ONU și UE condamnă atacurile rusești din centrul Ucrainei soldate cu cel puțin 23 de morți
În Viniţa, un oraş aflat foarte departe de zona de conflict, la vest de capitala Kiev, imaginile difuzate de Serviciul ucrainean pentru Situaţii de Urgenţă au arătat zeci de caroserii de maşini carbonizate şi o clădire de aproximativ zece etaje devastată de explozie şi incendiul care a urmat.
Salvatorii ucraineni au anunţat joi seară 23 de morţi, 29 dispăruţi, 71 de persoane spitalizate şi peste 100 de răniţi trataţi la faţa locului. Conform armatei ucrainene, „trei rachete" au lovit o parcare şi această clădire comercială din centrul oraşului, în care se aflau birouri şi mici magazine. Rachetele au fost lansate de pe submarine din Marea Neagră, a precizat purtătorul de cuvânt al armatei aerului ucrainene, Iuri Ignat.
„Această zi demonstrează încă o dată că Rusia trebuie să fie recunoscută oficial ca stat terorist (...). Nicio altă ţară din lume nu îşi permite să distrugă zilnic oraşe paşnice şi vieţi omeneşti obişnuite cu rachete de croazieră şi artilerie", a declarat preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, joi seară.
El a subliniat că un centru medical a fost distrus și a completat că printre cei 23 de morţi se numără trei copii cu vârsta sub zece ani „şi din păcate, acesta nu este numărul final" deoarece „zeci de oameni sunt dispăruţi" şi există „răniţi foarte grav".
Volodimir Zelenski a cerut din nou crearea unui tribunal special, precum şi a unui „mecanism de compensare" şi noi sancţiuni împotriva Moscovei, fiind de părere că „este timpul ca lumea democratică să consacre toate acestea în instrumente legale adecvate".
Ucraina a aderat la Centrul Cooperativ de Excelenţă al Apărării...

Premier ceh: „Gazul nu va face parte din următorul pachet de sancțiuni ale UE împotriva Rusiei”
UE pregătește un al șaselea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei. Prim-ministrul ceh Petr Fiala a declarat într-un interviu pentru Reuters că este deja clar că nu va reduce importurile de gaz rusesc, căci prea multe state membre nu se pot adapta îndeajuns de repede la noua situației.
„Un al şaptelea pachet de sancţiuni este în curs de pregătire şi cred că este o treabă bună', a remarcat premierul ceh de la biroul său din Praga.
„În mod categoric problematică este includerea energiei în (pachetul de) sancţiuni pentru că trebuie respectată regula ca sancţiunile să aibă un impact mai mare asupra Rusiei decât asupra ţărilor care le impun', a explicat el.
Citeste si:A început distribuirea pachetelor cu 25 de kilograme de alimente de...
![]()
În interviu, oficialul ceh a marcat că nu există nicio șansă ca gazul să fie inclus pe lista cu sancțiuni. „Cred că nu ar trebui să fie acolo, deoarece o serie de ţări depind de gazul rusesc”, a argumentat el.
Despre autor:

Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
-
Nu te-ngriji de mâine
Sursa: garbo.ro
-
Sebastian Siemiatkowski, CEO Klarna: Intrăm în România pentru a oferi...
Sursa: start-up.ro
-
Cortina North începe vânzarile la faza a treia a ansamblului din Pipera:...
Sursa: retail.ro
-
Ciprian Ciucu vine pe 29 iunie la Green Start-Up Sustainability Forum & Awards
Sursa: green.start-up.ro
-
Platforma CloudCart s-a lansat în România
Sursa: futurebanking.ro
-
Shakira nu se uită la bani când vine vorba de copiii ei! Incredibil cât...
Sursa: kudika.ro
-
Bruxelles-ul a propus bugetul pentru 2024: câți bani va avea UE pe mână
Sursa: wall-street.ro