Actorul Serban Ionescu a murit miercuri la doar o zi dupa ce a fost internat la Spitalul Floreasca, relateaza MEDIAFAX.

Conform directorului spitalului, Radu Macovei, decesul actorului in varsta de 62 de ani a fost constatat la ora 23:30.

Actorul Serban Ionescu a fost dus marti la Spitalul de Urgenta Floreasca, dupa ce starea lui s-a agravat, el fiind internat in sectia de Terapie Intensiva.

La jumatatea lunii august, Serban Ionescu, diagnosticat initial cu borelioza, in urma cu un an, s-a intors in Romania de la clinica din Germania in care a fost ingrijit si unde a fost diagnosticat cu scleroza amiotrofica.

Scleroza laterala amiotrofica consta intr-o pierdere progresiva a anumitor celule nervoase din creier si maduva spinarii, numite neuroni motori, ce controleaza muschii voluntari, care fac posibila miscarea.

Serban Ionescu a cerut in vara 2012 divortul de actrita Magda Catone, care nu s-a mai concretizat.

Serban Ionescu s-a nascut s-a nascut pe 23 septembrie 1950 in Corabia. Din cauza ca tatal, pilot de vanatoare, era detasat mereu in alta localitate, Serban Ionescu si-a petrecut copilaria intre Brasov si Caracal, unde tatal sau lucra. A urmat cursurile Scolii Populare de Arta si dupa patru incercari a intrat la teatru.

A absolvit Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica la clasa lui Amza Pelea si la terminarea facultatii a fost repartizat la Teatrul din Petrosani, unde a interpretat numeroase roluri precum: "Loctiitorul" de Horia Lovinescu, „Pluta Meduzei” de Marin Sorescu, regia Florin Fatulescu, „In cautarea sensului pierdut” de Ion Baiesu, regia Florin Fatulescu.

Teatrul din Petrosani a fost o rampa de lansare pentru Serban Ionescu, care a urmat sa joace la Teatrul Mic si Teatrul din Sibiu, Teatrul de comedie, Teatrul Odeon, dupa care din 2001 a putut fi admirat in productiile Teatrului National Bucuresti (TNB), al carui actor a fost pana la sfarsitul vietii sale.

In ultimii ani a jucat in spectacolele: "Dineu cu prosti", "Eduard al III-lea", "Livada de visini" si "Molto, gran' impressione", pe scena TNB.

Citeste si:
Sebastian Stan, actorul român de la Hollywood, intră în competiția...
Sebastian Stan, actorul român...

De altfel, pe 26 mai, la Teatrul National Bucuresti, s-a jucat spectacolul "Dineu cu prosti", care-l avea pe Serban Ionescu in distributie inainte ca acesta sa se imbolnaveasca, iar incasarile din vanzarea de bilete au fost folosite pentru tratamentul actorului.

Pe de alta parte, Serban Ionescu a avut si o intensa activitate cinematografica. In 1980 regizorul Mircea Muresan i-a incredintat ceea ce a fost considerat rolul vietii sale: Ion, in filmul "Ion: Blestemul pamantului, blestemul iubirii", ecranizarea romanului de Liviu Rebreanu.

A mai jucat in numeroase productii, precum: „Horea”, „Padureanca”, „Furtuna in Pacific”, „Mircea”, „Sobolanii rosii”, „Meurtres par procuration Proxy Murders / Meurtres par procuration”, „Al matale, Caragiale”, „Pacala se intoarce”, „Om sarac, om bogat”.

Citeste si:
Un bărbat de 41 de ani a murit după ce a făcut un accident cu ATV-ul
Un bărbat de 41 de ani a...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.