Amandoua au pornit in viata pe un drum, dupa care s-au decis sa-si schimbe profesia. In prezent, au propriul show de televiziune. Vorbim despre "de 3X femeia" Mihaela Tatu si despre Monica Puiu, moderatoarea emisiunii care ii poarta numele. Prima si-ar dori sa fie actrita, cealalta ne-a marturisit ca s-ar descurca foarte bine daca ar avea un program de divertisment. Sa vedem daca mai sunt si alte asemanari.

Care crezi ca este cheia succesului, in cazul emisiunii tale?

Mihaela Tatu: Nu stiu. Poate identificarea telespectatorilor si a problemelor lor cu cele dezbatute in emisiune. Poate faptul ca s-au saturat sa vada la televizor saracie, deznadejde si oameni care au renuntat sa mai lupte si atunci isi doresc modele sau solutii pentru problemele lor. Sau poate la acea ora vor sa adoarma relaxandu-se si uitand de grijile zilei de maine.
Monica Puiu: Cred cu tarie in faptul ca spectacolul naturii umane nu este intotdeauna agreabil, dar cu totii il privim din interior sau de afara. Realitatea cruda, etalata la nivel de platou, incita, enerveaza, trezeste comentarii, creeaza intrigi si, de aici, interesul starnit de catre public.

Cum ti-ai caracteriza publicul?

M.T.: Foarte pretentios si selectiv, neiertator si in egala masura intelegator. Imi amintesc ca am avut o seara in care ma incerca o raceala zdravana si am optat pentru o jacheta mai groasa. Telespectatorii nu erau obisnuiti cu o astfel de tinuta si am fost taxata. Intr-o scrisoare primita de la Constanta o doamna ma felicita pentru emisiune si-n egala masura ma mustra pentru costumatia aleasa. Atunci am realizat cat de "scanata" sunt si ca, vreau, nu vreau, pentru multi dintre ei sunt un model. Pe de alta parte, publicul meu e foarte variat. Am telespectatori barbati si multi tineri, si asta ma multumeste.
M.: Absolut adorabil. In cuget si simtiri reactioneaza in aceeasi nota de rezonanta cu mine si trairile mele, in functie de povestea de viata prezentata in platou.

De ce crezi ca apeleaza oamenii la ajutorul emisiunilor tv?

M.T.: Vorbeam zilele trecute cu cineva si ajunsesem la concluzia ca mare parte a telespectatorilor cred: unu, in Dumnezeu, si doi, in televiziune.
Dumnezeu e forta divina care ii ajuta si ii sprijina spiritual si nevazut, iar televiziunea si cei care apar pe ecran sunt modele de urmat. Si atunci va imaginati ce misiune grea avem. Telespectatorii nu-si pot imagina ca cei care apar la TV nu sunt informati suficient sau dau informatii eronate sau ca se exprima incorect.
Pe de alta parte, ajutorul dat de emisiunile de la TV este gratuit, nu necesita timp si distante, cozi interminabile si programari, lucratori obositi si plictisiti care sa se rasteasca la tine si in mod sigur a existat un precedent.
M.: Probabil din convigerea ca, lasand la vedere si expunand spre ascultare povestea vietii lor, vor trezi compasiune si vor gasi ajutor, schimband in acest fel, macar pentru o scurta vreme, cursul vietii lor. Foarte multe povesti prezentate in platou au gasit o rezolvare si poate, de aici, dorinta altora de a incerca.

Tu ai apela la o astfel de emisiune?

M.T.: Am facut. Am incercat sa aflu telefoanele unor specialisti in domeniile care m-au interesat si care au aparut in emisiuni de specialitate.
M.: Categoric NU!

Ce ai invatat de cand realizezi emisiunea?

M.T.: Multe. Mai intai niciodata nu este prea tarziu sa mai inveti ceva sau sa traiesti o noua experienta indiferent de ce natura sau sa pornesti pe o alta cale intr-un alt domeniu care te atrage. Apoi, nu-ti judeca semenii pentru ca nu stii cand poti trai o situatie similara si vei reactiona mai rau decat ei. Trebuie sa ai grija la persoanele care te inconjoara. Nu te costa nimic sa ajuti pe cineva si, mai ales, nu astepta nimic in schimb. Fa in asa fel incat bucatica de care te ocupi tu sa fie facuta temeinic si constiincios. Nu te lasa coplesita de rautatile unora. Am mai invatat ca niciodata nu voi mai fi privita ca un om normal cum de altfel si sunt si atunci trebuie sa stau in preajma celor cu care ma simt eu bine. Totul e trecator si doua lucruri sunt importante: sa nu uiti de unde ai plecat si mai ales ce lasi in urma.
M.: Nu am adaugat nimic la coeficientul meu existential prin prezentarea acestei emisiuni. Practic, terapia interactiva prezenta in platou vine sa nuanteze putin stilul terapeutic si metodic uzitate de catre mine, ca psiholog-terapeut, in cabinetul de care m-am ocupat vreme indelungata.

In general accepti sfaturi de la cineva? Cine e persoana cea mai apropiata de sufletul tau si pe a carei parere te poti baza?

M.T.: Bineinteles, e vital si constructiv sa asculti sfaturile celor din jur si sa folosesti ce se potriveste cu tine sau ce vrei sa construiesti. Sunt mai multe, iar ordinea nu este neaparat aceasta. Marilena Ion (producatorul emisiunii), Ioana (fiica mea care este foarte critica), Ruxandra Ion (directorul postului Acasa) si as mai avea cativa pe care ii stiu foarte sinceri cu mine.
M.: Bineinteles ca da, chiar cu larghete, fara rezerve. Ar fi mai multe persoane, printre care s-ar inscrie, oarecum din oficiu, mama si fratele meu, mai apoi niste oameni dragi sufletului meu si reconfortanti mintii mele: producatorul executiv al emisiunii - Laura Dulea si producatorul general - Victor Potra.

Ce ar trebui sa faca cineva in urmatoarele situatii: O criza a mariajului sau chiar divort

M.T.: Nu esti nici prima nici ultima si daca te cunosti cu adevarat si consideri ca iti faci rau tie si copiilor ramanand intr-o relatie fara viitor, atunci fa-o. Eu cred cu tarie in valorile familiei si consider ca trebuie sa faci tot ce-ti doresti sa-ti salvezi casnicia. Dar viata merge inainte.

Neintelegeri intre copii si parinti

M.T.: Relatia cu copilul tau trebuie privita matur inca de cand il aduci acasa din maternitate. Si consider ca parintii trebuie sa fie constienti ca nu banii sunt importanti pentru micuti, ci timpul si caldura cu care sunt inconjurati. Eu cred ca trebuie sa le insufli alegerea unei anumite scari de valori. Oricum la adolescenta si intr-o anumita perioada a pubertatii vor exista anumite diferente de opinii. Ca o concluzie, sa le oferim o libertate foarte atent controlata si canalizata.

La prima intalnire

M.T.: Fii naturala! Pe cel care ar putea sa-ti fie partener chiar si numai pentru o perioada din viata nu-l vor deranja foarte tare anumite gesturi ale tale. Dar nu trebuie exclusa dorinta fiecareia de a invata bunele maniere; si gesturi nu foarte largi si vorbit mai in soapta si multe alte lucruri marunte care dau gratia si feminitatea unei tinere.

La interviul pentru un job

M.T.: Fii sigura pe tine, ferma, deschisa si foarte sincera. Nimeni nu-ti ia gatul, mai rau decat sa fii respins nu are ce sa ti se intample si daca nu ai fost acceptat probabil ca nu a fost sa fie, poate nu acela e locul care ti se potriveste sau nu esti suficient de bine pregatit si atunci stii ce ai de facut.
M.: Le-as spune femeilor ca ori de cate ori viata si soarta le incearca, cu luciditate si calm, sa gaseasca solutiile cele mai bune. Cele care considera foarte importanta cariera sa-si concentreze toate eforturile pentru a se descurca pe acest plan. Cele care doresc ca familia sa se bucure de intreaga lor energie sa aiba taria de a-si sprijini atat sotii, cat si copiii in tot ceea ce fac. Iar celor care considera ca pot impaca si familia si cariera le doresc toata puterea din lume pentru a demonstra ca acest lucru este posibil.

Ce parere ai despre feminism? Se poate spune ca esti feminista?

M.T.: Nu sunt de acord cu miscarea feminista. Mi se pare ceva extrem, radical si nefiresc. Dar mi-ar placea ca barbatii sa ne considere Oameni, iar noi sa ne respectam cu demnitate, fara umilinta si renuntare la acest statut de Om. Nu suntem la fel cu barbatii, dar e fantastic ce minunat ne completam.
M.: Cu moderatie, da, se poate spune, dar nu accept sa bat campii cu delicatete si ipocrizie pe o astfel de tema.


Despre autor:

Sursa: Ziarulcn.com


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.