Zeci de percheziții au loc în prima parte a zilei de marți pe raza județelor Iași, Vaslui, Botoșani, Galați, Neamț și Bihor, cinci fiind în puncte de trecere a frontierei, conform DNA, dat fiind că există suspiciuni de corupție privind tranzitarea frontierei. Perchezițiile au loc în coordonare cu autorități judiciare din Republica Moldova și cu sprijinul Eurojust, agenția Uniunii Europene pentru cooperare judiciară în materie penală.

Dosar de corupție în vămi

„Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Iaşi, în coordonare cu autorităţi judiciare din Republica Moldova, beneficiind de sprijinul Eurojust (Agenţia Uniunii Europene pentru cooperare judiciară în materie penală) efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie în legătură cu tranzitarea unor puncte de frontieră, comise în perioada iulie 2021-septembrie 2022”, a anunțat DNA.

Marți, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, au loc percheziții în 31 de locații situate pe raza județelor Iași, Vaslui, Botoșani, Galați, Neamț și Bihor. Dintre acestea, cinci sunt puncte de trecere a frontierei, iar restul reprezintă domiciliile unor persoane fizice, a mai precizat sursa citată.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Direcției Generale Anticorupție, a Grupării Mobile de Jandarmi Bacău și a Direcției de Operațiuni Speciale.

În data de 23 noiembrie 2022, polițiștii și procurorii DNA au făcut 162 de percheziții într-un dosar de evaziune fiscală și corupție în domeniul vamal, fiind vizate o instituție publică, societăți comerciale și domiciliile unor persoane din București și șapte județe. Prejudiciul este aproximat la 58 de milioane de lei.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 17 Ianuarie 2023 - 10 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.