LifeStar 18 Mai 2015 11:49
Catalogul muzical al trupei Joy Division va fi reeditat si lansat pe discuri de vinil, care vor contine si cateva piese care nu au figurat pe albumele originale, la sfarsitul lunii iunie, informeaza site-ul revistei New Musical Express.

Casa de discuri Rhino Records va relansa albumele trupei Joy Division pentru a marca astfel implinirea a 35 de ani de la aparitia pe piata a unui celebru single al trupei din Manchester, intitulat "Love Will Tear Us Apart".
Potrivit site-ului Consequence of Sound, cele doua album de studio lansate de trupa britanica, "Unknown Pleasures" si "Closer", vor fi disponibile pe discuri de vinil de 180 de grame, incepand din 29 iunie, iar compilatia "Still" si o versiune extinsa a compilatiei "Substance" vor fi lansate pe 24 iunie.

Versiunea extinsa a compilatiei "Substance" va include compozitii audio remasterizate in anul 2010 si va fi disponibila pentru prima data in istorie pe vinil. Acest disc va include un cantec bonus, "As You Said" si o versiune alternativa a piesei "Love Will Tear Us Apart". Discurile de vinil ale albumelor "Unknown Pleasures", "Closer" si "Still" contin materiale audio remasterizate in 2007.

Interesul publicului pentru muzica trupei Joy Division a crescut considerabil la inceputul acestui an, odata cu lansarea unei campanii de strangere de fonduri, organizata de un grup de fani ai formatiei britanice, cu scopul de a cumpara casa in care a locuit solistul formatiei, Ian Curtis, pentru a transforma cladirea intr-un muzeu. Casa cu doua dormitoare din Macclesfield, Anglia, a fost scoasa la vanzare pentru 155.000 de euro.

Cladirea a mai fost scoasa la vanzare in 2002, pentru 87.500 de euro, si a aparut in filmul "Control", regizat de Anton Corbijn in 2007. Ian Curtis, solistul trupei Joy Division, s-a sinucis in aceasta cladire pe 18 mai 1980, la varsta de 23 de ani, cu cateva zile inainte ca trupa sa plece in turneu in Statele Unite ale Americii, scrie MEDIAFAX.

Trupa Joy Division s-a format in 1976 in Manchester, iar primul nume al trupei a fost Warsaw. Principalii membri ai formatiei au fost Ian Curtis (vocalist si chitara), Bernard Sumner (clape si chitara), Peter Hook (chitara bas si backing vocals) si Stephen Morris (tobe).

Citeste si:
Trupa ASIA se reunește. Irina Nicolae nu a fost invitată la...
Trupa ASIA se reunește. Irina...

Joy Division a evoluat rapid de la stilul influentat de punk pentru a-si dezvolta un stil propriu care i-a transformat pe muzicieni in pionieri ai miscarii post-punk din a doua jumatate a anilor 1970. Primul disc la grupului, lansat independent, intitulat "An Ideal for Living", a atras atentia unei personalitati din lumea televiziunii, Tony Wilson. Albumul de debut, "Unknown pleasures", a aparut in 1979 la casa de discuri a lui Wilson, Factory Records, si a fost foarrte bine primit de presa britanica, iar trupa a inceput sa aiba tot mai mult succes.

In ciuda aprecierii din partea publicului si a criticilor, vocalistul Ian Curtis suferea tot mai des de depresie, pe fondul unor probleme personale, care includeau crize severe de epilepsie si o casnicie care se destrama. Ian Curtis reusea tot mai greu sa sustina concerte live si avea adeseori crize de epilepsie in timpul spectacolelor.

Citeste si:
6 lucruri de care să ții cont înainte de a cumpăra discuri de vinil
6 lucruri de care să ții cont...

Inainte de a pleca pentru prima data intr-un turneu in Statele Unite ale Americii, Ian Curtis s-a sinucis, in mai 1980, la varsta de 23 de ani. Joy Division a lansat postum al doilea album, "Closer", in iulie 1980, iar single-ul "LoveWill Tear Us Apart" a devenit cantecul cel mai bine cotat in topuri al trupei. Dupa moartea lui Ian Curtis, ceilalti membri ai trupei au continuat sub numele New Order, bucurandu-se de succes in randul publicului si al criticilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.