Scriitorul Terry Pratchett, care a fost diagnosticat cu maladia Alzheimer in 2008, a primit formularele de consimtamant pentru sinucidere asistata, care va fi pusa in practica la clinica Dignitas din Elvetia.

Pratchett, al carui film despre sinuciderea asistata va fi prezentat miercuri, pe BBC2, a marturisit ca a primit formularele legate de aceasta procedura la care doreste sa fie supus si intentioneaza sa le semneze in cel mai scurt timp, relateaza MEDIAFAX.

"Singurul lucru care ma opreste (sa semnez hartiile, n.r.) este ca am facut acest film si trebuie sa termin o nenorocita de carte
", a declarat scriitorul, la o sesiune de intrebari si raspunsuri organizata in cadrul Festivalului de film documentar de la Sheffield.

Scriitorul a marturisit ca a hotarat sa apeleze la aceasta metoda dupa ce a realizat filmul "Terry Pratchett: Choosing to Die", care arata momentul mortii milionarului Peter Smedley, ce suferea de o boala neuromotorie.

Pratchett, care avea 60 de ani cand a fost diagnosticat cu maladia Alzheimer, a declarat ca faptul ca semneaza actele nu inseamna neaparat ca se va sinucide. Potrivit clinicii Dignitas, 70% dintre oamenii care semneaza formularele nu ajung la sinuciderea asistata.

  • Terence David John Pratchett (cunoscut fanilor ca Terry) este un scriitor de fantasy britanic, nascut pe 28 aprilie, 1948, in Beaconsfield, Buckinghamshire. El este cunoscut cititorilor mai ales pentru seria "Discworld".

Prima opera publicata a fost povestirea "Afacerea Hades", aparuta in revista scolii cand avea 13 ani, iar apoi republicata in revista Science Fantasy in 1961, fiind platit cu 14 lire. A doua opera publicata a fost "Locatarul Noptii", care a aparut in noiembrie 1965 in revista New Worlds.

In anii 1990, el a fost cel mai bine vandut scriitor din Marea Britanie, iar pana anul trecut a vandut peste 65 de milioane de carti, traduse in 37 de limbi straine, in toata lumea. In prezent, el este inca in topul 10 al celor mai populari scriitori din lume.

In 1998, Pratchett a primit titlul de Ofiter al Ordinului Imperiului Britanic, pentru servicii aduse literaturii. In 2009, scriitorul britanic a primit titlul de cavaler al aceluiasi ordin.

Citeste si:
Doliu in lumea literaturii! Renumitul scriitor Terry Pratchett a MURIT
Doliu in lumea literaturii!...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.