Pana acum, iubitorii de literatura din Romania au avut ocazia sa-l cunoasca pe Jorge Luis Borges - reprezentantul "realismului magix" sud-american - in special prin volumele sale de povestiri. Ei bine, incepand de maine, Editura Polirom lanseaza, in premiera, la Institutul "Cervantes" din Capitala, primul volum antologic de poezii semnate Borges, traduse in limba romana de Andrei Ionescu. La evenimentul de lansare vor participa Adrian Guillermo Mirson (ambasadorul Argentinei la Bucuresti), Andrei Ionescu (traducatorul poeziilor), Marius Chivu (critic literar), Ioana Zlotescu (directorul Institutului "Cervantes") si actrita Irina Petrescu, cea care va oferi un moment de lectura poetica din acest volum.

"S-au intrunit, in sfarsit, conditiile prielnice pentru a putea aduna intr-un volum poeziile lui Jorge Luis Borges. Este semnificativ faptul ca activitatea lui literara a inceput si s-a incheiat cu poezia. Mai mult, se poate spune ca opera lui literara este in mod esential poezie", spune Andrei Ionescu in prefata cartii ce beneficiaza si de o serie de ilustratii semnate de Tudor Patrascu.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.