Filmul "Morgen", o productie cinematografica semnata de regizorul roman Marian Crisan, a castigat Marele Premiu si Premiul Publicului la cea de-a treia editie a Festivalului de Film din Europa Centrala, CinEast 2010.

"Morgen" este o co-productie Romania - Franta - Ungaria si ii are in distributie pe András Hatházi, Yilmaz Yalcin si pe Elvira Rimbu.

Romania a participat, pentru prima data, ca invitat de onoare, la Festivalul de Film din Europa Centrala, organizat anul acesta la Luxemburg, una din cele trei capitale ale Uniunii Europene.

Filmele romanesti au putut fi prezentate in festival cu concursul Institutului Cultural Roman si cu sprijinul Ambasadei Romaniei la Luxemburg.

Proiectia filmului "Morgen" a avut loc in deschidere, pe 9 noiembrie, la Cinemateca din orasul Luxemburg, fiind urmata de o dezbatere cu publicul, moderata de ambasadorul Romaniei, Vlad Alexandrescu.


Filmul "Morgen" spune povestea unui barbat care traieste la granita romano-ungara si caruia ii place sa pescuiasca. Intr-o zi, acesta "pescuieste" un imigrant ilegal turc. Cu scene emotionante, intrebari ridicate despre migratie, lege si omenie si un final deschis, "Morgen" trezeste imediat interesul fata de poveste si personaje, iar cel care genereaza situatia limita, motorul atitudinilor diferite si ale actiunilor celorlalti, nu poate fi privit decat cu simpatie de la un capat la altul al filmului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.