Lungmetrajul "Morgen" de Marian Crisan este propunerea Romaniei la premiul Oscar, la categoria "cel mai bun film strain", pentru gala care va avea loc in 2012.

Pentru propunerea Romaniei la Oscar au fost eligibile 16 filme, regula fiind ca acestea sa fi rulat sapte zile consecutiv, intre 1 octombrie 2010 si 30 septembrie 2011.

Printre acestea s-au numarat "Aurora" de Cristi Puiu, "Medalia de Onoare" de Calin Netzer si "Periferic" de Bogdan Apetri, au declarat pentru MEDIAFAX reprezentantii CNC.

  • Debutul in lungmetraj al lui Marian Crisan, "Morgen", spune povestea unui barbat - Nelu (Andras Hathazi) care traieste la granita romano-ungara si care, intr-o zi, "pescuieste" un emigrant ilegal turc (Yilmaz Yalcin). Acesta ii ofera lui Nelu bani pentru a-l ajuta sa treaca ilegal prin Romania. Fara sa inteleaga exact ce vrea sa ii comunice emigrantul, Nelu ia banii si ii promite ca il va ajuta sa treaca granita "maine" ("morgen", in limba germana, n.r.).

Marian Crisan a luat 4 trofee la Festivalul de la Locarno


Pelicule romanesti, premiate la festivalul goEast de la Wiesbaden

Regizor roman, premiat la festivalul CineEast

  • Cea de-a 84-a gala a premiilor Oscar, considerate cele mai prestigioase recompense din cinematografia mondiala, va avea loc pe 26 februarie 2012 la Los Angeles.

Nominalizarile vor fi anuntate pe 24 ianuarie 2012 la Los Angeles iar castigatorii vor fi desemnati prin votul celor circa 6.000 de membri ai Academiei de film americane, care vor trimite buletinele de vot organizatorilor galei pe 21 februarie.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.