Filmul de animatie "Marea aventura Lego/ The Lego Movie", primul lungmetraj 3D cu si despre Lego, se mentine pe primul loc in box office-ul nord-american pentru a doua saptamana consecutiv, cu incasari de 48,8 milioane de dolari.

In orasul unde totul este fantastic, plin de entuziasm si zambete, Emmet, un tip obisnuit sa urmeze cu strictete regulile, pare cel mai fericit locuitor. Fara sa se remarce prin calitati exceptionale, Emmet ajunge in centrul atentiei dupa ce primeste din greseala titlurile de "persoana extraordinara" si "salvatorul planetei". Astfel, porneste intr-o calatorie plina de aventuri pentru a opri distrugerea omenirii, pusa la cale de nemilosul Lord Business. Desi este complet nepregatit pentru misiune, mai multi supereroi indragiti ii vor sari in ajutor.

Filmul de dragoste "About Last Night", de Steve Pink, Kevin Hart, Michael Ealy si Paula Patton, debuteaza direct pe locul al doilea in clasament, cu incasari de 27 milioane de dolari. Filmul are la baza piesa scrisa de David Mamet, in 1974, "Sexual Perversity in Chicago", si este un remake al peliculei cu acelasi nume din 1986. Filmul urmareste indeaproape doua cupluri de indragostiti, de la iubirea care abia se infiripa pana la primele conflicte si incercari din lumea reala, cu care se confrunta toti indragostitii.

Filmul "RoboCop", de José Padilha, intra in clasament pe locul al treilea, cu incasari de 21,5 milioane de dolari. Actiunea filmului este situata in anul 2029, cand conglomeratul multinational OmniCorp a devenit centrul roboticii. Dronele lor castiga razboaiele americane pe tot globul, iar acum vor sa aduca aceasta tehnologie pe frontul de acasa. Alex Murphy este un sot iubitor, un bun tata si un bun politist, facand tot ce-i sta in putinta sa stavileasca valul de infractiuni si coruptie din Detroit. Dupa ce este ranit mortal la datorie, OmniCorp utilizeaza nemaipomenita stiinta a roboticii pentru a salva viata lui Alex. El revine apoi pe strazile orasului sau drag dotat cu noi abilitati, insa trebuie sa faca fata unor probleme cu care omul obisnuit nu s-a confruntat niciodata pana acum.

Filmul "Eroii monumentelor/ The Monuments Men", regizat de George Clooney, care este si scenarist al peliculei, se situeaza pe locul al patrulea, cu incasari de 15 milioane de dolari. In acest film, turnat in Germania, o unitate speciala compusa din sapte directori, conservatori ai muzeelor si istorici din arta, primeste din partea Aliatilor ordinul de a gasi operele de arta confiscate de nazisti in spatele liniilor inamice, pentru a le restitui proprietarilor de drept. Alaturi de George Clooney, in aceasta pelicula joaca Matt Damon, Bill Murray, Cate Blanchett si John Goodman. Filmul este bazat pe cartea "The Monuments Men: Allied Heroes, Nazi Thieves and the Greatest Treasure Hunt in History", de Robert M. Edsel, ce reconstituie misiunile, in cea mai mare parte benevole, efectuate de "Monuments Men", barbati, femei si copii din 13 tari, pentru salvarea unui numar cat mai mare de opere de arta.

Citeste si:
Un gigant american vine în Romania. Compania s-a declarat...
Un gigant american vine în...

Pe locul al cincilea se situeaza "Indragostiti pentru totdeauna/ Endless Love", de Shana Feste, cu incasari de 13,3 milioane de dolari. Doi tineri din medii foarte diferite se intalnesc si se indragostesc. Jade (Gabriella Wilde) provine dintr-o clasa privilegiata si se simte libera doar alaturi de carismaticul David (Alex Pettyfer). Dar prezenta lui in viata ei ii nemultumeste parintii, care ar face orice sa-i vada despartiti.

Comedia "Un politist si jumatate/ Ride Along", din a carei distributie face parte si actorul roman Dragos Bucur, se situeaza pe locul al saselea, cu incasari de 8,7 milioane de dolari. In noua productie a regizorului Tim Story, care a realizat comedia "Poarta-te ca o doamna, gandeste ca un barbat/ Think Like a Man" (2012), un tip caruia-i turuie gura incontinuu (Kevin Hart) tine neaparat sa mearga macar o data in patrulare pe strazile din Atlanta cu fratele iubitei sale, un politist caruia-i sare tandara foarte usor (Ice Cube). Odata ce acesta accepta sa fie insotit de viitorul lui cumnat, cel din urma se vede nevoit sa faca tot posibilul sa supravietuiasca in cele mai nebunesti 24 de ore din viata lui.

Citeste si:
"Cod Rosu la Londra", pe primul loc in box office-ul romanesc
"Cod Rosu la Londra", pe...

Filmul "Poveste de iarna/ Winter's Tale", de Akiva Goldsman, cu Jessica Brown Findlay si Colin Farrell in rolurile principale, debuteaza in clasament pe locul al saptelea, cu incasari de 7,7 milioane de dolari. Intr-o noapte de iarna, Peter Lake (Colin Farrell), un lacatus priceput, incearca sa dea o spargere la o vila care arata ca o fortareata. Desi aparent casa este pustie, fiica proprietarilor este acasa. Astfel ia nastere povestea de dragoste intre Peter, un spargator irlandez de varsta mijlocie, si Beverly Penn (Findlay), o tanara aflata pe moarte, o iubire care dezvaluie incredibilul destin comun care leaga cele doua personaje. De la New Yorkul feeric, din vremuri de mult apuse, pana la orasul modern al zgarie-norilor, filmul "Poveste de iarna" infaptuieste miracole si uneste destine. Dupa secole de intuneric, vise despre o iubire neinteleasa si o permanenta lupta cu sine, un barbat isi recupereaza amintirile si descopera destinul remarcabil care il asteapta, scrie MEDIAFAX.

Citeste si:
The Lego Movie ramane pe locul 1 in BoxOffice
The Lego Movie ramane pe...

Filmul de animatie "Frozen/ Regatul de gheata", regizat de Chris Buck si Jennifer Lee, ocupa locul al optulea in clasament, cu incasari de 5,8 milioane de dolari. Atunci cand o profetie malefica scufunda un intreg regat intr-o iarna vesnica, tanara Anna va trebui sa faca echipa cu Kristoff, un alpinist plin de curaj, pentru a porni in cautarea Craiesei Zapezii, singura care ar putea pune capat blestemului. Calatoria le va scoate in cale troli, un amuzant om de zapada pe nume Olaf, fiinte magice, dar si o multime de pericole. Vocile personajelor principale din filmul "Regatul de gheata" sunt asigurate de Kristen Bell, Idina Menzel si Josh Gad. Pe 1 februarie, acest film a fost desemnat cel mai bun film de animatie, la cea de-a 41-a gala Annie Awards, din Los Angeles, distinctii ce recompenseaza cele mai bune productii animate de cinema si televiziune.

Citeste si:
Doliu în lumea filmului internațional. Ryan O'Neal s-a stins din viață
Doliu în lumea filmului...

Filmul de razboi "Supravietuitorul/ Lone Survivor" se situeaza pe locul al noualea, cu incasari de 4 milioane de dolari. Inspirat din relatarea unuia dintre membrii unei echipe Navy SEAL, Marcus Luttrell, despre o misiune care a esuat in mod tragic, "Supravietuitorul" ii are in centru pe Luttrell (Mark Wahlberg) si pe echipa sa (printre care Taylor Kitsch, Emile Hirsch si Ben Foster), surprinsi de o ambuscada a talibanilor in Afganistan, in 2005. Dupa un schimb prelungit de focuri si o urmarire pe jos, cei mai multi membri ai echipei sunt ucisi, Navy SEAL inregistrand cea mai mare pierdere din istoria sa operationala.

Comedia "Acel moment penibil/ That Awkward Moment", de Tom Gormican, ocupa locul al zecelea in box office, cu incasari de 3,3 milioane de dolari. Filmul surprinde trei prieteni (Michael B. Jordan, Miles Teller, Zac Efron) aflati, fiecare dintre ei, in relatii romantice, care se confrunta cu acel moment delicat care ii face sa se intrebe, mai devreme sau mai tarziu: "Deci... incotro se indreapta chestia asta?".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.