Liderul Hamas, Ismail Haniyeh, a afirmat marţi că mişcarea sa „nu va fi învinsă niciodată”, după ce adjunctul său, Saleh al-Arouri, a fost ucis în Beirut într-un atac cu dronă atribuit Israelului.

„O mişcare ai cărei lideri şi fondatori cad martiri pentru demnitatea poporului şi a naţiunii noastre nu va fi învinsă niciodată”, a declarat Haniyeh într-un discurs televizat.

„Este istoria rezistenţei şi a mişcării care, după asasinarea liderilor săi, devine şi mai puternică şi mai hotărâtă”, a adăugat el.

„Asasinarea de către ocupaţia sionistă a marelui lider naţional şi viteazului luptător Saleh al-Arouri, precum şi a unor fraţi ai săi printre liderii şi cadrele mişcării, pe teritoriul libanez, este un act terorist caracteristic, o încălcare a suveranităţii Libanului şi o extindere a agresiunii sale împotriva poporului şi a naţiunii noastre”, a mai spus el.

Ismail Haniyeh a transmis că doi lideri ai aripii militare Hamas, Brizările Ezzedin al-Qassam, au fost ucişi în atacul aerian, Samir Fendi şi Azzam al-Aqraa, precum şi alţi patru lideri ai mişcării, Mahmoud Zaki Chahine, Mohammad Bashasha, Mohammad al-Rais şi Ahmad Hammoud.

Israelul se pregătește pentru „orice scenariu” după eliminarea numărului doi al Hamas

Armata Israeliană a anunțat miercuri că se pregătește pentru „orice scenariu”, la o zi după un atac aerian în suburbiile Beirutului, fatal pentru numărul doi al Hamas și realimentând temerile de extindere a războiului din Gaza.

„Forţele israeliene sunt într-o stare de pregătire foarte ridicată în toate arenele, în apărare şi în atac. Suntem foarte pregătiţi pentru orice scenariu. Cel mai important lucru de spus în această seară este că suntem concentraţi şi rămânem concentraţi asupra luptei împotriva Hamas”, a declarat marţi seara purtătorul de cuvânt al armatei, Daniel Hagari.

Anterior, Libanul a fost zguduit de o puternică undă de şoc cu un atac aerian atribuit Israelului la suburbiile sudice ale Beirutului, bastion al Hezbollahului pro-iranian, în care şi-a pierdut viaţa Saleh al-Arouri, numărul doi al biroului politic al Hamas, precum şi cel puţin alte şase dintre cadrele sale, notează AFP, preluat de Agerpres.

Citeste si:
Război Israel - Palestina: SUA forțează soluția celor două...
Război Israel - Palestina:...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 3 Ianuarie 2024 - 09 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.