LifeStar 16 Mai 2015 14:31
Actrita Natalie Portman va interpreta rolul principal in "Jackie", un film biografic despre fosta prima doamna a Statelor Unite ale Americii Jacqueline Kennedy, in primele zile dupa asasinarea presedintelui John F. Kennedy, informeaza contactmusic.com.

Lungmetrajul va fi produs de cineastul american Darren Aronofsky si va fi regizat de chilianul Pablo Larrain. Natalie Portman a avut o colaborare excelenta cu Darren Aronofsky in timpul filmarilor de la "Lebada neagra/ Black Swan", iar rolul din acel film i-a adus actritei americane premiul Oscar.

"«Jackie» vorbeste despre acele zile in care Jackie Kennedy a devenit o legenda, insa ea pierduse atunci absolut totul", a spus Vincent Maraval, directorul companiei de productie Wild Bunch, care va vinde drepturile de distributie ale acestei pelicule, la targul de film de la Cannes. "E vorba de aceeasi echipa de la «Black Swan» care s-a reunit cu Pablo Larrain", a adaugat el.

Cel mai recent film al regizorului Pablo Larrain, drama "The Club", a castigat marele premiu al juriului la Festivalul de la Berlin din luna februarie. Atat Aronofsky, cat si Portman au fost profund impresionati de acest film, ce prezinta vietile unor preoti care traiesc pe o insula izolata si criza care se declanseaza in comunitatea lor, dupa ce unul dintre preoti este acuzat de comiterea unui abuz sexual.

Filmul "Jackie" va evidentia stoicismul exemplar de care a dat dovada Jacqueline Kennedy in primele patru zile dupa asasinarea sotului ei la Dallas, pe 22 decembrie 1963. Pablo Larrain spera sa finalizeze filmarile de la acest proiect pana la sfarsitul anului 2015,
scrie MEDIAFAX. Filmele biografice inspirate din vietile unor personalitati din secolul al XX-lea nu au avut un succes prea mare in ultimii ani. Astfel, "The Diana Princess of Wales" a fost pur si simplu desfiintat de criticii de film, iar "Grace of Monaco", de Olivier Dahan si cu Nicole Kidman in rolul principal, a fost considerat unul dintre cele mai proaste filme ale ultimului deceniu.

Jackie Kennedy a dat dovada de multa gratie si echilibru in public dupa asasinarea sotului ei, impuscat mortal pe 22 noiembrie 1963, in orasul american Dallas. Jackie Kennedy s-a casatorit ulterior cu armatorul milionar grec Aristotel Onassis, in 1968, si a murit din cauza unui cancer, in 1994.

Natalie Portman a jucat in 2009 in thrillerul psihologic "Lebada neagra/ Black Swan", in care actrita a interpretat rolul unei balerine cu tendinte de automutilare. Pentru acest rol, Natalie Portman a fost recompensata cu premiul Oscar, dar si cu un Glob de Aur pentru cea mai buna actrita in rol principal. Actrita, regizoare si producatoare de film, Natalie Portman a debutat in rolul adolescentei rebele din filmul "Léon", al lui Luc Besson, si a continuat cu partituri in filme precum "Visand la Beverly Hills", "Ispita/ Closer", "Fantomele lui Goya" si "V de la Vendetta". Portman a jucat recent in mai multe filme de genuri diferite, printre care comediile "Maria Ta/ Your Highness" si "Fara obligatii/ No Strings Attached", filmul de actiune "Thor" si drama "Hesher".

Citeste si:
Meghan Markle a recunoscut în fața justiției! Cum a căutat să...
Meghan Markle a recunoscut în...

Vedeta americana a regizat filmul "A Tale of Love and Darkness", dupa cartea omonima a autorului israelian Amos Oz, care va avea premiera la Festivalul de Film de la Cannes (13 - 24 mai). Portman, care isi imparte timpul intre Los Angeles si Paris - unde sotul sau, Benjamin Millepied, lucreaza, la Baletul Operei din Paris -, are in pregatire multe alte proiecte cinematografice, dupa ce a facut o pauza in cariera pentru a-si creste fiul, Aleph, care implineste, luna viitoare, 4 ani.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.