Pelicula "Morgen", lungmetrajul de debut al lui Marian Crisan, a primit premiul orasului Wiesbaden pentru cea mai buna regie, iar "Aurora" de Cristi Puiu a obtinut mentiunea juriului, la cea de-a 11 editie goEast - festivalul filmului din Europa Centrala si de Est, informeaza ICR Berlin.

Institutul Cultural Roman (ICR) "Titu Maiorescu" din Berlin a sustinut un variat program romanesc in cadrul goEast, care a avut loc, intre 6 si 12 aprilie, la Wiesbaden.

In cadrul ceremoniei de premiere, marti seara, au fost decernate cele patru premii ale festivalului pentru care au concurat zece filme artistice si sase filme documentare.

  • Premiul orasului Wiesbaden pentru cea mai buna regie, dotat cu suma de 7.500 de euro, i-a revenit regizorului Marian Crisan, pentru pelicula "Morgen" (Romania, Franta, Ungaria 2010).

Motivatia juriului a fost "poezia unor simple relatii umane, respectul si iubirea pe care filmul o aduce in fata personajelor sale, precum si descoperirea laturii comice in viata cotidiana deseori dramatica".

  • Pelicula "Aurora" a regizorului Cristi Puiu a primit mentiunea juriului, din care a facut parte si actrita Anamaria Marinca.

La concursul de coproductii pentru tineri regizori si producatori din Germania si Europa de Est, infiintat de Fundatia Robert Bosch, a castigat la categoria scurtmetraj artistic regizorul roman Peter Kerek, cu proiectul "Pepsi", juriul motivand ca "fara constiinta trecutului nu putem construi viitorul".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.