Meghan Markle a recunoscut în faţa justiţiei britanice că a furnizat informaţii autorilor unei biografii neoficiale despre ea şi soţul ei, prinţul Harry, contrar declaraţiilor sale anterioare în procesul intentat unui tabloid britanic, relatează joi AFP.

Meghan Markle a recunoscut în fața justiției că a participat la biografia ei neoficială

Fosta actriţă americană, în vârstă de 40 de ani, a câştigat în februarie procesul intentat tabloidului britanic Mail on Sunday pentru atingeri aduse vieţii private. Ea a denunţat publicarea unei scrisori datând din 2018, în care îi cerea tatălui ei, Thomas Markle, în vârstă de 77 de ani, să nu mai mintă în mass-media despre relaţia lor tensionată.

Tabloidul britanic contestă în prezent această decizie, într-un recurs examinat până joi la Londra. Acuzaţiile lansate de ducesa de Sussex au fost slăbite de mărturia depusă miercuri de Jason Knauf, fostul secretar de comunicare al cuplului.

Întărind acuzaţiile lansate de Mail on Sunday care vrea să demonstreze că Meghan Markle a căutat în mod constant să influenţeze opinia publică, Jason Knauf a susţinut că a furnizat în numele cuplului informaţii private autorilor biografiei neoficiale a cuplului regal, denumită "Finding Freedom".

Potrivit acestuia, proiectul cărţii a fost "discutat în mod regulat, direct cu ducesa, personal şi prin e-mail".

În mărturia scrisă oferită instanţei, Meghan a recunoscut că a fost implicată în redactarea cărţii - ceea ce ea şi soţul ei au negat întotdeauna până atunci - şi şi-a cerut scuze că a indus în eroare curtea pentru că nu a precizat acest aspect în primă instanţă.

"Recunosc că dl Knauf a furnizat informaţii autorilor şi că a făcut acest lucru cu acordul meu", a explicat ea, adăugând că totuşi "amploarea informaţiilor pe care el le-a oferit nu i-a fost cunoscută".

"Îmi cer scuze instanţei pentru că nu mi-am amintit aceste schimburi la momentul respectiv", a continuat ducesa.

Citeste si:
Președinta CE cere ca Putin să fie adus în fața justiție
Președinta Comisiei Europene...

Meghan Markle a susţinut însă că informaţiile oferite autorilor biografiei sunt "de departe informaţii personale foarte detaliate" publicate de Mail on Sunday.

Prinţul Harry, în vârstă de 37 de ani, al şaselea în ordinea succesiunii la tronul Marii Britanii, a denunţat în repetate rânduri presiunea mass-media asupra cuplului şi a afirmat că acesta este principalul motiv al retragerii sale din familia regală în aprilie 2020.AGERPRES.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 12 Noiembrie 2021 - 01 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.