Biroul la care Charles Dickens a scris romanul "Marile sperante" va putea fi expus de acum inainte pentru publicul larg, dupa ce a fost achizitionat de un muzeu londonez cu suma de 780.000 de lire sterline (1.068.040 euro), gratie unei finantari guvernamentale, potrivit bbc.com.

Muzeul Charles Dickens din Londra a primit aceasta finantare pentru a achizitiona biroul si scaunul acestuia, care s-au aflat pana acum intotdeauna in proprietate privata. Cele doua obiecte de mobilier au ramas in proprietatea mostenitorilor lui Charles Dickens dupa moartea sa, in 1870 si au fost achizitionate de Great Ormond Street Charitable Trust, o fundatie privata, in anul 2004.

Charles Dickens a folosit acel birou in ultima sa resedinta, Gads Hill Place, aflata in localitatea Higham din comitatul Kent. Romanele "Our Mutual Friend" si "The Mistery of Edwin Drood" - ramas neterminat - au fost scrise la acelasi birou. Cele doua obiecte de mobilier ar fi urmat sa fie vandute la licitatie publica daca nu ar fi existat aceasta finantare oferita de National Heritage Memorial Fund (NHMF), un fond guvernamental britanic care sprijina introducerea in circuitul public a operelor de patrimoniu, scrie MEDIAFAX.
Devenite celebre prin intermediul a doua tablouri executate in anul mortii scriitorului, "Empty Chair", de Luke Fildes, si "Dickens' Dream", de R.W. Buss, biroul si scaunul acestuia sunt deja expuse la Charles Dickens Museum din Londra.

Charles John Huffam Dickens (7 februarie 1812 - 9 iunie 1870) este unul dintre cei mai apreciati scriitori englezi. Printre cele mai importante opere ale sale se numara volume precum "Aventurile lui Oliver Twist", "Nicholas Nickleby", "Colind de Craciun/ A Christmas Carol", "David Copperfield", "A Tale of Two Cities" si "Marile sperante/ Great Expectations".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.