Filmul "Capitanul America: Razboinicul iernii", de Joss Whedon, Anthony Russo si Joe Russo, cu Sebastian Stan, a debutat pe primul loc in box office-ul nord-american, cu incasari de 96,2 milioane de dolari.

Dupa evenimentele din cel mai recent film al francizei "Razbunatorii" (2012), Steve Rogers (Chris Evans) traieste in Washington, incercand sa-si afle locul in lumea moderna, dupa ce a petrecut cateva decenii inghetat in zapezile Arcticii. Dar, dupa ce un angajat S.H.I.E.L.D. este atacat, Steve se trezeste implicat intr-un mister ce ar putea pune in pericol intreaga lume. Alaturi de Vaduva Neagra (Scarlett Johansson), eroul incearca sa afle adevarul pana nu este prea tarziu, ceea ce il va arunca in lupta impotriva unui adversar redutabil si in acelasi timp familiar, Razboinicul iernii, interpretat de actorul de origine romana Sebastian Stan, scrie MEDIAFAX.

Filmul "Noe/ Noah", cu Russell Crowe, regizat de Darren Aronofsky, pierde pozitia de lider si coboara pe locul al doilea, cu incasari de 17 milioane de dolari. Lungmetrajul este inspirat de povestea biblica a Arcei lui Noe si spune povestea unui barbat - Noe - care primeste misiunea de a salva lumea de un potop nimicitor. In abordarea regizorului Darren Aronofsky, Noe este un barbat care iubeste Pamantul si toate creaturile sale, dar este dezamagit de felul in care oamenii au tratat planeta. Filmul ii are in distributie pe actorii Russell Crowe, Jennifer Connelly, Anthony Hopkins, Emma Watson, Logan Lerman si Douglas Booth. Recent, filmul "Noe/ Noah" a fost interzis in mai multe tari arabe din Orientul Mijlociu, precum Qatar, Bahrain si Emiratele Arabe Unite, autoritatile locale considerand ca lungmetrajul contravine legii islamice, intrucat prezinta pe marele ecran portretul unui profet.

Locul al treilea in box office-ul nord-american este ocupat de filmul SF "Divergent", in regia lui Neil Burger si cu Shailene Woodley si Kate Winslet in rolurile principale, care a avut incasari de 13 milioane de dolari, de vineri pana duminica. Bazat pe bestsellerul omonim, semnat de Veronica Roth, filmul "Divergent" aduce pe marile ecrane lupta unei adolescente pentru a-si descoperi adevarata identitate, in ciuda legilor foarte stricte dupa care se ghideaza lumea in care traieste. Intr-un viitor nu foarte indepartat, societatea este impartita in categorii clar delimitate in functie de personalitatea dominanta a fiecarui individ. Desi pare o fata obisnuita, Tris Prior afla ca nu ii poate fi atribuita doar o singura calitate, drept urmare nu va putea apartine niciodata vreunui grup. Razboiul incepe atunci cand Tris deconspira faptul ca se urmareste distrugerea tuturor "divergentilor" si trebuie sa inteleaga de ce sunt periculosi inainte de a fi prea tarziu.

Citeste si:
Unul dintre liderii Hamas, ucis în Beirut într-un atac atribuit...
Unul dintre liderii Hamas,...

Pe locul al patrulea se situeaza filmul "God's Not Dead", cu incasari de 7,7 milioane de dolari. In regia lui Harold Cronk, filmul spune povestea lui Josh Wheaton, un student in anul intai, care se inscrie la cursul de filosofie, unde preda temutul profesor Radisson. Tiranicul profesor le cere studentilor sa semneze o declaratie in care sa spuna ca "Dumnezeu a murit", pentru a trece examenele. Josh refuza sa semneze, dar, pentru a indeplini cerintele academice, trebuie sa absolve acest curs, iar profesorul il provoaca la o dezbatere pentru a-si apara convingerile. Daca nu va castiga, isi va periclita credinta, relatiile cu ceilalti, pana si viitorul scolar.

Pelicula "Hotel Grand Budapest/ The Grand Budapest Hotel", de Wes Anderson, coboara o pozitie si ocupa locul al cincilea, cu incasari de 6,3 milioane de dolari. "Hotel Grand Budapest" descrie aventurile lui Gustave H (Ralph Fiennes), un legendar administrator la un mare hotel european din perioada interbelica, si ale lui Zero Moustafa, un angajat care devine cel mai bun prieten al sau. Filmul prezinta un furt de proportii si recuperarea unei picturi renascentiste, dar si lupta pentru o avere de familie, pe fundalul schimbarilor dramatice ce au afectat Europa, in pragul celui de-Al Doilea Razboi Mondial. Alaturi de Ralph Fiennes, in film joaca actorii F. Murray Abraham, Mathieu Amalric, Adrien Brody si Tilda Swinton.

Citeste si:
"Cod Rosu la Londra", pe primul loc in box office-ul romanesc
"Cod Rosu la Londra", pe...

Cea mai recenta pelicula dedicata papusilor Muppets, "Muppets Most Wanted", se situeaza pe locul al saselea in clasament, cu incasari de 6,2 milioane de dolari. Printre actorii inclusi in aceasta continuare a productiei din 2011, "Papusile Muppets", cu Amy Adams si Jason Segel, se afla Ricky Gervais, Tina Fey, Ty Burrell si Ray Liotta. Alaturi de binecunoscutele papusi, ei vor participa la o poveste ce "trimite intreaga banda Muppets intr-un turneu in jurul lumii, care ii arunca la un moment dat in itele unei afaceri necurate".

Filmul de animatie "Dl. Peabody si Sherman/ Mr. Peabody & Sherman", de Rob Minkoff, ocupa locul al saptelea, cu incasari de 5,3 milioane de dolari. Filmul urmareste aventurile cainelui Peabody (cu vocea lui Ty Burrell), cea mai desteapta creatura din lume. Cand "stapanul" sau, baietelul Sherman (vocea asigurata de Max Charles), alege sa foloseasca fara permisiune masina timpului, numita WABAC, in istorie incep sa apara schimbari, iar lucrurile scapa de sub control, cu consecinte dezastruoase, dar si nemaipomenit de amuzante.

Citeste si:
Supererou la doar 6 ani! Și-a salvat sora mai mică de un câine agresiv
Supererou la doar 6 ani! Și-a...

Pe pozitia a opta se situeaza filmul "Sabotaj/ Sabotage", in regia lui David Ayer, cu Arnold Schwarzenegger, Joe Manganiello si Sam Worthington, care a avut incasari de 1,9 milioane de dolari in weekendul trecut. "Sabotaj" este un thriller plin de actiune, care prezinta una dintre cele mai bine pregatite trupe de asalt din lume, formata din zece agenti ai Agentiei americane antidrog, ce primeste misiunea de a face o razie intr-una dintre ascunzatorile unui cartel de droguri.

Filmul de actiune "Need for Speed: Inceputuri", in regia lui Scott Waugh, s-a situat pe locul al noualea, cu incasari de 1,8 milioane de dolari. Tobey (Aaron Paul), un pilot de curse ilegale, ajunge dupa gratii cand prietenul sau cel mai bun moare in timpul unei curse. Dandu-si seama ca a fost inselat si ca a cazut in capcana fostului sau asociat, Tobey isi ispaseste pedeapsa gandindu-se continuu la razbunare. Dupa eliberare, se inscrie in cea mai periculoasa cursa ilegala, ce are loc pe intreg teritoriul Statelor Unite. De parca pericolul intrecerilor fara reguli intre bolizi nu ar fi de ajuns, fostul sau asociat promite o imensa suma de bani pentru scoaterea lui Tobey din joc. Alaturi de Aaron Paul, in film mai apar actorii Dominic Cooper, Imogen Poots si Dakota Johnson.

Citeste si:
Sebastian Stan, actorul român de la Hollywood, intră în competiția...
Sebastian Stan, actorul român...

Pe locul al zecelea in clasament se mentine thrillerul "Non Stop", cu Liam Neeson in rolul principal, care a obtinut incasari de 1,8 milioane de dolari. In timpul unui zbor transatlantic New York - Londra, ofiterul de zbor Bill Marks (Liam Neeson) primeste mai multe mesaje criptate prin care este instruit sa convinga linia aeriana sa transfere 150 de milioane de dolari intr-un cont secret. In caz contrar, cate un pasager din avion va fi omorat la fiecare 20 de minute. Cu un spatiu de desfasurare limitat, un inamic necunoscut si multe dovezi care il incrimineaza, Marks trebuie sa salveze atat pasagerii din avion, cat si propria reputatie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.