Richard Glatzer, coregizor al filmului "Still Alice", care i-a adus actritei Julianne Moore primul premiu Oscar din cariera, a murit din cauza unei scleroze laterale amiotrofice, la varsta de 63 de ani, informeaza contactmusic.com.

Cineastul american, care a fost diagnosticat cu aceasta maladie neurodegenerativa in anul 2011, a murit marti, precizeaza publicatia The Hollywood Reporter. Vestea despre moartea sa a fost data publicitatii la mai putin de trei saptamani dupa ce Julianne Moore, protagonista ultimului film regizat de Richard Glatzer, intitulat "Still Alice", a castigat Oscarul pentru cea mai buna actrita, cu rolul unei femei de varsta mijlocie care a fost diagnosticata cu maladia Alzheimer.

Richard Glatzer si partenerul sau de viata, Wash Westmoreland, nu au putut sa participe la Oscarurile din 2015, intrucat cineastul a fost spitalizat din cauza unor probleme respiratorii severe cu doar o saptamana inainte de gala premiilor decernate de Academia de film americana, pe 22 februarie. Wash Westmoreland a publicat pe Facebook un mesaj in care a spus ca Richard Glatzer a intrat in stop cardiac in acea seara si a fost "mort din punct de vedere legal timp de 15 minute", insa si-a revenit si parea sa se simta apoi ceva mai bine, scrie wwww.mediafax.ro.

Richard Glatzer si Wash Westmoreland, care s-au cunoscut in 1995 si s-au casatorit in 2013, au facut pentru prima data echipa pe plan profesional in anul 2001, cand au regizat impreuna filmul "The Fluffer". Cei doi cineasti au regizat apoi filmele "Quinceanera" (2006), "Hello Darkness" (2011), "The Last of Robin Hood" (2013) - un film despre viata si cariera actorului Errol Flynn - si "Still Alice" (2014).

Richard Glatzer a lucrat si in televiziune, in calitate de producator al unor emisiuni celebre de tip reality show, precum, "Divorce Court", "The Osbournes" si "America's Next Top Model". Cei doi cineasti au impreuna o fiica, Ruby Smith.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.