Doi barbati afirma ca Michael Jackson a dat mita in valoare de 200 milioane de dolari familiilor din care proveneau 20 de baieti pe care starul american i-ar fi molestat sexual.

Cei doi barbati, care sustin ca au fost molestati in copilarie de Michael Jackson, vor afla marti daca justitia americana le va permite sa dea in judecata familia Jackson si sa obtina astfel o parte din averea de 1,5 miliarde de dolari a megastarului.

Coregraful australian Wade Robson, in trecut unul dintre cei mai fermi aparatori ai cantaretului, afirma in prezent ca Michael Jackson era un pradator sexual care l-a abuzat sexual de mai multe ori in copilarie.

Mitchell Beckloff, judecator la Tribunalul Superior din Los Angeles, a programat pentru marti audierea lui Wade Robson si a altui barbat, o alta presupusa victima a megastarului, James Safechuck, pentru a decide daca afirmatiile celor doi sunt credibile si pot constitui baza unui viitor proces. Robson si Safechuck au lipsit de la o audiere preliminara stabilita dupa ce au depus in instanta acele plangeri, la mai mult de un an dupa moartea din 2009 a celebrului cantaret american.

Daca judecatorul Beckloff va da aviz favorail pentru ca Robson, in varsta de 32 de ani, si Safechuck, in varsta de 36 de ani, sa poata sa initieze un proces civil, presa americana considera ca multe alte reclamatii de molestare sexuala ar putea fi formulate in instanta impotriva lui Michael Jackson.

Avocatii celor doi reclamanti spun ca "regele muzicii pop" a platit aproape 200 milioane de dolari pentru a cumpara tacerea celor 20 de victime ale sale, precizeaza New York Post. Doar banii cheltuiti de megastar in procesul cu Jordan Chandler ar fi ajuns la peste 40 de milioane de dolari, afirma aceeasi publicatie.

James Safechuck spune ca l-a intalnit prima data pe Michael Jackson in 1987, pe vremea cand avea varsta de opt ani, si a fost molestat sexual de megastar in anul urmator. De asemenea, el spune ca artistul ar fi organizat o ceremonie de nunta secreta in care el (Safechuck, n.r.) ar fi jucat rolul miresei.

Citeste si:
Oana Zăvoranu, adevărul despre intervențiile estetice: „Mai multe...
Oana Zăvoranu, adevărul...

Safechuck spune ca megastarul i-ar fi dat un certificat de casatorie si o verigheta, pe post de suvenire, care aveau menirea de a confirma "iubirea nemuritoare" dintre ei.

El pretinde de asemenea ca Michael Jackson ar fi completat si un cec de peste 1 milion de dolari pe numele tatalui lui Safechuck, care lucra in acea vreme pentru serviciile de salubrizare.

"Jackson a avut atat de mult succes in eforturile sale, incat clientul meu a suportat acte repetate de abuz sexual, de o natura scandaloasa, iar el a fost indoctrinat si obligat sa creada ca acele fapte erau acte de iubire si erau provocate de James insusi", a declarat avocatul lui Safechuck.

Cantaretul il imbraca in mod regulat pe Safechuck in haine identice cu ale sale si le spunea reporterilor ca Safechuck era verisorul lui, a dezvaluit un fost angajat al megastarului. Avocatul lui Safechuck afirma ca Michael Jackson l-a molestat sexual pe clientul sau de peste 100 de ori. Wade Robson era un dansator celebru, in varsta de cinci ani, originar din Brisbane, Australia, atunci cand l-a intalnit prima data pe Michael Jackson.

Citeste si:
Copiii lui Michael Jackson vor aparea intr-un nou reality-show
Copiii lui Michael Jackson...

Inainte de plangerea lui civila, depusa in 2013, el a fost unul dintre cei mai mari sustinatori ai megastarului si a depus marturie sub juramant in procesul din 2005 in care Michael Jackson era acuzat de molestare sexuala, in California, declarand cu acea ocazie ca nu a fost niciodata abuzat sexual de cantaret, scrie MEDIAFAX.

Wade Robson a jucat un rol cheie in achitarea lui Michael Jackson in acel proces.

El spune acum ca a trait "in tacere si negare vreme de 22 de ani" si sustine ca avea varsta de sapte ani atunci cand Michael Jackson l-a molestat prima data. Wade Robson spune ca megastarul l-a molestat prima data la ferma Neverland, in timp ce sora lui dormea intr-un dormitor separat, aflat la doar cativa metri distanta de al sau. O fosta camerista a lui Michael Jackson, Blanca Francia, este asteptata sa depuna marturie in instanta. Potrivit presei americane, ea va spune ca l-a surprins intr-o zi pe megastar in timp ce facea dus impreuna cu Wade Robson, pe atunci in varsta de noua ani, si ca i-a vazut pe cei doi, pe jumatate imbracati, in acelasi pat.

Citeste si:
PSD îi cere lui Nicolae Bădălău să îşi depună demisia. Fostul...
PSD îi cere lui Nicolae...

Fondul care administreaza averea megastarului a cerut anterior instantei americane sa respinga aceste acuzatii, intrucat Wade Robson ar fi asteptat prea mult timp inainte de a depune plangere si pentru ca Michael Jackson ar fi singura persoana care ar fi putut sa demonteze acele acuzatii, insa el a murit in urma cu aproape sase ani.

Wade Robson, devenit intre timp un coregraf care a colaborat cu Britney Spears si Justin Timberlake, spune ca nu a mai putut sa lucreze in ultima vreme din cauza durerii provocate de abuzul comis de Michael Jackson.

Michael Jackson a murit la varsta de 50 de ani, pe 25 iunie 2009, in urma unei intoxicatii grave cu propofol, un anestezic puternic utilizat in spitale, pe care starul il folosea la domiciliu ca somnifer, cu complicitatea medicului Conrad Murray, in perioada in care artistul american se afla la Los Angeles si efectua repetitii intense pentru ultimul sau turneu din cariera, intitulat "This Is It Tour", care ar fi trebuit sa debuteze in iulie 2009 la sala O2 Arena din Londra.

Citeste si:
7.000 de euro mită pentru un post de mecanic auto la Metrorex
Posibile fraude la Metrorex....

Medicul personal al cantaretului, Conrad Murray, a fost gasit vinovat de omucidere involuntara si a fost condamnat la patru ani de inchisoare. El a fost eliberat in octombrie 2013, dupa ce a petrecut aproape doi ani in inchisoare.

In 2009, Michael Jackson dorea sa revina pe scena, in special pentru a evita falimentul, la cinci ani dupa ce fusese achitat in procesul de pedofilie, un scandal care ii afectase serios cariera.

Inainte de moartea sa, starul acumulase datorii de 500 de milioane de dolari, dar, dupa 2009, fondul care administreaza averea megastarului - Michael Jackson Estate - in numele mamei si al celor trei copii ai cantaretului, a reusit, gratie unor afaceri prospere, sa incaseze peste 1,4 miliarde de dolari, potrivit unei carti despre imperiul Jackson, intitulata "Michael Jackson Inc.", lansata in Statele Unite in 2014.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.