Ben Affleck si Matt Damon negociaza in aceasta perioada pentru a produce impreuna un film despre scandalul de coruptie in care este implicata FIFA, informeaza hollywoodreporter.com.

FIFA se confrunta cu un scandal de coruptie urias, dupa ce justitia americana a pus sub acuzare 14 persoane, printre care doi vicepresedinti FIFA si sapte oficiali ai forului. Compania americana Warner Bros. a castigat dreptul de a ecraniza cartea "Houses of Deceit", scrisa de reporterul Ken Bensinger - care nu a fost inca publicata -, in care este prezentat scandalul de coruptie de la FIFA, personajul principal al volumului fiind americanul Chuck Blazer, fost oficial al forului fotbalistic mondial, iar Ben Affleck si Matt Damon negociaza in aceasta perioada pentru a produce impreuna acest film.

Chuck Blazer, fost membru al Comitetului Executiv al FIFA, a pledat vinovat in 2013 la zece capete de acuzare, incluzand complot, inselatorie, frauda electronica, si a platit o amenda de 1,9 milioane de dolari. Alte trei persoane, printre care doi fii ai lui Jack Warner, si doua companii de marketing sportiv au pledat, de asemenea vinovate, in acest caz, scrie MEDIAFAX.

Potrivit publicatiei Entertainment Weekly, Gavin O'Connor ar urma sa regizeze filmul, iar Anthony Tambakis va scrie scenariul peliculei. Pana in prezent, nu a fost organizat niciun casting pentru alegerea actorilor, desi au existat zvonuri potrivit carora Ken Bensinger ar dori ca Blazer sa fi interpretat de John Goodman, un actor care ar aduce "furie si comedie rolului".

Aceasta informatie vine la doar o luna de la lansarea filmului "Marea pasiune/ United Passions", in care Tim Roth il interpreteaza pe presedintele FIFA, Sepp Blatter - care si-a dat demisia la doar cinci zile dupa ce a castigat un al cincilea mandat consecutiv la presedintia FIFA -, si care a fost o "catastrofa" de box office, obtinand incasari de doar 607 dolari in primul weekend.

Ben Affleck si Matt Damon detin impreuna compania de productie Pearl Street Films (care se bazeaza pe studiourile Warner) si au jucat impreuna in mai multe filme. Cei doi au aparut pentru prima data impreuna in "Terenul de baseball/ Field of Dreams" (1989) si au continuat sa joace impreuna in "Good Will Hunting" (1997), "Dogma" (1999) si "Intalnire cu bucluc/ The Third Wheel" (2002).

Citeste si:
Dosar de corupție în vămi. Polițiști de frontieră, suspecți că au...
Dosar de corupție în vămi....

Ben Affleck este cunoscut pentru rolurile din filme precum "Good Will Hunting" - pentru scenariul caruia a fost recompensat cu un premiu Oscar, impreuna cu bunul sau prieten Matt Damon -, "Armageddon - Sfarsitul lumii?", "Dogma", "Pearl Harbour", "Daredevil" si "Despre barbati si nu numai...". El a regizat, printre altele, filmele "Disparuta fara urma/ Gone baby gone" si "The Town", pentru care actorul Jeremy Renner a fost nominalizat la Oscar, in 2011. Cineastul a fost recompensat in 2013 cu premiul Oscar la categoria "cel mai bun film", pentru lungmetrajul "Argo", pe care l-a regizat si in care a jucat rolul principal.

Matt Damon a castigat premiul Oscar pentru cel mai bun scenariu, pentru filmul "Good Will Hunting". Francizele cinematografice "Ocean's" si "Jason Bourne" i-au adus actorului Matt Damon statutul de star la Hollywood si, totodata, numeroase colaborari cu regizori si actori de succes. Astfel, Matt Damon a jucat, printre altele, in "Cartita", regizat de Martin Scorsese, "Agentia secreta", de Robert de Niro, si "Syriana", de Stephen Gaghan. El apare si pe afisul filmului "Informatorul!/ The Informant!", regizat de Steven Soderbergh, in drama "Invictus", regizata de Clint Eastwood, dar si in "Fratii Grimm", de Terry Gilliam, lansat in 2005. De asemenea, Matt Damon a jucat alaturi de Jodie Foster in superproductia hollywoodiana "Elysium".

Citeste si:
Finala Cupei Mondiale 2023 de fotbal feminin va avea loc la Sydney
Finala Cupei Mondiale 2023 de...

FIFA se confrunta cu un urias scandal de coruptie, dupa ce justitia americana a pus sub acuzare 14 persoane, printre care doi vicepresedinti FIFA si sapte oficiali ai forului. Sapte oficiali ai forului mondial au fost retinuti, la Zurich, la solicitarea Departamentului de Justitie al SUA, in legatura cu fapte de coruptie: Jeffrey Webb (Marea Britanie), vicepresedinte al FIFA si presedinte al CONCACAF, Eduardo Li (Costa Rica), viitor membru al Comitetului Executiv al FIFA, Julio Rocha, insarcinat cu dezvoltarea FIFA, Costas Takkas (Marea Britanie), atasat la cabinetul presedintelui CONCACAF, Eugenio Figueredo (Uruguay), vicepresedinte al FIFA, Rafael Esquivel (Venezuela), membru al CONMEBOL, si Jose Maria Marin (Brazili), membru al Comitetului de organizare al FIFA pentru JO.

Oficiul Federal de Justitie din Elvetia a precizat ca persoanele retinute sunt cercetate pentru luare de mita si primirea de alte foloase, de la inceputul anilor 1990 si pana in prezent, totalizand peste 150 de milioane de dolari. Actiunile lor ilegale ar avea legatura cu unele turnee de fotbal din America Latina.

Citeste si:
Jennifer Lopez și Ben Affleck s-au căsătorit în Las Vegas
Jennifer Lopez și Ben Affleck...

Totodata, Parchetul elvetian a confiscat, la 27 mai, documente electronice de la sediul FIFA din Zurich, in cadrul urmaririi penale incepute cu privire la fapte, pentru "spalare de bani si management defectuos", in procesul de atribuire a organizarii Cupei Mondiale, editiile din 2018 Rusiei si 2022 Qatarului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.