Un preot al unei mănăstiri din Chișinău a fost condamnat la 16 ani de închisoare, după ce ar fi abuzat-o sexual pe fiica partenerei sale timp de trei ani. Fata avea 13 ani când preotul a făcut acest lucru. Individul a obligat-o să întrețină relații intime chiar în stăreția lăcașului de cult unde muncea. 

Preotul unei mănăstiri, condamnat la 16 ani de închisoare pentru abuz sexual

În anul 2016, preotul și mama fetei s-au mutat împreună. Un an mai târziu, au început scenele cumplite pentru fată. Copila avea 13 ani când bărbatul a agresat-o sexual pentru prima dată. Acesta a continuat să o oblige să întrețină relații intime cu el și chiar a abuzat-o în stăreția mănăstirii din Chișinău.

Individul o șantaja pe copilă spunându-i că va spune totul celor de la școala unde aceasta învăța. Fata nu a avut curaj să îi spună mamei despre abuzuri timp de trei ani. I-a povestit tocmai după ce femeia a pus capăt relației, care s-a sfârșit din cauza violenței acestuia sub influența băuturilor alcoolice.

Instanța de la Chișinău l-a condamnat pe preot la 16 ani de închisoare și la achitarea sumei de 100 de mii de lei, prejudiciu moral, parte a acțiunii civile pe care minora a intentat-o.

După pornirea urmăririi penale, victimei i-a fost acordată asistență psihologică și socială, inclusiv prin oferirea spațiului de trai temporar, într-un centru dedicat protecției victimelor traficului de ființe umane.

„În urma verificărilor, aducem la cunoștința opiniei publice că persoana condamnată nu figurează în evidența niciunei unități bisericești (parohie sau mănăstire) din cuprinsul eparhiilor Mitropoliei Chișinăului și a întregii Moldove. Regretăm profund acest caz trist ce a bulversat opinia publică și a generat confuzie în rândurile cetățenilor. Totodată, asigurăm că victima va primi din partea Bisericii toată grija pastorală de care are nevoie”, se arată în comunicatul Mitropoliei Moldovei.

Citeste si:
Peste 50 de alerte false cu bombă în Republica Moldova în ultimele...
Peste 50 de alerte false cu...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 24 Noiembrie 2021 - 10 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.