Comicul american Bill Cosby a depus documentatia necesara pentru a face apel la condamnarea sa pentru agresiuni sexuale, a declarat avocatul sau marti, citat de dpa.

Cosby executa o sentinta de 10 ani intr-o inchisoare de stat din Pennsylvania. Actorul a fost condamnat pentru ca a drogat-o si agresat-o sexual pe Andrea Constand in 2004.

Echipa sa de avocati sustine ca marturiile celor care l-au acuzat la proces sunt "extrem de neconcordante" cu cea a lui Constand si, prin urmare, aceste persoane nu ar fi trebuit sa depuna marturie, a indicat avocata sa Sarah Kelly-Kilgore prin telefon pentru dpa, potrivit Agerpres.

"Aceste dovezi au fost folosite pentru a-l priva pe Cosby de prezumtia de nevinovatie si a incerca sa impuna faptul ca actorul avea tendinta de a agresa sexual femei", se arata in documentatia depusa pentru apel.

Peste 50 de femei l-au acuzat public pe Cosby de agresiuni sexuale care ar fi avut loc timp de cateva decenii.

Vedeta de 81 de ani insista insa asupra nevinovatiei sale si asupra faptului ca intalnirea sa cu Constand, in vremea aceea directoare de operatiuni pentru echipa feminina de baschet a Universitatii Temple din Philadelphia, a fost consensuala.

Cosby a contestat verdictul, insa ar putea dura luni sau ani pentru a se ajunge la o decizie in acest sens.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.