Animatia "Marea aventura Lego/ The Lego Movie", primul lungmetraj 3D cu si despre Lego, ramne primul loc in box office-ul nord-american, pentru a treia saptamana consecutiv, cu incasari de 31,4 milioane de dolari

In orasul unde totul este fantastic, plin de entuziasm si zambete, Emmet, un tip obisnuit sa urmeze cu strictete regulile, pare cel mai fericit locuitor. Fara sa se remarce prin calitati exceptionale, Emmet ajunge in centrul atentiei dupa ce primeste din greseala titlurile de "persoana extraordinara" si "salvatorul planetei". Astfel, porneste intr-o calatorie plina de aventuri pentru a opri distrugerea omenirii, pusa la cale de nemilosul Lord Business. Desi este complet nepregatit pentru misiune, mai multi supereroi indragiti ii vor sari in ajutor.

Filmul de actiune "Condamnat sa ucida/ 3 Days to Kill", cu Kevin Costner si Amber Heard in rolurile principale, debuteaza direct pe locul al doilea in clasament, cu incasari de 12,3 milioane de dolari de vineri pana duminica. Kevin Costner interpreteaza rolul lui Ethan Runner, un spion international implicat in dejucarea planurilor celor mai periculosi raufacatori. Chiar daca Ethan intentioneaza sa renunte la cariera pentru a se reapropia de sotia (Connie Nielsen) si fiica lui (Hailee Steinfeld), eroul are o ultima sarcina de indeplinit: sa descopere identitatea unui terorist care pregateste un atentat in care ar putea muri mii de oameni, in timp ce trebuie sa aiba grija de fiica lui adolescenta pentru cateva zile.

Filmul "Pompeii 3D", de Paul W.S. Anderson, intra in clasament pe locul al treilea, cu incasari de 10 milioane de dolari. In anul 79 i.e.n., Milo (Kit Harington) este un sclav care devine gladiator invincibil in lupta, din dorinta de a castiga mana femeii iubite. Este indragostit de Cassia (Emily Browning), fiica unui negustor instarit, care a fost fortata de tatal ei sa accepte casatoria cu un senator roman corupt. In momentul in care vulcanul Vezuviu erupe, Milo trebuie sa gaseasca o cale de a iesi cat mai repede din arena, pentru a-si salva iubita, inainte ca orasul sa piara sub lava incinsa.

"RoboCop", de José Padilha, coboara o pozitie si ajunge pe locul al patrulea, cu incasari de 9,4 milioane de dolari. Actiunea filmului este situata in anul 2029, cand conglomeratul multinational OmniCorp a devenit centrul roboticii. Dronele lor castiga razboaiele americane pe tot globul, iar acum vor sa aduca aceasta tehnologie pe frontul de acasa. Alex Murphy este un sot iubitor, un bun tata si un bun politist, facand tot ce-i sta in putinta sa stavileasca valul de infractiuni si coruptie din Detroit. Dupa ce este ranit mortal la datorie, OmniCorp utilizeaza nemaipomenita stiinta a roboticii pentru a salva viata lui Alex. El revine apoi pe strazile orasului sau drag dotat cu noi abilitati, insa trebuie sa faca fata unor probleme cu care omul obisnuit nu s-a confruntat niciodata pana acum.

Citeste si:
Aurescu: Ceea ce se întâmplă în Marea Neagră nu rămâne în Marea Neagră
Aurescu: Ceea ce se întâmplă...

Filmul "Eroii monumentelor/ The Monuments Men", regizat de George Clooney, care este si scenarist al peliculei, se situeaza pe locul al cincilea, cu incasari de 8,1 milioane de dolari. In acest film, turnat in Germania, o unitate speciala compusa din sapte directori, conservatori ai muzeelor si istorici din arta primeste din partea Aliatilor ordinul de a gasi operele de arta confiscate de nazisti in spatele liniilor inamice, pentru a le restitui proprietarilor de drept. Alaturi de George Clooney, in aceasta pelicula joaca Matt Damon, Bill Murray, Cate Blanchett si John Goodman. Filmul este bazat pe cartea "The Monuments Men: Allied Heroes, Nazi Thieves and the Greatest Treasure Hunt in History", de Robert M. Edsel, ce reconstituie misiunile, in cea mai mare parte benevole, efectuate de "Monuments Men", barbati, femei si copii din 13 tari, pentru salvarea unui numar cat mai mare de opere de arta.

Citeste si:
Filmul horror "It", pe primul loc in box office-ul romanesc
Filmul horror "It", pe primul...

Filmul de dragoste "About Last Night", de Steve Pink, Kevin Hart, Michael Ealy si Paula Patton, se situeaza pe locul al saselea, cu incasari de 7,4 milioane de dolari. Filmul are la baza piesa scrisa de David Mamet, in 1974, "Sexual Perversity in Chicago", si este un remake al peliculei cu acelasi titlu din 1986. Filmul urmareste indeaproape doua cupluri de indragostiti, de la iubirea care abia se infiripa pana la primele conflicte si incercari din lumea reala, cu care se confrunta toti indragostitii.

Comedia "Un politist si jumatate/ Ride Along", din a carei distributie face parte si actorul roman Dragos Bucur, se situeaza pe locul al saptelea, cu incasari de 4,6 milioane de dolari. In noua productie a regizorului Tim Story, care a realizat comedia "Poarta-te ca o doamna, gandeste ca un barbat/ Think Like a Man" (2012), un tip caruia-i turuie gura continuu (Kevin Hart) tine neaparat sa mearga macar o data in patrulare pe strazile din Atlanta cu fratele iubitei sale, un politist caruia-i sare tandara foarte usor (Ice Cube). Odata ce acesta accepta sa fie insotit de viitorul lui cumnat, cel din urma se vede nevoit sa faca tot posibilul sa supravietuiasca in cele mai nebunesti 24 de ore din viata lui.

Citeste si:
Noul film al Emmei Watson a facut doar 60 dolari la box office
VIDEO  Noul film al Emmei...

Filmul de animatie "Frozen/ Regatul de gheata", regizat de Chris Buck si Jennifer Lee, se mentine pe locul al optulea in clasament, cu incasari de 4,3 milioane de dolari. Atunci cand o profetie malefica scufunda un intreg regat intr-o iarna vesnica, tanara Anna va trebui sa faca echipa cu Kristoff, un alpinist plin de curaj, pentru a porni in cautarea Craiesei Zapezii, singura care ar putea pune capat blestemului. Calatoria le va scoate in cale troli, un amuzant om de zapada pe nume Olaf, fiinte magice, dar si o multime de pericole. Vocile personajelor principale din filmul "Regatul de gheata" sunt asigurate de Kristen Bell, Idina Menzel si Josh Gad. Pe 1 februarie, acest lungmetraj a fost desemnat cel mai bun film de animatie, la cea de-a 41-a gala Annie Awards, din Los Angeles, distinctii ce recompenseaza cele mai bune productii animate de cinema si televiziune.

Citeste si:
Ce suma a donat Ryan Reynolds unui cinematograf amendat pentru...
Ce suma a donat Ryan Reynolds...

Pe locul al noualea se situeaza "Indragostiti pentru totdeauna/ Endless Love", de Shana Feste, cu incasari de 4,3 milioane de dolari. Doi tineri din medii foarte diferite se intalnesc si se indragostesc. Jade (Gabriella Wilde) provine dintr-o clasa privilegiata si se simte libera doar alaturi de carismaticul David (Alex Pettyfer). Dar prezenta lui in viata ei ii nemultumeste parintii, care ar face orice sa-i vada despartiti.

Filmul "Poveste de iarna/ Winter's Tale", de Akiva Goldsman, cu Jessica Brown Findlay si Colin Farrell in rolurile principale, ocupa locul al zecelea, cu incasari de 2,1 milioane de dolari. Intr-o noapte de iarna, Peter Lake (Colin Farrell), un lacatus priceput, incearca sa dea o spargere la o vila care arata ca o fortareata. Desi aparent casa este pustie, fiica proprietarilor este acasa. Astfel ia nastere povestea de dragoste intre Peter, un spargator irlandez de varsta mijlocie, si Beverly Penn (Findlay), o tanara aflata pe moarte, o iubire care dezvaluie incredibilul destin comun care leaga cele doua personaje. De la New York-ul feeric, din vremuri de mult apuse, pana la orasul modern al zgarie-norilor, filmul "Poveste de iarna" infaptuieste miracole si uneste destine. Dupa secole de intuneric, visuri despre o iubire neinteleasa si o permanenta lupta cu sine, un barbat isi recupereaza amintirile si descopera destinul remarcabil care il asteapta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.