Un gigant american vine în România și anunță că va crea sute de locuri de muncă la București. Compania investește 100 de milioane de euro și intenționează ca în anii următori să aibă la noi 500 de angajați.

Un gigant american, cel mai mare furnizor global de servicii turistice online, vine în România

Cunoscuta platformă de rezervări de călătorii plănuia de ceva vreme să deschidă primul său centru de excelență în care să se pregătească și să lucreze sute de oameni specializați în domeniul IT. România a fost teritoriul care i-a surâs.

„În primul rând, datorită calităţii umane pe care o găsim aici. Mă refer la forţa de muncă înalt calificată, la diversitatea forţei de muncă pe care o găsim aici şi la o experiză în domeniile noastre de interes: IT, tehnologie, dar nu numai. Şi, evident, datorită competenţelor deosebite pe care la avem în România la capitolul limbi străine”, a declarat Anca Fotache, Directorul General al Centrului de Excelență.

Investiția totală făcută în țara noastră se va ridica până în anul 2027 la 100 de milioane de euro. Sediul companiei, aflat în centrul Capitalei, dispune de 4000 de mp, în care sunt 24 de săli de ședință, de diferite dimensiuni, cât și multe zone comune de relaxare. Compania a reușit să atragă peste 150 de oameni în scurt timp și urmează ca în cinci ani să aibă în jur de 500 de angajați în România.

Ei vor trebui să susțină operațiunile de securitate cibernetică și monitorizare a fraudelor, infrastructura IT și analiza achizițiilor. Va fi nevoie, de asemenea, de specialiști în domenii precum Data Governance, FinTech și marketing. Ei vor lucra pentru a se asigura de buna funcționare a celor 13 branduri ale companiei.

Citeste si:
DOCUMENT. Guvernul a publicat măsurile fiscale. Cum vor fi taxate...
DOCUMENT. Guvernul a publicat...

„Booking.com, Agoda, OpenTable, Kayak, PriceLine şi RentalCars, printre multe altele şi ne considerăm epicentrul digital al călătoriilor”, a declarat David Goulden, vicepreședinte și CFO.

„Sunt foarte multe oportunităţi de creştere şi dezboltare în Bucureşti, în România. Sunt mândră de faptul că feedback-ul pe care l-am primit până acum de la clienţii interni se referă nu doar la competenţele tehnice. Ci la ceea ce ei numesc etica muncii: proactivitate, orientarea către soluţii”, a completat Anca Fotache, Directorul General al Centrului de Excelență.

De ce au ales România?

Chiar dacă la prima vedere am putea crede că motivul pentru care americanii au ales România este forța de muncă ieftină, realitatea este alta, căci în domeniul IT salariile sunt aliniate la media europeană.

Citeste si:
Un gigant finlandez vine în România: Va oferi salarii duble față de...
Un gigant finlandez vine în...

„Au ales România pentru că e în UE şi e un lucru important şi pentru că au văzut că sunt şi alte ţări aici. Dacă sunt Microsoft, Amazon şi multe altele. La chirie, costurile sunt mai mici, se adună. Internetul e mai bun aici şi eu un argument despre care se vorbeşte puţin”, a explicat George Butunoiu, consultant în executive search.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 28 Septembrie 2022 - 12 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.