Un preot al unei mănăstiri din Chișinău a fost condamnat la 16 ani de închisoare, după ce ar fi abuzat-o sexual pe fiica partenerei sale timp de trei ani. Fata avea 13 ani când preotul a făcut acest lucru. Individul a obligat-o să întrețină relații intime chiar în stăreția lăcașului de cult unde muncea. 

Preotul unei mănăstiri, condamnat la 16 ani de închisoare pentru abuz sexual

În anul 2016, preotul și mama fetei s-au mutat împreună. Un an mai târziu, au început scenele cumplite pentru fată. Copila avea 13 ani când bărbatul a agresat-o sexual pentru prima dată. Acesta a continuat să o oblige să întrețină relații intime cu el și chiar a abuzat-o în stăreția mănăstirii din Chișinău.

Individul o șantaja pe copilă spunându-i că va spune totul celor de la școala unde aceasta învăța. Fata nu a avut curaj să îi spună mamei despre abuzuri timp de trei ani. I-a povestit tocmai după ce femeia a pus capăt relației, care s-a sfârșit din cauza violenței acestuia sub influența băuturilor alcoolice.

Instanța de la Chișinău l-a condamnat pe preot la 16 ani de închisoare și la achitarea sumei de 100 de mii de lei, prejudiciu moral, parte a acțiunii civile pe care minora a intentat-o.

După pornirea urmăririi penale, victimei i-a fost acordată asistență psihologică și socială, inclusiv prin oferirea spațiului de trai temporar, într-un centru dedicat protecției victimelor traficului de ființe umane.

Retail jobs

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

„În urma verificărilor, aducem la cunoștința opiniei publice că persoana condamnată nu figurează în evidența niciunei unități bisericești (parohie sau mănăstire) din cuprinsul eparhiilor Mitropoliei Chișinăului și a întregii Moldove. Regretăm profund acest caz trist ce a bulversat opinia publică și a generat confuzie în rândurile cetățenilor. Totodată, asigurăm că victima va primi din partea Bisericii toată grija pastorală de care are nevoie”, se arată în comunicatul Mitropoliei Moldovei.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio, apoi a intrat „în pâine”, cu un program full-time, la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. De atunci și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 24 Noiembrie 2021 - 10 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

{* *}

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.