei mănăstiri a fost...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.