Lungmetrajul "Jurassic World" a debutat pe primul loc in box office-ul nord-american, cu incasari de 204,6 milioane de dolari, si ocupa locul al doilea in topul filmelor cu cel mai bun debut in cinematografe din toate timpurile pe piata nord-americana.

Filmul cu cel mai bun debut din istoria box office-ului nord-american ramane "Razbunatorii/ The Avengers", din 2012, care a obtinut in primul sau weekend de proiectii incasari de 207,4 milioane de dolari.

"Jurassic World", o noua poveste din aceasta franciza cu dinozauri fiorosi, a stabilit insa un nou record mondial, devenind primul film care depaseste pragul incasarilor de 500 milioane de dolari in primul sau weekend de proiectii. Cu 511,8 milioane de dolari obtinuti de vineri pana duminica pe plan mondial - din care 100 de milioane de dolari in China -, potrivit cifrelor publicate duminica de site-ul boxofficemojo.com, noul opus din aceasta serie de filme create de Steven Spielberg a depasit cu mult precedentul record, stabilit in 2011 de ultimul film din seria "Harry Potter", care obtinuse incasari de 483 milioane de dolari in weekendul sau de debut.

"Jurassic World" ii are in rolurile principale pe actorii Chris Pratt si Bryce Dallas Howard si este regizat de cineastul Colin Trevorrow. Au trecut 22 de ani de la evenimentele din Jurassic Park, iar parcul de distractii imaginat de vizionarul John Hammond este acum perfect functional, informeaza site-ul cinemagia.ro. Milioane de turisti au venit anual pe Isla Nublar, platind preturi piperate pentru a vedea cu ochii lor dinozaurii readusi la viata de tehnologii revolutionare, dar in ultima vreme numarul vizitatorilor a scazut. Pentru a creste vanzarile, Corporatia Patel comanda realizarea unui nou dinozaur. Comportamentul acestuia ii va uimi pe angajatii parcului, iar natura va profita curand de ocazie pentru a arata din nou ca nu poate fi controlata de om, scrie MEDIAFAX.

Comedia "Spioana/ Spy", cu Melissa McCarthy in rolul principal, a pierdut pozitia de lider pe care o ocupa saptamana trecuta si a coborat pe locul al doilea, cu incasari de 16 milioane de dolari. Filmul prezinta povestea unei analiste CIA, interpretata de temperamentala actrita Melissa McCarthy, care devine agent de teren si incepe sa colaboreze cu personaje interepretate de Jason Statham si Jude Law.

Citeste si:
Sezon estival sub așteptări pentru hotelieri. Scumpiri în lanț,...
Sezonul estival, sub...

Filmul "Dezastrul din San Andreas/ San Andreas", cu Dwayne Johnson in rolul principal, a pierdut o pozitie si a coborat pe locul al treilea, cu incasari de 11 milioane de dolari. Dwayne Johnson joaca in thrillerul SF "San Andreas" rolul unui pilot de elicopter care incearca sa isi salveze fiica, dupa un cutremur care devasteaza statul California. Un film de actiune indraznet, "Dezastrul din San Andreas" ii readuce impreuna pe Dwayne Johnson, regizorul Brad Peyton si producatorul Beau Flynn, care au colaborat anterior la aventura de succes "Calatoria 2: Insula Misterioasa", potrivit cinemagia.ro.

Filmul horror "Insidious Chapter 3", al treilea opus dintr-o franciza ce prezinta lupta unei familii cu o serie de demoni periculosi, s-a situat pe locul al patrulea in box office-ul nord-american, cu incasari de 7,3 milioane de dolari de vineri pana duminica.

Citeste si:
Dwayne „The Rock” Johnson și familia sa, testați pozitiv cu Covid-19
Dwayne „The Rock” Johnson și...

Lungmetrajul muzical "Tonul perfect/ Pitch Perfect 2" a urcat un loc si a ajuns pe pozitia a cincea, cu incasari de 6 milioane de dolari. Realizat cu un buget de 29 milioane de dolari si regizat de Elizabeth Banks, acest film muzical reprezinta cel de-al treilea succes de casa consecutiv in 2015 pentru studiourile Universal, dupa "Cincizeci de umbre ale lui Grey/ Fifty Shades of Grey" si "Furios si iute 7/ Fast and Furious 7". Pelicula "Tonul perfect/ Pitch Perfect 2", care le are in distributie pe actritele Rebel Wilson, Elizabeth Banks si Anna Kendrick, este realizata in acelasi registru cu primul film din serie, lansat in 2012 si prezinta succesul obtinut de un grup muzical american de tip "a cappella" intr-un concurs international.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.