John Galliano, fostul designer al casei Dior, a fost gasit vinovat de proferarea unor injurii cu caracter rasist si antisemit, joi, de un tribunal corectional din Paris, care l-a condamnat pe acesta la plata unei amenzi de 6.000 de euro, cu suspendare, informeaza AFP.

Galliano a fost condamnat la plata unei amenzi de 4.000 de euro pentru un incident care a avut loc pe 24 februarie, intr-un bar din centrul Parisului, si a uneia de 2.000 de euro, pentru un al doilea incident care a avut loc pe 8 octombrie 2010, in acelasi local.

John Galliano risca, pentru faptele sale cu caracter antisemit, o pedeapsa de sase luni de inchisoare si o amenda de maximum 22.500 de euro, dar justitia franceza alege mai degraba sa dea simple amenzi .

Suspendarea fiind pronuntata, John Galliano nu va plati amenzile decat daca recidiveaza. El va plati in schimb 1 euro cu titlu de despagubiri victimelor insultelor sale si unui numar de cinci asociatii care militeaza impotriva rasismului, care figurau in acest caz ca parti civile. El va plati, de asemenea, cheltuielile de judecata, scrie MEDIAFAX.

Galliano a pierdut totul

Doua plangeri au fost examinate de tribunalul corectional din Paris care s-a ocupat de caz. Prima dintre ele s-a referit la altercatia designerului cu un cuplu, ce a avut loc la sfarsitul lunii februarie intr-o cafenea din cartierul Marais din Paris. Aflat in stare de ebrietate, Galliano a fost acuzat de proferarea unor injurii rasiste si antisemite. Designerul britanic a negat aceste acuzatii si a depus plangere pentru defaimare. Cu toate acestea, John Galliano si-a cerut public scuze.

Pe 28 februarie, tabloidul britanic The Sun a postat pe site-ul sau oficial o inregistrare video realizata de un anonim intr-o cafenea din Paris, in care John Galliano poate fi auzit spunand ca il "adora pe Hitler". "Il ador pe Hitler", spune John Galliano in limba engleza unor persoane asezate intr-o cafenea la o masa alaturata. "Oameni ca voi ar fi morti (pe vremea lui Hitler, n.r.). Mamele voastre, tatii vostri ar fi toti niste nenorociti de gazati", mai spune el in aceasta inregistrare.

Citeste si:
Israelul i-a deranjat pe ruși. Războiul afirmațiilor continuă;...
Israelul i-a deranjat pe...

Galliano, filmat in timp ce jignea un cuplu


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.