LifeStar 5 Mai 2014 11:08
"The Amazing Spider Man 2/ Uimitorul Om-Paianjen 2", de Marc Webb, ocupa primul loc in box office-ul nord-american, cu incasari de 92 milioane de dolari, informeaza MEDIAFAX.

Pentru Peter Parker (Andrew Garfield), nimic nu este mai minunat decat sa sara de pe un zgarie-nori pe altul, sa fie considerat un erou si sa aiba o iubita ca Gwen (Emma Stone). Dar toate acestea au un pret: Spider-Man e singurul care isi poate proteja concetatenii si New York-ul de indivizii periculosi care ameninta orasul. De data aceasta, are de infruntat un adversar mult mai puternic decat el, pe nume Electro (Jamie Foxx). Odata cu reaparitia vechiului sau prieten, Harry Osborn (Dane DeHaan), Peter isi da seama ca toti dusmanii sai au un punct in comun: laboratoarele OsCorp.

Comedia "The Other Woman/ Cealalta femeie", regizata de Nick Cassavetes, se situeaza pe locul al doilea, cu incasari de 14,2 milioane de dolari. Dupa ce descopera ca iubitul ei este casatorit, o femeie (Cameron Diaz) incearca sa isi refaca viata distrusa. Dar, cand o cunoaste intamplator pe sotia inselata de acesta (Leslie Mann), isi da seama ca are multe in comun cu ea, iar marea ei inamica devine cea mai buna prietena a ei. Descoperirea unei a treia aventuri (Kate Upton) le determina pe cele trei femei sa pregateasca in comun razbunarea asupra barbatului care le-a mintit si le-a inselat pe toate trei.

Pe locul al treilea in box office-ul nord-american se mentine drama "Heaven is for real", de Randall Wallace, cu Greg Kinnear in rolul principal, care a avut incasari de 8,7 milioane de dolari de vineri pana duminica. Todd si Sonja Burpo formeaza un cuplu al carui fiu, Colton, sustine ca a fost in rai in timp ce era pe punctul de a muri. El povesteste despre lucruri care s-au intamplat inainte de nasterea sa, pe care nu ar fi putut sa le cunoasca. Todd si familia sa se vad nevoiti sa se confrunte cu analizarea sensului acestui eveniment miraculos.

Thrillerul SF "Capitanul America: Razboinicul iernii", de Joss Whedon, Anthony Russo si Joe Russo, coboara de pe locul al doilea pe locul al patrulea, cu incasari de 7,7 milioane de dolari. Dupa evenimentele din cel mai recent film al francizei "Razbunatorii" (2012), Steve Rogers (Chris Evans) traieste in Washington, incercand sa-si afle locul in lumea moderna, dupa ce a petrecut cateva decenii inghetat in zapezile Arcticii. Dar, dupa ce un angajat S.H.I.E.L.D. este atacat, Steve se trezeste implicat intr-un mister ce ar putea pune in pericol intreaga lume. Alaturi de Vaduva Neagra (Scarlett Johansson), eroul incearca sa afle adevarul pana nu este prea tarziu, ceea ce il va arunca in lupta impotriva unui adversar redutabil si in acelasi timp familiar, Razboinicul iernii, interpretat de actorul de origine romana Sebastian Stan.

Citeste si:
"Cod Rosu la Londra", pe primul loc in box office-ul romanesc
"Cod Rosu la Londra", pe...

Filmul de animatie "Rio 2", de Carlos Saldanha, ocupa locul al cincilea in clasament, cu incasari de 7,6 milioane de dolari. Blu (cu vocea lui Jesse Eisenberg), Jewel (cu vocea lui Anne Hathaway) si cei trei pui ai lor traiesc, domesticiti, viata perfecta in orasul magic Rio de Janeiro. Jewel decide, insa, ca este timpul ca puii sa invete sa traiasca in salbaticie, ca orice pasare libera, si astfel propune familiei sa se aventureze cu totii in padurea Amazonului. In vreme ce Blu se straduieste sa se integreze intre noii vecini, incepe sa se teama ca i-ar putea pierde pe Jewel si pe pui, intelegand ca acestia ar putea prefera salbaticia.

Filmul "Brick Mansions/ Zona de pericol", in regia lui Camille Delamarre, ocupa locul al saselea, cu incasari de 3,5 milioane de dolari. Aceasta productie este ultimul film terminat al regretatului actor Paul Walker, decedat anul trecut intr-un accident de masina. In Detroit, intr-un prezent distopic, case abadonate adapostesc cei mai periculosi criminali, in cartierul Brick Mansions. Incapabile sa tina sub control violentele, autoritatile au inconjurat cartierul cu un zid, sub pretextul ca ar proteja restul orasului de locuitorii din Brick Mansions, degenerati care isi fac singuri legea. In aceasta comunitate dura, seful e Tremaine, baronul drogurilor, interpretat de RZA. Dupa un ultim jaf, drumurile lui se intretaie cu cele ale politistului sub acoperire Damien Collier (Paul Walker). De fapt, cei doi au ceva de impartit din trecut, iar granita dintre justitie si razbunare poate fi foarte usor de trecut.

Citeste si:
Cum să devii un lider care inspira. Sfaturi de care să ții cont
Cum să devii un lider care...

Filmul SF "Divergent", in regia lui Neil Burger si cu Shailene Woodley si Kate Winslet in rolurile principale, urca doua pozitii, de pe locul noua pe locul al saptelea, cu incasari de 2,1 milioane de dolari, de vineri pana duminica. Bazat pe bestsellerul omonim, semnat de Veronica Roth, filmul "Divergent" aduce pe marile ecrane lupta unei adolescente pentru a-si descoperi adevarata identitate, in ciuda legilor foarte stricte dupa care se ghideaza lumea in care traieste. Intr-un viitor nu foarte indepartat, societatea este impartita in categorii clar delimitate in functie de personalitatea dominanta a fiecarui individ. Desi pare o fata obisnuita, Tris Prior afla ca nu ii poate fi atribuita doar o singura calitate, ca urmare, nu va putea apartine niciodata vreunui grup. Razboiul incepe atunci cand Tris deconspira faptul ca se urmareste distrugerea tuturor "divergentilor" si trebuie sa inteleaga de ce sunt periculosi inainte de a fi prea tarziu.

Citeste si:
Codruța Began, dur criticată de colegii ei de la Survivor România:...
Codruța Began, dur criticată...

Locul al optulea in clasament este ocupat de filmul horror "The Quiet Ones", de John Pogue, cu incasari de 2 milioane de dolari. Un profesor de fizica de la universitate formeaza o echipa de cercetare care sa creeze un poltergeist, deoarece doreste sa inteleaga si sa stapaneasca energia negativa pe care o produce mintea tulburata a unei tinere nefericite. Rolurile principale din film sunt interpretate de Jared Harris, Olivia Cooke si Sam Claflin.

Filmul "God's Not Dead" se situeaza pe locul noua in clasament, cu incasari de 1,7 milioane de dolari. In regia lui Harold Cronk, filmul spune povestea lui Josh Wheaton, un student in anul intai, care se inscrie la cursul de filosofie, unde preda temutul profesor Radisson. Tiranicul profesor le cere studentilor sa semneze o declaratie in care sa spuna ca "Dumnezeu a murit", pentru a trece examenele. Josh refuza sa semneze, dar, pentru a indeplini cerintele academice, trebuie sa absolve acest curs, iar profesorul il provoaca la o dezbatere pentru a-si apara convingerile. Daca nu va castiga, isi va periclita credinta, relatiile cu ceilalti, pana si viitorul scolar.

Citeste si:
George Simion nici nu s-a căsătorit bine că deja se gândește la...
George Simion nici nu s-a...

Pelicula "Hotel Grand Budapest/ The Grand Budapest Hotel", de Wes Anderson, ocupa locul al zecelea, cu incasari de 1,7 milioane de dolari. "Hotel Grand Budapest" descrie aventurile lui Gustave H (Ralph Fiennes), un legendar administrator la un mare hotel european din perioada interbelica, si ale lui Zero Moustafa, un angajat care devine cel mai bun prieten al sau. Filmul prezinta un furt de proportii si recuperarea unei picturi renascentiste, dar si lupta pentru o avere de familie, pe fundalul schimbarilor dramatice ce au afectat Europa, in pragul celui de-Al Doilea Razboi Mondial. Alaturi de Ralph Fiennes, in film joaca actorii F. Murray Abraham, Mathieu Amalric, Adrien Brody si Tilda Swinton.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.