Actorul Kevin Costner va primi un Cesar pentru intreaga cariera la gala celebrelor premii, care va avea loc pe 22 februarie, a anuntat Academia Franceza de Film.

Ceremonia premiilor César va avea loc pe 22 februarie, la Théatre du Chatelet din Paris, scrie MEDIAFAX.

Nascut intr-o periferie saraca a orasului Los Angeles, in anul 1955, Kevin Costner, licentiat in stiinte economice, si-a inceput cariera in cinema la varsta de 27 de ani. Primele sale roluri memorabile au fost cel din "Silverado" (1985) si cel din adaptarea pentru marele ecran a serialului "Incoruptibilii" (1987).

Abia in 1990 a dobandit statutul de vedeta de prim calibru, prin rolul sau din western-ul epic "Dansand cu lupii", care a fost recompensat cu doua premii Oscar. Au urmat roluri in filme de mare buget, ca "Robin Hood, printul hotilor", "JFK", "Bodyguard" si "Wyatt Earp, justitiarul Vestului salbatic", dar si in filme cu mai putin succes la public, precum "Waterworld - Lumea Apelor" (1995) si "Postasul" (1997).

Anul acesta, Kevin Costner a multumit "comunitatii cinematografice" din Romania, care a ajutat la realizarea miniseriei de televiziune "Hatfields & McCoys", pentru care a primit premiul Emmy pentru cel mai bun actor in rol principal, la gala de anul trecut, si a repetat gestul la inceputul acestui an, la gala Globul de Aur.

Anul trecut, aceasta distinctie i-a revenit actritei Kate Winslet.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.