Adolescentele americane pasionate de reality show-uri sunt mult mai dispuse, in comparatie cu prietenele lor care nu urmaresc acest tip de emisiuni, sa considere ca rautatea si minciuna reprezinta mijloace utile pentru a-si atinge scopurile si acorda o importanta mai mare aspectului lor fizic.

In cadrul acestui studiu, realizat in Statele Unite ale Americii de divizia de cercetare a Organizatiei cercetaselor americane, pe un esantion de 1.141 de fete cu varste cuprinse in intervalul 11-17 ani, circa 47% dintre ele au declarat ca urmaresc cu regularitate diverse reality show-uri, informeaza AFP, citat de MEDIAFAX.

Iar 68% dintre aceste admiratoare de reality show-uri (comparativ cu 50% din celalalt grup) considera ca "este in natura fetelor" sa fie rautacioase si sa se afle in permanenta competitie unele cu altele.

Aproape 78% dintre ele (comparativ cu 54% dintre cele care nu vizioneaza reality show-uri) considera ca barfitul reprezinta o activitate normala in relatiile sociale dintre fete, iar 63% dintre ele (comparativ cu 50%) spun ca le vine greu sa aiba incredere in alte adolescente.

Aproximativ 72% dintre ele spun ca isi acorda mult timp ingrijindu-se de aspectul lor exterior, comparativ cu 42% din grupul adolescentelor care nu urmaresc in mod frecvent reality show-uri.

In general, potrivit acestui studiu, pasionatele de reality show-uri au mai des tendinta "de a pune accentul pe rautate si pe minciuna pentru a-si atinge scopurile", se afirma intr-un comunicat al autorilor studiului.

Intr-adevar, 37% dintre ele (comparativ cu 24%) considera ca trebuie sa minti pentru a obtine ceea ce vrei, 37% dintre ele (comparativ cu 25%) sunt de parere ca daca esti rautacios atunci esti mai respectat de cei din jur, iar 28% (comparativ cu 18%) spun ca trebuie sa fii rautacios pentru a-ti atinge scopul.

Aceste fete, potrivit studiului, se considera mature, inteligente, amuzante si deschise.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.