Televiziunea Mynele TV, care a fost detinuta de cantaretul si producatorul muzical Costi Ionita, si-a pierdut, marti, licenta audiovizuala, aceasta fiind retrasa de CNA, care a constatat ca acest post TV si-a intrerupt emisia pentru mai mult de 96 de ore.

Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a reanalizat, in sedinta de marti, situatia televiziunii Mynele TV, a carei licenta audiovizuala este detinuta de societatea Happy Music SRL. Potrivit informatiilor prezentate in sedinta de marti, reprezentantii CNA au facut un control, pe 9 martie, la sediul unde a fost autorizata televiziunea Mynele TV. Reprezentantii CNA au constatat ca in spatiul autorizat isi desfasura activitatea o alta societate comerciala, diferita de cea care detine licenta pentru Mynele TV.

Pe de alta parte, in sedinta CNA din 26 februarie, in care Consiliul a analizat pentru prima data situatia Mynele TV, a fost prezent Razvan Radulescu, care a spus ca este imputernicit sa reprezinte societatea Happy Music SRL. Raspunzand unei intrebari adresate de presedintele CNA, Laura Georgescu, privind actionariatul Happy Music SRL, Razvan Radulescu a spus atunci ca acesta este in curs de modificare, in sensul iesirii oficiale a lui Costi Ionita din aceasta societate.

"Se fac modificari, in mod normal era Costi Ionita cu Corina Boabes. Ar trebui sa fie Corina Boabes 100%. Trebuie sa iasa de la Registrul Comertului noul certificat cu actionar 100% Corina Boabes. Trebuia sa iasa de saptamana trecuta. Inca asteptam. Birocratic vorbind, Costi Ionita a predat actiunile sale catre Corina Boabes, care este acum actionar unic", a spus, la momentul respectiv, Razvan Radulescu. El nu a avut documente pe care sa le depuna la CNA din care sa reiasa modificarea actionariatului.

Pe de alta parte, potrivit informatiilor prezentate atat in sedinta CNA din 26 februarie, cat si in sedinta de marti, televiziunea Mynele TV si-a intrerupt emisia pe 15 decembrie, fara a anunta oficial Consiliul National al Audiovizualului, in conformitate cu legislatia audiovizualului. CNA a fost informat pe 7 ianuarie 2015 ca Mynele TV si-a intrerupt emisia, fapt pentru care serviciul inspectie al Consiliului a efectuat un prim control la aceasta televiziune care difuza manele si muzica de petrecere, scrie MEDIAFAX.

Citeste si:
Admitere facultate 2022: studenții ar putea da licența mai târziu
Admitere facultate 2022:...

In urma verificarii, in retelele analogice si digitale ale UPC Romania, care avea in grila in mod curent Mynele TV, CNA a constatat ca, in perioada 8 - 12 ianuarie (96 de ore), televiziunea nu a mai fost retransmisa. Ulterior, CNA a primit o adresa din partea societatii de cablu Next Gen Communications (parte a Telekom Romania, n.r.) care informa Consiliul despre faptul ca societatea a primit la randul sau o adresa de la Mynele TV prin care reprezentantii televiziunii spuneau ca postul TV si-a intrerupt emisia din 15 decembrie 2014.

Pe de alta parte, ulterior, in urma demersurilor facute de CNA, reprezentantii Mynele TV au sustinut ca ar fi trimis si la CNA un fax, pe 15 decembrie 2014, prin care informau Consiliul privind intreruperea emisiei din motive tehnice. De asemenea, reprezentantii Mynele TV au spus ca intentioneaza ca televiziunea sa reinceapa emisia cel mai tarziu pe 14 martie 2015.

Citeste si:
Andreea Bălan, detalii despre colaborarea cu Jador. De ce s-a dat...
Andreea Bălan, detalii despre...

Verificarea CNA a continuat, iar reprezentantii Consiliului s-au deplasat la sediul din Bucuresti al societatii Happy Music SRL si au constatat ca la respectivul imobil nu se afla niciun reprezentant sau angajat al Mynele TV. De asemenea, CNA nu a reusit sa contacteze un reprezentant legal al societatii la momentul respectiv.

In sedinta CNA din 26 februarie, Razvan Radulescu, reprezentantul Happy Music SRL, a sustinut ca detine dovada ca a fost transmis faxul la CNA prin care Mynele TV a anuntat, pe 15 decembrie 2014, intreruperea emisiei din motive tehnice. "A fost transmis in 15 decembrie, cu ajutorul unui fax eletronic. Avem confirmarea privind transmiterea in acea data. Nu cunosc motivul pentru care nu a ajuns la dumneavoastra (...) Am anuntat ca nu se mai poate face transmisia din motive tehnice, iar, in momentul de fata, se lucreaza la reluarea emisiei pe o alta frecventa de satelit, astfel incat sa se poata relua transmisia in conditii bune de functionare", a spus atunci Razvan Radulescu.

Citeste si:
Costi Ioniță, dezamăgit de vacanța din Grecia. „E mizerabilă tare...
Costi Ioniță, dezamăgit de...

El a mai spus ca sediul Mynele TV este acelasi si ca in respectivul spatiu exista doar echipamentul de emisie si cel prin intermediul caruia este ridicat semnalul la satelit. Toate aceste afirmatii ale lui Radulescu s-au dovedit a fi insa neadevarate, potrivit informatiilor prezentate in sedinta de marti a CNA. Astfel, membrul CNA Monica Gubernat a propus, in sedinta de marti, retragerea licentei audiovizuale a Mynele TV, acest fapt fiind echivalent cu inchiderea televiziunii.

Decizia a fost luata cu unanimitate de voturi (Valentin Jucan, Lorand Turos, Monica Gubernat, Viorel Vasile Buda, Laura Georgescu, Gabriel Tufeanu, Dorina Rusu, Rasvan Popescu si Radu Calin Cristea), pentru incalcarea articolului 57, alineatul 1, litera b din Legea audiovizualului, potrivit caruia "Licenta audiovizuala analogica se retrage de Consiliu in urmatoarele situatii: titularul inceteaza sa difuzeze serviciul de programe pentru care i s-a acordat licenta audiovizuala mai mult de 90 de zile, pentru motive de natura tehnica, si mai mult de 96 de ore, pentru orice alte motive imputabile titularului".

Citeste si:
13 ani de la prima emisie. 13 ani de când România este ZU....
13 ani de la prima emisie. 13...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.