Filmul de animatie "Marea aventura Lego/ The Lego Movie", primul lungmetraj 3D cu si despre Lego, debuteaza pe primul loc in box office-ul nord-american, cu incasari de 69,1 milioane de dolari, conform datelor oferite de boxofficemojo.com.

In orasul unde totul este fantastic, plin de entuziasm si zambete, Emmet, un tip obisnuit sa urmeze cu strictete regulile, pare cel mai fericit locuitor. Fara sa se remarce prin calitati exceptionale, Emmet ajunge in centrul atentiei dupa ce primeste din greseala titlurile de "persoana extraordinara" si "salvatorul planetei". Astfel, porneste intr-o calatorie plina de aventuri pentru a opri distrugerea omenirii, pusa la cale de nemilosul Lord Business. Desi este complet nepregatit pentru misiune, mai multi supereroi indragiti ii vor sari in ajutor. Filmul va avea premiera in cinematografele din Romania pe 14 februarie.

De asemenea nou intrat in clasament, filmul "Eroii monumentelor/ The Monuments Men", regizat de George Clooney, care este si scenarist al peliculei, se situeaza pe locul al doilea, cu incasari de 22,7 milioane de dolari. In acest film, turnat in Germania, o unitate speciala compusa din sapte directori, conservatori ai muzeelor si istorici din arta, primeste din partea Aliatilor ordinul de a gasi operele de arta confiscate de nazisti in spatele liniilor inamice, pentru a le restitui proprietarilor de drept. Alaturi de George Clooney, in aceasta pelicula joaca Matt Damon, Bill Murray, Cate Blanchett si John Goodman. Filmul este bazat pe cartea "The Monuments Men: Allied Heroes, Nazi Thieves and the Greatest Treasure Hunt in History", de Robert M. Edsel, ce reconstituie misiunile, in cea mai mare parte benevole, efectuate de "Monuments Men", barbati, femei si copii din 13 tari, pentru salvarea unui numar cat mai mare de opere de arta, scrie MEDIAFAX.

Comedia "Un politist si jumatate/ Ride Along", din a carei distributie face parte si actorul roman Dragos Bucur, pierde pozitia de lider si se situeaza pe locul al treilea, cu incasari de 9,3 milioane de dolari. In noua productie a regizorului Tim Story, care a realizat comedia "Poarta-te ca o doamna, gandeste ca un barbat/ Think Like a Man" (2012), un tip caruia-i turuie gura incontinuu (Kevin Hart) tine neaparat sa mearga macar o data in patrulare pe strazile din Atlanta cu fratele iubitei sale, un politist caruia-i sare tandara foarte usor (Ice Cube). Odata ce acesta accepta sa fie insotit de viitorul lui cumnat, cel din urma se vede nevoit sa faca tot posibilul sa supravietuiasca in cele mai nebunesti 24 de ore din viata lui.

Pe locul al patrulea se afla, in coborare cu doua locuri, filmul de animatie "Frozen/ Regatul de gheata", regizat de Chris Buck si Jennifer Lee, cu incasari de 6,9 milioane de dolari. Atunci cand o profetie malefica scufunda un intreg regat intr-o iarna vesnica, tanara Anna va trebui sa faca echipa cu Kristoff, un alpinist plin de curaj, pentru a porni in cautarea Craiesei Zapezii, singura care ar putea pune capat blestemului. Calatoria le va scoate in cale troli, un amuzant om de zapada pe nume Olaf, fiinte magice, dar si o multime de pericole. Vocile personajelor principale din filmul "Regatul de gheata" sunt asigurate de Kristen Bell, Idina Menzel si Josh Gad. Pe 1 februarie, acest film a fost desemnat cel mai bun film de animatie, la cea de-a 41-a gala Annie Awards, din Los Angeles, distinctii ce recompenseaza cele mai bune productii animate de cinema si televiziune.

Citeste si:
Un gigant american vine în Romania. Compania s-a declarat...
Un gigant american vine în...

Comedia "Acel moment penibil/ That Awkward Moment", de Tom Gormican, ocupa locul al cincilea, cu incasari de 5,5 milioane de dolari. Filmul surprinde trei prieteni (Michael B. Jordan, Miles Teller, Zac Efron) aflati, fiecare dintre ei, in relatii romantice, care se confrunta cu acel moment delicat care ii face sa se intrebe, mai devreme sau mai tarziu: "deci... incotro se indreapta chestia asta?".

Filmul de razboi "Supravietuitorul/ Lone Survivor" se situeaza pe locul al saselea, cu incasari de 5,2 milioane de dolari. Inspirat din relatarea unuia dintre membrii unei echipe Navy SEAL, Marcus Luttrell, despre o misiune care a esuat in mod tragic, "Supravietuitorul" ii are in centru pe Luttrell (Mark Wahlberg) si pe echipa sa (printre care Taylor Kitsch, Emile Hirsch si Ben Foster), surprinsi de o ambuscada a talibanilor in Afganistan, in 2005. Dupa un schimb prelungit de focuri si o urmarire pe jos, cei mai multi membri ai echipei sunt ucisi, Navy SEAL inregistrand cea mai mare pierdere din istoria sa operationala.

Citeste si:
10 ani de Marvel, sarbatoriti cu un succes rasunator de box-office...
10 ani de Marvel, sarbatoriti...

Pe locul al saptelea debuteaza in clasament filmul "Academia vampirilor/ Vampire Academy", cu incasari de 4,1 milioane de dolari. Academia Sf. Vladimir nu este o scoala ca oricare alta, ci un loc secret, ascuns in padurile din Montana, unde moroii (vampiri vii si muritori) sunt educati in tainele magiei, iar tinerii dhampiri (jumatate oameni, jumatate vampiri) sunt antrenati sa-i apere de atacurile sangeroase ale strigoilor (morti vii), cei mai inspaimantatori si mai periculosi vampiri.

Filmul de animatie 3D "Goana dupa alune/ The Nut Job" coboara patru pozitii si se claseaza pe locul al optulea, cu incasari de 3,8 milioane de dolari. Regizat de Peter Lepeniotis, filmul urmareste aventurile veveritei Surly (cu vocea lui Will Arnett) si a prietenului sau, soricelul mut Buddy, care pun la cale jefuirea celui mai mare magazin de alune din oraselul Oaktown, pentru a face provizii pe timp de iarna.

Citeste si:
The Lego Movie ramane pe locul 1 in BoxOffice
The Lego Movie ramane pe...

Thrillerul "Jack Ryan: Agentul din umbra/ Jack Ryan: Shadow Recruit" se situeaza pe locul al noualea, cu incasari de 3,6 milioane de dolari. In regia lui Kenneth Branagh, "Jack Ryan: Agentul din umbra" este al cincilea din seria lungmetrajelor dedicate lui Jack Ryan, creat de romancierul Tom Clancy. Dupa o cariera in armata, Ryan (Chris Pine) se reinventeaza ca analist financiar si, aflat la Moscova, descopera planurile unui magnat de a submina situatia economica a Statelor Unite ale Americii. Singur impotriva tuturor si lipsit de resurse, eroul va trebui sa dea dovada de o inventivitate iesita din comun pentru a inclina balanta in favoarea sa: lupta devine personala si disperata cand antagonistul ii rapeste sotia (Keira Knightley).

Drama "Labor Day", cu Kate Winslet si Josh Brolin, ocupa locul al zecelea, cu incasari de 3,2 milioane de dolari. Regizat de Jason Reitman ("Sus, in aer/ Up in the Air"), filmul spune povestea Adelei, o fosta dansatoare divortata, fragila din punct de vedere emotional, care il creste singura pe fiul ei Henry in localitatea Holton Mills din New Hampshire. Adele este foarte rar induplecata de baiatul ei in varsta de 13 ani sa iasa din casa. Existenta ei se schimba radical atunci cand de baiat se apropie un vagabond ranit, care ii cere ajutor si adapost

Citeste si:
Când apare filmul Gladiator 2?
Când apare filmul Gladiator 2?

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.