Lungmetrajul "In The Land Of Blood And Honey", care marcheaza debutul regizoral al actritei americane Angelina Jolie, va fi recompensat cu premiul Stanley Kramer la gala trofeelor oferite de Sindicatul producatorilor americani (PGA), ce va avea loc pe 21 ianuarie.

Premiul Stanley Kramer a fost infiintat in 2002 pentru a recunoaste contributia cineastilor care "aduc in lumina chestiuni sociale provocatoare, intr-o maniera accesibila si stimulatoare", informeaza screendaily.com.

Printre filmele recompensate cu acest premiu la editiile precedente ale galei PGA se numara pelicule importante, precum " An Inconvenient Truth", "Hotel Rwanda" si "Antwone Fisher".

"«In The Land Of Blood And Honey» este un film extraordinar, care prezinta o poveste de dragoste complexa, pe fundalul terorilor comise in timpul Razboiului din Bosnia, in special contra femeilor. Acest film reflecta cu adevarat mostenirea lasata de Stanley Kramer
", au declarat Hawk Koch si Mark Gordon, presedintii PGA, potrivit MEDIAFAX.

Filmul "In the Land of Blood and Honey", a carui lansare oficiala in cinematografe este prevazuta pentru data de 23 decembrie, are o distributie alcatuita in totalitate din actori din Bosnia, cei mai multi dintre acestia fiind copii in perioada razboiului care a devastat aceasta tara, in anii '90.

  • Potrivit sinopsisului oficial, filmul are ca tema centrala o poveste de dragoste din timpul razboiului din Bosnia (1992 - 1995), intre un gardian sarb dintr-un lagar de prizonieri, care face eforturi foarte mari pentru a o proteja pe fosta lui iubita, o femeie musulmana, incarcerata in acel loc.

Razboiul din Bosnia a facut circa 100.000 de morti, iar mai multe mii de femei au fost violate in timpul acestui conflict, potrivit organizatiilor internationale.

Un jurnalist croat a dat-o in judecata pe Angelina Jolie, sustinand ca ideea care sta la baza fimului "In the Land of Blood and Honey” a fost furata dintr-un articol de-al sau.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.