Piesele interpretate de Havasi alaturi de artisti talentati, sositi la Bucuresti din toate colturile lumii, arta prezentata pe acorduri muzicale, jocul de lumini si bucuria romanilor au transformat show-ul celui mai rapid pianist, prezentat sambata, la Sala Polivalenta, intr-o adevarata poveste.

Sambata seara, timp de aproximativ doua ore, romanii sositi la Sala Polivalenta din Bucuresti s-au bucurat de superproductia "The New Havasi Symphonic Concert Show" - regizata de Brian Burke, omul din spatele celor mai renumite show-uri din Las Vegas -, fiind astfel martorii unor inovatii muzicale deosebite intr-un spectacol grandios, la care au participat peste 100 de artisti.

Havasi, considerat cel mai rapid pianist din lume, a urcat pe scena in apluzele calduroase ale spectatorilor, multumindu-le ca au venit sa-l revada.

"Dupa doi ani, ne-am intors. Este un sentiment fantastic. Multumesc foarte mult! Imi amintesc ca sunteti unul dintre cele mai grozave publicuri din Europa", le-a spus Havasi romanilor, la inceputul show-ului, precizand ca se considera o persoana binecuvantata, deoarece are ocazia de a oferi bucurie oamenilor.

Ineditul acestui spectacol a constat si in experienta audiovizuala pe care publicul a trait-o. Pe scena de la Sala Polivalenta, au urcat o orchestra simfonica si un cor, acestea fiind dirijate de Péter Pejtsik, completate de mai multi solisti, sositi la Bucuresti din diverse colturi ale lumii, pentru a prezenta cultura muzicala a diferitelor continente.

In plus, jocul de lumini, coordonat cu notele muzicale ale pianului, a facut ca participarea la concertul pe care Havasi l-a sustinut la Bucuresti sa fie o experienta de neuitat. De asemenea, pe ecranul amplasat in spatele scenei, publicul a putut admira momentele in care Havasi atingea clapele pianului pentru a le oferi show-ul mult dorit, avand astfel ocazia sa afle daca isi merita sau nu titlul de cel mai rapid pianist din lume.

Show-ul pe care Havasi l-a sustinut la Bucuresti a fost ca o poveste, in care personaje celebre au fost prezentate publicului. La un moment dat, a fost proiectata publicului istoria lui Mihai Munkácsy, care ocupa un loc fruntas in pictura ungara, din dorinta de a arata cum artele se imbina in mod armonios si aduc bucurie oamenilor. Astfel, lucrarile lui Mihai Munkácsy si sunetele pianului lui Havasi au reprezentat duoul care a prezentat armonia dintre pictura si muzica; in timp ce Havasi canta la pian, pe ecranul din spatele scenei erau proiectate picturi ale lui Munkácsy. Acesta a fost unul dintre momentele intens aplaudate la show-ul de la Sala Polivalenta.

Citeste si:
Festivalul de artă „Diploma Show”, la a noua ediție. Ce pot admira...
Festivalul de artă „Diploma...

Si povestile nu s-au incheiat aici. Romanii au putut fi martori la calatoria muzicala parcursa de doi artisti: Havasi, un virtuos al pianului, si Endi, bateristul rock din trupa Hooligans. Impreuna le-au demonstrat romanilor ca pianul si tobele se potrivesc de minune si le-au oferit un moment muzical plin de energie si culoare.

Havasi a avut si un mesaj pentru romani, in timpul show-ului de la Bucuresti. Acesta i-a indemnat pe spectatori sa-i lase pe copii sa cante si sa exerseze atunci cand sunt pasionati de un instrument.

"Vreau sa va spun sa lasati copiii sa cante. Eu nu eram menit sa fiu un pianist. Mama si tatal meu nu sunt muzicieni si iata ca sunt pe scena pentru ca am avut ocazia sa invat. Acesta este cel mai important (lucru, n..r) in viata: sa le dati copiilor oportunitatea sa fie ceea ce vor sa fie", le-a transmis Havasi romanilor.

Citeste si:
Black Coffee a câștigat premiul Grammy pentru Cel mai bun album de...
Black Coffee a câștigat...

La una dintre piesele interpretate de Havasi si Endi, pianistul le-a cerut ajutorul spectatorilor. Astfel ca, romanii au cantat impreuna cu cei doi artisti, sustinand ritmul piesei prin batai din palme.

Invitatul special al concertului de Craciun "The New Havasi Symphonic" a fost castigatorul premiului Grammy, producatorul, compozitorul si cantaretul Lebo M., coautor si interpret al muzicii din "Regele Leu/ The Lion King". Astfel, vocea Africii a adus magia savanei pe scena Salii Polivalente.

La 20 de ani de cand lumea l-a cunoscut pe leul Simba, povestea lui a fost readusa la viata. Pe acompaniamentul unei partituri minunate, povestitorul a fost de aceasta data Lebo M., compozitorul si interpretul coloanei sonore a celebrei pelicule. Momentele cand Lebo M. a urcat pe scena Salii Polivalente au fost apreciate de romanii, care l-au rasplatit cu ropote de aplauze, scrie MEDIAFAX.

Citeste si:
Jennifer Lopez și Ben Affleck s-au căsătorit în Las Vegas
Jennifer Lopez și Ben Affleck...

De asemenea, Havasi a mai spus la show-ul de la Sala Polivalenta ca se simte mandru ca reuseste sa aduca bucurie in sufletele oamenilor, cu ajutorul pianului. Acesta a precizat ca sunt foarte multi pianisti buni in intreaga lume, dar sunt putini aceia care reusesc sa emotioneze mii de oameni.

"Pentru mine este foarte important sa dovedesc ca pianul este un instrument modern. (...) Inchideti ochii si veniti cu mine intr-o alta lume", le-a spus Havasi fanilor din Romania.

Calatoria muzicala a continuat, celebrul pianist bucurandu-se de aplauze din partea publicului. "Vreau sa va multumesc pentru toata dragostea pe care ne-ati oferit-o in aceasta seara. A fost incredibil sa fim pe scena", le-a transmis Havasi romanilor, la finalul show-ului de la Sala Polivalenta.

La sfarstitul spectacolului, toti artistii au urcat pe scena, bucurandu-se minute in sir de aplauzele puternice venite din partea publicului. Dupa aproximativ doua ore, povestea pe care Havasi le-a spus-o romanilor cu ajutorul muzicii, artei, jocului de lumini si a unor artisti talentati a luat sfarsit, spectatorii aratandu-se multumiti de clipele petrecute sambata seara, la Sala Polivalenta.

Citeste si:
Bucurie mare în familia Sterp. Geta este însărcinată pentru prima dată
Bucurie mare în familia...

Anul trecut, productia "The New Havasi Symphonic Concert Show" s-a clasat pe locul al 16-lea in topul muzical Billboard 100 si pe locul al noualea in clasamentul Pollstar, publicatie de prestigiu din domeniul muzical. Aceste realizari au plasat superproductia alaturi de concertele unor mari staruri internationale, precum Bon Jovi, Justin Timberlake, Depeche Mode si Linkin Park.

Havasi, pianist cu 11 discuri de platina, este un compozitor dedicat, dar si un showman care incanta publicul. In ultimii ani, concertele sale au fost urmarite de peste 200 de milioane de oameni la posturi de televiziune din lumea intreaga. Prin talentul desavarsit si pasiunea creativa, pianistul a construit un stil muzical complet nou, original si unic care aduce omagiu muzicii clasice, diversitatii world music, dar si genului rock, reusind, in acelasi timp, gratie inovatiei artistice, sa aduca publicul larg inapoi in salile de concert.

Show-ul pe care Havasi l-a sustinut la Sala Polivalenta din Bucuresti a fost organizat de Amphitrion.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.