Domnule Silviu Prigoana, de putin timp v-ati impacat cu Adriana...

Nu e-adevarat, pentru ca nu ne-am certat! Ca sa te impaci cu cineva trebuie sa te fi certat. Dar eu am implinit varsta de 40 de ani acum trei ani, moment in care am luat o hotarare drastica: sa nu ma mai cert cu nimeni, ca nu mai am timp sa ma impac. Inclusiv cu Adriana, nu m-am certat, deci n-am avut motive sa ma-mpac. Deci, ea a plecat de-acasa noaptea la 2 si s-a intors dupa doua luni. A fost plecata o scurta perioada sa cumpere paine si, pentru ca era lipsa de paine sau era coada, a durat mai mult... Nu ne-am certat si nu ne-am impacat.

Asadar, ati iubit-o si o iubiti.

Iubirea e un sentiment care nu se termina la ora exacta, la ora fixa. Iubirea se-nfiripa intr-un fel si sentimentele nu se termina cand se da o hotarare judecatoreasca sau cand se pleaca de-acasa. Adica nu-mi iubesc copilul fiindca a plecat de-acasa. Sentimentul de iubire fata de o persoana ramane vesnic. Cand iubesti pe cineva, iubesti vesnic. Deci nu e o chestie de genul la ora 2 nu mai iubesc persoana pe care am iubit-o ani de zile.

O veti iubi toata viata?

Probabil ca da. Exista sentimente care se perimeaza in timp si exista anumite actiuni care ar putea sa altereze sentimentele de iubire. Dar, in principiu, raman prietenia si comunicarea intr-o relatie, nu neaparat iubirea. Iubirea e chestia cu borcanul, care la un moment dat se termina daca nu esti foarte vigilent sa iei cu lingurita. Daca iei cu polonicul din borcanul cu pricina, ai luat de doua ori si s-a terminat.

V-ati intors recent dintr-o luna de miere petrecuta cu ea in SUA. Cum a fost?

Nu e luna de miere. Eu am patru business-uri in Statele Unite si am fost sa-mi platesc taxele de acolo. (Taxele din America nu prea glumesc, cum nici cele din Romania nu glumesc!) Si pentru ca am reusit sa-mi fac inchidere de an in Romania pana pe 31 decembrie, in SUA am fost sa-mi fac taxele fiindca nu mai am cand, si trebuie depuse pana pe 13 martie. Si pentru ca am stat putin in Romania de Craciun cu copiii (au avut o vacanta de zece zile), ne-am prelungit un pic sederea in SUA cu baietii si am mai dat o tura si pe la Las Vegas, cinci zile.

Ati cheltuit la Las Vegas o suma destul de mare: 30.000 de dolari. E adevarat?

Nici eu nu mai stiu cati au fost. Nu tin socoteala banilor. Or fi fost 30.000-40.000...

Ati dat mai multi bani la cazinouri sau pe cumparaturi?

Acolo se plateste cu cardul, si de-abia dupa o luna de zile vin chitantele. Deci vine balanta exacta pe carduri si atunci vezi suma exacta la cat ai cheltuit. Dar am fost patru persoane, ne-am cumparat imbracaminte si alte obiecte de pe-acolo, si va dati seama ca se-aduna. Fiind patru persoane si fiecare sa-si cumpere intr-o zi de 4-500 de dolari diverse nimicuri, de unde numai o poseta e 600 de dolari sau o pereche de ochelari mai pricopsiti 400 de dolari, uite, s-au facut 1.000 de dolari doua obiecte intr-o zi. Nevasta-mea si-a cumparat mai multe accesorii, obiecte de lenjerie si de imbracaminte.

De la ce firme?

De la "Louis Vuitton" si-a luat o geanta de voiaj si o poseta, de la "Gucci" o geanta, si foarte multe obiecte de
vestimentatie de la "Victoria’s Secret", care am inteles ca nu au aparut inca in Europa in magazine.

Am inteles ca ati castigat ceva bani la cazino. Cat?

Noi de cate ori mergem la Las Vegas facem poze si ne filmam. Am jucat un dolar si au cazut 200. Din astia 200, la un moment dat aveam in castig 4.000 de dolari, din care am pierdut pe urma 2.000. Am ramas cu 2.000 si am zis: "Gata, nu mai joc!" si am iesit cu 2.000 castig.
N-am riscat. Din momentul in care am decis "Gata, stop!", am zis: "Mergem la < Louis Vuitton >!". Si am dat banii de la cazino la Nenea Louis Vuitton...

Si la "Gucci".

Si la "Cartier". Sunt niste preturi acolo, ca am crezut ca sunt lei vechi: 21.000, 40.000. Am zis: "Ba, ce sunt astia? Lei vechi?!". "A, nu, cica-s dolari." Pai cum sa dai 40.000 de dolari pe un ceas? Trebuie sa fii dus cu capul".

Sa intelegem ca nu faceti extravagante prea mari.

Pai trebuie sa ai si bani la extravagante. Nu pot sa dau taxele de studiu ale fiului meu pe un an de zile pe un ceas. Nu sunt un tip zgarcit, dar consider ca, pentru un om bogat, un ceas de 2-3.000 de dolari ajunge, si restul de 37.000 de dolari du-i in mecenat! Ca tot aceeasi ora exacta o ai. Adica sa faci ceva pentru umanitate.

Stiu ca aveti un Centru de protezare, la Cernica, pentru persoanele cu dizabilitati locomotorii...

Eu ma ocup de handicapati, se cheama handicap locomotor si stiu ce-nseamna sa nu poti sa mergi pana la paine sa iei o paine. Sunt multiple probleme, de care ar trebui sa se ocupe Ministerul Protectiei Sociale, Minsiterul Sanatatii si alte ministere. Dar pare-se ca nu au timp si bani sa se ocupe, ca au alte prioritati. Si atunci trebuie ca oamenii de afaceri care au bani sa isi ia o nisa: unii sa se ocupe de rinichi (mai cu seama cei care au avut probleme in familie), altii de ficat, altii de inimi, altii de picioare, si mie mi-a cazut aia cu picioarele.

Aveti destul de multe afaceri: "Rosal Grup" si alte societati, televiziuni precum Etno, Taraf, Tv Sport, in curand veti crea un nou canal de nisa, Meteo Tv. Care ar fi cheia succesului pentru un om de afaceri in Romania?

In primul rand, ar trebui sa-i fie frica tot timpul ca da faliment, si atunci vigilenta il pune in situatia sa aiba profituri. Atata timp cat te bazezi ca te rogi la Dumnezeu si-ti intra-n cont, cum zic unii, e o vrajeala, e un banc.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.