Realizatorul de emisiuni radiofonice Paul Grigoriu va fi inmormantat astazi, in judetul Dambovita

Paul Grigoriu, unul dintre cei mai cunoscuti realizatori de emisiuni radiofonice, care a incetat din viata vineri seara, la varsta de 70 de ani, va fi inmormantat astazi, la ora 14.00, in comuna Buciumeni, Dambovita, au declarat, pentru MEDIAFAX, reprezentanti ai Radio Romania Actualitati.

Paul Grigoriu s-a nascut pe 6 martie 1945, la Bacau. A absolvit Facultatea de limbi romanice, clasice si orientale a Universitatii Bucuresti (sectia franceza-spaniola), iar din 1969, acesta a lucrat la Radiodifuziunea Romana, redactia emisiunilor pentru strainatate (REPS), sectia franceza, potrivit site-ului Radio Romania Actualitati. A fost una dintre vocile "Radio Vacanta", iar dupa decembrie 1989, a fost unul dintre realizatorii "Matinalului", la Radio Romania Actualitati, si, mai apoi, al "Sfertului Academic". De asemenea, Paul Grigoriu a fost redactor-sef al Programului III (Radio Romania Tineret) si, din 1992, director general adjunct al Radiodifuziunii Romane.

Intre octombrie 1994 si septembrie 1995, Grigoriu a fost director general interimar al Societatii Romane de Radiodifuziune (SRR), iar apoi director general adjunct (sef al canalelor nationale) pana in anul 2002, cand a demisionat din aceasta functie. A debutat cu poezie in revista Amfiteatru, in 1967. Prima sa carte a fost "Anatomia unei strazi", aparuta in 1992 si a fost urmata de "Vara franceza (Un romantic la Paris)" (1998), "Mostenirea tinichigiului" (2000) si "Radiografii. 1969-1989", volum aparut in anul 2000. Totodata, in 2013, Paul Grigoriu a lansat volumul "G de la Gugiumeni. Falsa monografie", aparut in seria de Editii sonore ingrijite de Editura Casa Radio. Paul Grigoriu a primit distinctiile Ordinul Meritul Cultural si Ordinul Serviciului Credincios.

Citeste si:
Bărbatul ucis de Monica Odagiu a fost înmormântat. Cine l-a condus...
Bărbatul ucis de Monica...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.