A face dragoste inseamna sa te bucuri de celalalt, inseamna si o muzica agreabila, o lumanare aprinsa, credinta in Dumnezeu si tot ceea ce ne ajuta sa ne simtim dincolo de simpla structura biologica.

Dar cati dintre noi au curajul sa declare "falimentul" si sa faca loc unei alte iubiri atunci cand peste atractia de la inceput se asterne rugina?
Iluzia unor amintiri comune, teama de a ne lupta cu propria noastra singuratate ne transforma in martori neputinciosi ai propriei noastre suferinte. Atunci intervine Bebe Mihaescu, care, prin emisiunea pe care o realizeaza, la B1 TV (de luni pana joi, de la ora 17.00), incearca sa readuca cuplul conjugal de la spital la bal.

Dupa renumitul psihoterapeut, sexualitatea nu e o problema pe care s-o discuti la coltul strazii sau s-o privesti ca pe un divertisment. Dimpotriva, inseamna devenirea si implinirea noastra, propriile succese sau insuccese gasindu-si explicatia in rezolvarea ei. A trai din plin erosul presupune in primul rand si un confort de natura materiala. Deseori evitam sa vorbim despre latura erotica pentru a nu ajunge la problema saraciei, desi ea face de cele mai multe ori ca pasiunea sa plece departe.
In Kama Sutra se spune ca atunci cand roata iubirii se porneste, nu mai exista reguli absolute. Asa ca joaca-te si abandoneaza-te iubirii daca nu vrei ca inima ta sa se transforme intr-un peron al regretelor.

- Care sunt cele mai frecvente probleme cu care se confrunta cuplurile din Romania?

- Cele mai frecvente probleme? Saracia, somajul, insecuritatea sociala. Iar de aici incolo, lipsa placerilor, obisnuinta, monotonia, ejacularea precoce, infidelitatea etc. Suntem pe terenul "normalitatii" din toate timpurile.

- Credeti ca prin emisiunea pe care o realizati veti reusi ''sa duceti'' cuplurile de la spital la bal?

- Emisiunea "Cuplul conjugal ori la bal, ori la spital" vrea sa ajute cuplurile sa afle unde sunt, iar prin microscenetele jucate in final de Tatiana Marinescu si Mihai Grigorescu se "dau" solutii pentru imbunatatirea vietii de cuplu. Fie ca este vorba de bune maniere, de comunicare corporala, de exercitii fizice, de practici orientale (Yoga,Tao), de exemplificarea modului de functionare a mintii barbatului si mintii femeii, scopul este acelasi: armonia in cuplu. Toata lumea crede ca daca se repeta mecanic "imbunatatiti comunicarea" (care pentru cei mai multi inseamna a vorbi) si... vorbim, daca ni se dau sfaturi, gata, problemele se rezolva. Eroare! Ca si cum, cand se constituie cuplul, totul se reduce la vorbe. Uitam de "panda": cum se imbraca, ce vorbeste, cum vorbeste, cand si cum ofera daruri, daca se spala si cum miroase, daca arata fizic bine si ce face pentru a arata asa etc.

- Aparitia unui copil poate rezolva problemele dintre parteneri?

- Intotdeauna. Ori armonizeaza cuplul si mai bine, ori ii accelereaza disolutia. In ambele situatii este vorba de o "rezolvare". Trist este ca nu intotdeauna solutia se suprapune asteptarilor.

- Ce parere aveti despre asa-zisa ''casatorie de proba''?

- Nu inteleg de ce sa treaca prin institutia casatoriei, in gluma, cand pot foarte bine sa intarzie in relatii premaritale. Iar, pe urma, "casatoria de proba" poate dura o viata.

- De ce ne este totusi teama de sexualitate, de abordarea deschisa a problemelor pe care ea le ridica?

- Pentru simplul motiv ca nu suntem familiarizati cu ea. Mie mi se pare ca Romania este un stat castrat. Nu exista nici o televiziune care sa abordeze educational problema sexualitatii. Vreau sa spun numai aceasta problema. Cu cativa ani in urma, pe postul "ACASA", tineam o emisiune de succes, "Sa vorbim despre sex". Era singura de acest gen vizionata de romanii de pretutindeni. S-a speriat Adrian Sirbu de telefoanele de la miezul noptii si... gata. Acum, la B1TV, prin emisiunea de care pomeneam mai sus, incerc, cu prudenta, data fiind ora de emisie, sa atrag atentia ca viata de cuplu inseamna si... sex, si intimitate, si placere. Sa vedem cat l-o tine curajul si pe Bobby Paunescu, desi este nevoie de o emisiune de alt nivel, noaptea.

- Ce ne puteti spune despre barbatii care isi oglindesc ochii timp indelungat pe chipul unei femei? O privire patrunzatoare poate reprezenta o arma de seductie?

- Inteleptii spun ca ''frumusetea unei femei se citeste in ochii indragostitului". Cat despre privirea patrunzatoare ca arma de seductie... Aici, femeile sunt neintrecute. Recunosc: nu mi-e rusine nici cu barbatii!

- Care este secretul pentru a face dragoste aproape perfect?

- Sa iubesti si sa te abandonezi iubirii.

- Nefericirea provine si de la insatisfactia erotica?

- Sigur. Ca si de la insatisfactiile financiare.

- Diferenta de varsta dintre parteneri isi poate pune cumva amprenta asupra vietii lor sexuale?

- Eu cred ca problema a fost rezolvata. Nu mai exista limita de varsta in obtinerea placerii sexuale. Pastile de diferite culori ofera garantia orgasmului si cu o clipa inainte de a-ti da duhul. Diferenta de varsta o putem privi ca mod de a lectura fata si trupul cuiva, dar nu ca obstacol in ceea ce priveste universul voluptatii. Sa nu-mi spuneti ca cel mai mediatizat cuplu din Romania in aceasta clipa nu va avea o relatie erotica implinita de cel putin 30 ani. Cu ajutorul Celui de Sus, eu cred ca va avea si mai mult.

- Cum putem combate monotonia din cuplu?

- Simplu: amintindu-ne in fiecare clipa ca iubirea este un joc. O legenda orientala spune ca Dumnezeu a facut Universul in joaca. Si el, Universul, exista si acum si... se joaca. Apar alte constelatii, alte roiuri de stele. Universul este mereu altul, desi ni se pare ca este neschimbat. La fel si cuplul. Cu cat suntem mai seriosi, cu atat suntem mai aproape de inmormantare, indiferent cati ani avem!

- Ce ar trebui sa intelegem prin sintagma ''viata sexuala normala''?

- "Viata sexuala normala" este valabila pentru fiecare cuplu asa cum intelege sa si-o traiasca. De regula, credintele noastre configureaza "normalitatea". Pentru unii normalitatea vietii sexuale se refera la numarul raporturilor sexuale pe saptamana/luna/an. Pentru altii aceeasi normalitate are in vedere finalizarea actului sexual, prin ejaculare sau nu. Fiecare cuplu isi are propria normalitate pe care, din cand in cand, o ajusteaza.

- Sunt barbatii infideli prin constructia lor anatomica?

- Se pare ca genetic barbatii sunt "predispusi" la infidelitate. Istoria speciei "justifica" sexualitatea masculului care trebuie sa vaneze si sa populeze teritorii. Cred insa ca, in timp, si femeile au suferit o mutatie genetica pentru ca si ele cultiva infidelitatea.
Asimilarea de catre acestea a lectiei anticonceptionalelor, aceea ca placerea sexuala este una si procrearea este altceva, le-a facut mai sigure pe sine. Si mai constiente de ceea ce vor de la barbati.

- ''Omoara'' monogamia actul erotic?

- Cine a spus asta? Nu monogamia omoara actul erotic, ci prostia, aroganta, lipsa de cultura si indepartareaa de practici spirituale, indiferent care sunt acestea si indiferent caror credinte apartin.
Dupa un dans sufit, o rugaciune, o asana, o meditatie, lectura unei poezii, inganarea unui cantec, un exercitiu taoist, cel de langa noi este altceva.

- Care este prototipul barbatului cu succes la femei?

- Barbatul cu succes la femei este barbatul care are succes in tot ceea ce face.

- Exista o varsta optima pentru inceperea vietii sexuale? Exista prea tarziu sau prea devreme?

- Daca privesti cat de diferiti corporal sunt tineri de aceeasi varsta, realizezi imediat care sunt "mai pregatiti" pentru inceperea vietii sexuale. La nivelul speciei, ciclul menstrual si ejacularea nocturna sunt semnele ca reproducerea poate incepe. Emotional si social, viata sexuala poate incepe atunci cand ai puterea sa-ti asumi responsabilitatea bucuriei pe care o traiesti. Fara a te mai ascunde atunci cand esti intrebat.

- De ce se tem barbatii de virgine?

- Din cauza atasamentului pe care acestea il dezvolta.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.