„Mercenarii israelieni” luptă în Ucraina alături de Batalionul Azov, pe care Rusia îl descrie drept „nazist” și susține că a comis astrocități în țara atacată de forțele moscovite, a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova. Kremlinul intensifică războiul afirmațiilor cauzate de șeful diplomației ruse, Serghei Lavrov, care a declarat că Adolf Hitler avea „sânge de evreu”, conform Le Figaro. Poziția Israelului.

Israel - Rusia: Afirmațiile Moscovei despre evrei nu au fost întâmplătoare

Ministerul rus de Externe a acuzat un ministru israelian că face „declarații antiistorice” după ce acesta l-a condamnat pe ministrul de Externe Serghei Lavrov pentru că a afirmat că Hitler ar fi fost parțial evreu. Lavrov a stârnit o furtună de critici în Israel după ce a afirmat că Hitler „avea sânge evreiesc” și că „cei mai înfocați antisemiți sunt de obicei evrei”.

Ministrul israelian de Externe Yair Lapid a cerut scuze, afirmând că Lavrov a făcut „atât o declarație impardonabilă și scandaloasă, cât și o eroare istorică teribilă. Evreii nu s-au sinucis în Holocaust. Ministrul de Externe al Rusiei a dublat comentariile lui Lavrov, scriind pe contul de Twitter că Lapid a făcut „declarații antiistorice...care explică în mare măsură de ce actualul guvern israelian susține regimul neonazist de la Kiev”.

„Voi spune ceva ce care politicienii israelieni probabil nu vor să audă, dar poate că îi va interesa. În Ucraina, mercenarii israelieni luptă alături de militanţii din Azov”, a declarat purtătoarea de cuvânt a a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, într-un interviu pentru postul de radio Sputnik.

Războiul afirmațiilor dintre Israel și Rusia riscă să devină cea mai gravă criză diplomatică dintre cele două țări din ultima vreme. Israelul are relații de prietenie atât cu Ucraina, cât și cu Rusia, și a condus la eforturi internaționale de mediere pentru a încerca să oprească războiul din Ucraina.

Israelul vrea să ofere mai mult sprijin militar Ucrainei

Oficialii israelieni înclină spre a suplimenta ajutorul militar oferit Ucrainei, a notat marți publicația Haaretz. Într-o discuție pe această temă, majoritatea oficialilor din Israel au fost de acord cu creșterea ajutorului militar și civil furnizat Ucrainei. În zilele următoare este așteaptată o nouă dezbatere pe această temă, în cadrul căreia va fi revizuită lista articolelor care pot fi trimise în Ucraina.

Citeste si:
Beri străine pe rafturile magazinelor din Moscova, deși...
Beri străine pe rafturile...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 4 Mai 2022 - 01 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.