In vreme ce studiourile romanesti de film isi tot mijesc ochii catre occident, in speranta ca vin americanii cu niscaiva productii de calitate indoielnica, surpriza vine din est.

Conform BBC, Bollywood-ul indienilor e din ce in ce mai interesat de Romania, datorita costurilor minime de productie si peisajelor superbe din tara noastra.

Primul pas in acest sens a fost facut in aceasta vara. Indienii au filmat un remake al filmului "Zbor deasupra unui cuib de cuci", intitulat "Kyon Ki".

Evenimentul, care a fost ignorat aproape in totalitate de opinia publica din Romania, a adus la Bucuresti si apoi in Transilvania, acolo unde au avut loc filmarile, cateva legende ale cinematografiei indiene: Salman Khan (38 ani, cel mai in voga actor indian, a jucat in 70 de filme), Om Puri (55 ani, ofiter intr-un Ordin al Imperiului Britanic, a jucat in peste 150 de filme), Kareena Kapoor (25 ani, nepoata celebrului Raj Kapoor), iar regizor a fost Priyandarsan (55 de filme realizate). Productia a fost lansata la inceputul lunii noiembrie la Londra si Bombay, iar in primul weekend de difuzare, doar in capitala Angliei, a avut incasari de peste 300.000 de euro. Filmul a fost turnat doar partial in Romania, in special scenele de natura si a fost realizat fara ajutorul vreunei companii de film autohtone.

Specialistii cred ca acesta e doar primul pas al unei viitoare "invazii indiene". Industria de film indiana e o afacere estimata la jumatate de miliard de dolari anual, iar acum este in continua dezvoltare. Productiile s-au mutat din India in mai multe locatii europene, noua capitala a filmului indian fiind stabilita la Londra. La banii care intra in Anglia de pe urma acestei afaceri se mai adauga si veniturile de pe urma turismului. Mai mult de 200.000 de fani ai filmului indian au venit in Anglia anul trecut, pentru a asista la filmari sau a vizita locurile unde au filmat idolii lor. Acestia au cheltuit aproape 150 milioane de lire sterline, conform unui studiu realizat de British Tourist Authority.

"Locatiile din Romania, neexplorate si ieftine"

Barkish Bahia, un producator indian care lucreaza la Londra, crede ca acest lucru se va schimba, mai ales ca pe harta cinematografiei mondiale a aparut Romania: "Am fost in Romania. Locatiile de acolo sunt neexploatate si ieftine. Voi face toate demersurile pentru a aduce Bollywood-ul in Romania. E doar o chestiune de timp pana in momentul in care filmele indiene vor fi realizate la castelurile din Transilvania".


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.